HPG: Xakurkê ve Avaşîn’de 5 işgalci cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillalarının Xakurkê ve Avaşin’de gerçekleştirdiği eylemlerde tespit edilen 5 işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Metîna bölgesinde;

YJA Star güçlerimiz; 1 Temmuz günü saat 18:30’da Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesinde bulunan işgalci Türk ordusuna ait Kanî Masî üssüne karşı ağır silahlar ile eylem gerçekleştirmiştir. Mevzi ve çadırların isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde cezalandırılan işgalci sayısı netleştirilememiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

YJA Star güçlerimiz; 1 Temmuz günü saat 05:30’da Şehit Axîn Tepesi’nden Şehit Berîtan alanında doğru harekete geçen işgalcilere karşı suikast taktiği ile eylem düzenlemiştir. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

1 Temmuz günü saat 07:20’de Werxelê alanındaki savaş mevzilerinin etrafında bulunan işgalcilere karşı 3 koldan koordineli gerilla eylemi gerçekleştirilmiştir. Birinci eylem kolu; içerisinde 5 işgalcinin bulunduğu mevziyi hedefleyip vurmuştur. Bu mevzideki 3 işgalcinin cezalandırıldığı, 2 işgalcinin de yaralandığı tespit edilmiştir. İkinci ve üçüncü eylem kolları ise; etkili vuruşlardan kaçmak isteyen işgalcileri hedefleyip vurmuştur. Bu vuruşlarda da en az 1 işgalcinin cezalandırıldığı tespit edilmiştir.

Bu eylemde toplamda 4 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci de yaralanmıştır.

Werxelê ve Tabura Ereban alanındaki işgalciler bilinçli bir şekilde araziyi ateşe vermektedir.

30 Haziran günü sabah saatlerinden akşama kadar işgalciler Werxelê alanındaki savaş tünellerini gaz bombaları ve patlayıcılar ile bombalamıştır.

1 Temmuz günü 00:00 – 01:00 saatleri arasında Dola Şîvê alanı sınırdaki karakollardan atılan obüsler ve saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır."