HPG, şehit düşen Xwînrêj Êrîş’i andı

HPG, 2016 yılında kaza sonucu şehit düşen Fırat Sevinç (Xwînrêj Êrîş) adlı gerillayı anarak ailesi, Gever halkı ve tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Medya Savunma Alanları’nda 12 Aralık 2016 yılı tarihinde Xwînrêj Êrîş yoldaşımız görevi başındayken talihsiz bir kaza sonucu şehadete ulaşmıştır.

Xwînrêj yoldaşımız Colemerg’in Gever ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Yurtsever Gever halkımız sömürgeci soykırımcı Türk devletinin Kürdistan’da uyguladığı asimilasyon ve soykırım politikalarını en erkenden bilince çıkarmış, işgalcilere karşı yurtseverce tavır almış ve mücadele tarihimiz boyunca büyük bedeller ödeyerek, en değerli evlatlarını şehit vererek hakiki yurtsever tutumun sahibi olmuştur. Apocu hareketin yarattığı aydınlanma, bilinç ve yurtsever tutumu sayesinde Gever halkımız kültürünü ve toplumsal dokusunu korumasını bilmiştir. Sömürgeci düşmanın tüm kirli planlarını boşa çıkaran Gever halkı aynı zamanda sömürgeci siyasete karşı devrimci halk direnişini serhildan geleneğine dönüştürerek öncülük etmiş ve bir sembol haline gelmiştir.

Xwînrêj yoldaşımız Gever halkının direnişçi ve yurtsever ortamında büyüyerek şekillenmiştir. Çocuk yaşta Türk devletinin zorba güçlerine karşı direnen küçük generallerden biri olmuş, gençlik döneminde halk serhildanlarına öncülük eden Apocu bir genç olmuştur. Mücadelesini ve katılımını daha da büyümek isteyen Xwînrêj yoldaşımız, soykırımcı TC rejiminin etkili bir mücadele dışında asla yola gelmeyeceğinin bilinci ile Kürdistan Özgürlük Gerillası’na katılmıştır. Kürt gençlerini ya yozlaştıran ya da tutuklayıp zindanlara koyan politikasına en etkili cevabı gerillaya katılımı ile vermiştir.

Partiye katıldıktan sonra sade, dürüst ve bağlılıkla dolu özünü aldığı parti eğitimleri ile harmanlamış ve kısa sürede yetkinleşen bir militan olmuştur. Kendisine sürekli gelişimi esas alan Xwînrêj yoldaşımız, üstlendiği tüm görev ve sorumlulukları başarıyla yerine getirerek, kahraman şehitlerimizin yolunda kararlılıkla yürümüş ve Apocu fedai bir militan olmuştur. Kürdistan dağlarında büyük bir aşk ve inançla mücadele ederken talihsiz bir kaza ile yaralanmış, sonrasında yapılan tüm tedavi ve müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve şehadete ulaşmıştır.

Başta kahraman şehit yoldaşımızın değerli ailesine, direnişçi Gever halkımıza ve tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, ölümsüz şehitlerimizin mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz.”