HPG Zap’ta şehit düşen Partizan Semsur’u andı

HPG BİM, 15 Kasım günü Zap’ta şehit düşen HPG gerillası Partizan Semsur’u (Ramazan Topaloğlu) andı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), HPG gerillası Partizan Semsur’un işgalcilere karşı fedai bir tarz ve büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek ölümsüzler kervanına katıldığını belirtti.

HPG BİM açıklamasında şunları kaydetti: “16 Kasım 2020 tarihli açıklamamızda, 15 Kasım günü işgalci Türk ordusu Nêrwe köyünden T harfi alanına doğru ilerlerken, güçlerimizin işgalcileri yakın mesafeden etkili bir şekilde vurduğunu ve 3 işgalcinin cezalandırıldığını kamuoyu ile paylaşmıştık. İşgalcilere karşı fedai bir tarz ve büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek savaşan Partizan yoldaşımız ölümsüzler kervanına katılmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Partizan Semsur
Adı Soyadı: Ramazan Topaloğlu
Doğum Yeri: Adıyaman
Anne – Baba Adı: Bedriye - Ramazan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Kasım 2020 / Zap

İşgalci Türk devleti ve işbirlikçi kesim her zaman özgürlük için mücadele eden Kürt halkına karşı en ahlaksız yöntemlerle katliamlar gerçekleştirmişlerdir. Önder Apu’nun çıkışıyla ve PKK’nin emsalsiz direnişiyle Kürt halkı ve kahraman evlatları artık işgalcileri tanımış ve soluksuz bir direnişle sömürgeci soykırım sistemine karşı mücadele ederek bu günlere gelmiştir. Büyük bedellerle yürütülen destansı mücadele tüm bölge halkı için özgürlük kaynağı olmuştur, ezilen ve sömürülen halklar Önder Apo’nun felsefesinde buluşarak işgalcilere ve işbirlikçi kesimlere karşı demokrasi ve özgürlük mücadelesini büyük bir kararlılıkla vermektedirler. Kapitalist sistemin bölgedeki temsilcisi olan ve tarihte yaptığı katliamlarla bilinen faşist ve soykırımcı Türk devleti, sömürgecilerin her türlü desteğini alarak başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halkına karşı yeni katliamlar yapmaktadır. Özgürlük gerillasının destansı direnişi de faşist Türk devletinin her türlü planlarını boşa çıkarmakta ve faşist rejimi çöküşün eşiğine getirmektedir.

Faşist Türk devleti işgal saldırıları kapsamında; 15 Kasım günü Zap bölgesinde ilerlemek isterken, Partizan yoldaşımız şahsında destansı bir direniş ile karşılaşmış ve ağır kayıplar vermiştir.

Partizan yoldaşımız, Önder Apo’nun ideolojisi ile kendisini donatmış ve Apocu fedai militan kişiliği kendisinde somutlaştırarak öncü bir komutan olmuştur. Semsur ilimizin yurtsever Kahta ilçesinden özgürlük saflarına katılan Partizan yoldaşımız, amaçta kilitlenerek ortaya koyduğu pratik ile PKK’de yoldaşın yoldaşı olmayı başarmış gerçek bir kahramandır. Birçok farklı alanda farklı görevler üstlenen yoldaşımız her zaman görev ve sorumluluklarını büyük bir başarı ve mücadele azmiyle yerine getirmeyi başarmıştır. Kahraman şehidimizin direnişi Apocu fedai militan kişiliğin ve yeni dönem gerillasının keskin vuruş tarzının timsali olmuştur. Partizan yoldaşımızın fedai direniş ruhu her zaman zafere giden yolumuzu aydınlatacak ve mücadelemize ilham kaynağı olacaktır.

 

Başta şehit yoldaşımızın değerli ailesi olmak üzere yurtsever Semsur halkına ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve kahraman şehitlerimizin mücadele azmiyle zafere yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz.”