HPG: Xebatkar ve Arjîn yoldaşları saygıyla anıyoruz

HPG, 2017 yılında şehit düşen 2 gerillayı saygıyla andı. HPG, “şehitlerin anılarını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

HPG açıklaması şöyle:

XEBATKAR TOLHILDAN

“4 Eylül 2017 tarihinde Medya Savunma Alanları’na yönelik yapılan bombardımanlar sonucunda Xebatkar Tolhıldan yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

Muş’un Malazgirt ilçesinde yurtsever ve kültürüne bağlı bir ailede dünyaya gelen Xebatkar yoldaşımız, kadim Kürt kültürünün ve geleneklerinin yaşandığı bir ortamda şekillenmiştir. Serhat’ın direnişçiliğini ve yiğitliğini kendi kişiliğinde somutlaştıran Xebatkar yoldaşımız, Önder Apo’nun felsefesi ve ideolojisi ile tanışınca sömürgeci soykırımcı Türk devletinin gerçeğini bilince çıkarmış ve mücadele içerisine girmiştir. Soykırımcı Türk devletinin Önder Apo’nun tüm barışçıl çabalarına karşı gündemine aldığı çöktürme planı çerçevesinde Kürt halkının öz yönetimlerine karşı başlattığı insanlık dışı saldırılara karşı Xebatkar yoldaşımız da Nusaybin direnişine katılarak en anlamlı cevabı vermiştir. Nusaybin öz yönetim direnişinde efsanevi fedai komutanımız Xebatkar Baran yoldaşın komutasında tarihi bir kahramanlık destanı yazılmış ve Apocu fedai ruhla aylarca soykırımcı Türk ordusuyla çarpışan öz yönetim direnişi kahramanları soykırımcı Türk ordusunu sendromlara sokarak tarihi bir ders vermiştir. Bu tarihi kahramanlığa bizzat tanıklık eden ve ilk mücadele pratiğini tarihi direnişte yer alarak gerçekleştiren Xebatkar yoldaşımız, öz yönetim direnişlerinden sonra fedai komutan Xebatkar yoldaşın ismini almıştır. Tıpkı Xebatkar yoldaş gibi gerilla pratiğini fedailik misyonu ile örgütlemek istemiş, bu iddia ve kararlılıkla çalışmalara katılmıştır. Xebatkar yoldaşımız mücadele azmini ve soykırımcı düşmana olan öfkesini gerillada yenilmez Apocu iradeye çevirmesini bilmiştir. Duruşu, emeği ve yoldaşlığı ile yaşama fedai bir ruhla katılmış ve tüm gerilla pratiğini ismine yaraşır bir şekilde geliştirmiştir. Xebatkar yoldaşımız, Apocu fedai kişiliği, direniş azmi ve pratiği ile her zaman özgürlük mücadelemizde yaşayacaktır.

ARJİN MİZGİN SERHAT

4 Ekim 2017 tarihinde Medya Savunma Alanları’na yönelik gerçekleştirilen bombardımanlar sonucunda Arjîn Mizgin Serhat yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

Agirî’nin Bazîd ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya gelen Arjîn yoldaşımız yurtsever, direnişçi ve hiçbir zaman zalimlere boyun eğmemiş Agirî’nin isyankâr ruhuyla büyümüştür. Kişiliği direniş geleneğiyle şekillenen Arjîn yoldaşımız, sömürgeci soykırımcı Türk devletinin Kürt halkına ve tüm değerlerine hunharca ve vahşice saldırmasına karşı kendini bildiği andan itibaren mücadele etmeye başlamıştır. Sömürgeci devletin metropollerinde üniversite okuduğu yıllarda Apocu felsefeyle daha derinden tanışan, okuyan ve bilinçlenen Arjîn yoldaşımız gençlik çalışmaları içerisinde yer almıştır. Ancak bu mücadele düzeyini kendisi için yeterli görmemiş, daha büyük ve görkemli direnerek özgürlük mücadelesini zaferle taçlandırmak için 2014 yılında Edirne’den gerilla saflarına katılmıştır. Büyük bir aşk ve tutkuyla ulaştığı Kürdistan’ın özgür dağlarında adeta yeniden bir doğuşu gerçekleştirmiş, kapitalist modernitenin bireylerde yarattığı bilinç tahribatına karşı çetin bir ideolojik mücadele içerisine girmiştir. Sürekli kendini ve etrafındaki yoldaşlarını eğiterek Apocu ideolojide ve yaşam ölçülerinde derinleşen Arjîn yoldaşımız, özgür Kürt kadınını kişiliğinde yetkince temsil etmek için de büyük çaba sahibi olmuştur. Kadın özgürlük hareketinin yaşam ölçülerinde ve çizgisinde yetkinleşmiş, mütevazı kişiliği ve yoldaşlığa olan bağlılığıyla, her daim yüzünden eksik etmediği gülüşüyle tüm yoldaşlarının kalbinde taht kurmuştur. Her göreve büyük bir kararlılık ve başarı iddiası ile yaklaşan Arjîn yoldaşımız, başta Zagroslar olmak üzere birçok farklı gerilla alanında farklı görevler üstlenmiş ve tüm görevlerini büyük bir başarıyla yerine getirmeyi bilmiştir. Sara (Sakine Cansız) yoldaş gibi asi ve zapt edilmez kişiliğiyle tanınan Arjîn yoldaşımız çelikten iradesiyle sömürgeci faşist Türk devletine karşı göstermiş olduğu direnişi fedailik misyonuyla örgütlemek ve daha da büyütmek istemiştir. Fedai Apocu bir gerilla ve özgür kadın hareketinin yılmaz militanı olarak sergilediği direniş, duruş ve şehadete ulaştığı an’a kadar yetkince temsil ettiği hakiki yoldaşlığı her zaman mücadelemize ilham kaynağı olacak ve zafere giden yolumuzu aydınlatacaktır.

Bu temelde başta fedai şehit yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere, direngen Serhat halkımıza ve tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehitlerin anılarını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”