HPG: Yılmaz yoldaş Kartal Tepesi Direnişinin sembolü oldu

Şehit düşen gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “Kartal Tepesi Direnişinin sembol ismi olan Yılmaz yoldaşımız, bayıltıcı kimyasal gazların etkisiyle düşman eline sağ geçmemek için bombasını kendisinde patlatarak şehadete ulaşmıştır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Avaşîn’e bağlı Kartal Tepesi’nde şehit düşen gerillaya ilişkin şunları belirtti:

“23 Nisan 2021 günü başlattığı işgal saldırılarında Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın çelikten iradesini kıramayan işgalci TC ordusu insanlık dışı yöntemlerle sonuç almak ve kendisine sahte zaferler yaratmak istemektedir. Geliştirdiği tüm saldırılarda özgürlük gerillasının direniş çeperine çarpan sömürgeci ordu son olarak 27 Ekim 2021 günü Avaşin’e bağlı Kartal Tepesi’ne yönelik bir işgal saldırısı başlatmış, burada Yılmaz Girêsor yoldaş şahsında tarihi bir direniş sergilenmiştir. Bu tarihi direnişi kıramayan işgalci ordu yine kimyasal silahlar kullanarak sonuç almak istemiştir. Gerçekleşen bu insanlık dışı saldırılarda son nefesine kadar savaşan Yılmaz yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

Yılmaz yoldaşımızın kimlik bilgileri şu şekildedir:

Kod Adı: Yılmaz Girêsor
Adı Soyadı: Mikail Şenateş
Doğum Yeri: Riha
Anne – Baba Adı: Hawa – Hüseyin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Ekim 2021 / Avaşîn

 

Yılmaz yoldaşımız Siverek’de yurtsever bir ailede dünyaya gelmiş ve Kürtlük bilinciyle büyümüştür. Düşmanın Kürdistan’da geliştirmek istediği işbirlikçi çizginin farkına küçük yaşlarından itibaren varan Yılmaz yoldaşımız hiçbir zaman bu durumu kabullenememiş, her zaman karşısında durmuştur. Bu duruşunu gençlik yıllarında bilince çıkararak örgütlü bir mücadelenin zemini yapmış, bu temelde gençlik çalışmaları başta olmak üzere birçok çalışmada yer almıştır. Yılmaz yoldaşımız sistem içerisinde birçok iyi yaşam imkanına sahip olmasına rağmen bunları ellerinin tersiyle iterek halkının özgürlük mücadelesinin yanında yer almayı seçmiş, her onurlu Kürt gencinin göstermesi gereken duruşu göstermiştir. Bu temelde düşmanın başta Rojava’daki halkımız başta olmak üzere tüm halkımıza yönelik soykırım saldırılarını arttırdığı bir dönemde gerilla saflarına katılarak sömürgeciliğe en anlamlı cevabı vermiştir.

2018 yılında gerilla saflarına katılan Yılmaz yoldaşımız, sahip olduğu yaşam tecrübesini gerilla yaşamına hızlı bir şekilde uyarlayarak kısa sürede yetkin bir gerilla olmayı başarmıştır. Bu başarısının altında gerilla mücadelesine ve yaşam biçimine dair sarsılmaz inancı ve tarifsiz sevgisi de etkili olmuştur. Bunun için de yaşama aşk derecesinde bir katılımı esas almış; yoldaşlık ilişkilerinden, günlük pratik bir çalışmaya kadar bu katılım biçiminin izlerini görmek mümkündür. Bunun için kendisini yaşamın bütününe karşı sorumlu hissetmiştir. Bu sorumluluk duygusu Yılmaz yoldaşımızın kısa sürede komutanlaşmasına neden olmuş, her anlamda yoldaşlarına öncülük yapmaya başlamıştır. Özellikle Avaşîn alanında bulunduğu 2018-2021 yılları arasındaki süreçte Yılmaz yoldaşımızın bu öncü militan özelliklerine yakından tanıklık etmek mümkündür. Avaşîn’de düşmana darbe vurulan birçok eyleme öncülük düzeyinde katılmış, düşmana olan öfkesini en doğru bir şekilde ifade etmesini bilmiştir. Yaşam içerisindeki mütevazi duruşunu her zaman koruyan Yılmaz yoldaşımız savaş alanında da adeta bir şahin gibi keskin tavırlarıyla düşmana karşı sonuç alan örnek militanlarından biri olmasını başarmıştır.

Düşmanın son geliştirdiği Avaşîn saldırısında Kartal Tepesi alanında bulunan ve buradaki mevzilerin komutanlığını üstlenen Yılmaz yoldaşımız düşman saldırılarına karşı hiçbir zaman elden bırakmadığı tavizsiz duruşunu devam ettirmiştir. Burada düşmanın tüm tekniğini kullanarak saldırmasına rağmen direnişten bir milim bile geri adım atmamış, adeta düşmanı çılgına çevirmiştir. Bunun üzerine düşman her zaman olduğu gibi yine insanlık dışı yöntemlerine başvurmuş ve kimyasal silah kullanarak sonuç almak istemiştir. Düşmanın bu saldırıları sonucunda Kartal Tepesi Direnişinin sembol ismi olan Yılmaz yoldaşımız, bayıltıcı kimyasal gazların etkisiyle düşman eline sağ geçmemek için bombasını kendisinde patlatarak şehadete ulaşmıştır.

Apocu direniş kültürüne duruşuyla büyük bir değer katarak şehadet mertebesine ulaşan ve sömürgeciler karşısında halkımızın onurunu koruyan Yılmaz yoldaşımızın, başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz. Yılmaz Girêsor’ların kahramanlık duruşunu anısını zaferle taçlandırana kadar her daim örnek alacağımızın sözünü veriyoruz.”