HPG: Zap ve Avaşîn’de 8 işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Zap ve Avaşin bölgelerinde işgalci Türk devlet güçlerine karşı düzenlenen gerilla eylemlerinde en az 8 işgalcinin cezalandırıldığını bildirdi.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, Zap ve Avaşin bölgelerinde işgal güçlerine karşı gerilla eylemleri ve Türk devletinin saldırıları konusunda bilgiler verdi.

Açıklamaya göre Zap bölgesinde 5 işgalci, Avaşin bölgesinde 3 işgalci cezalandırıldı.

Açıklama şöyle:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

– 2 Temmuz günü saat 18:30’da Werxelê yamaçlarında toplanan bir grup işgalci güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Bu eylemde 5 işgalci cezalandırılmıştır. Güçlerimizin gerçekleştirdiği başarılı eylem ardından saat 19:10’da işgalci TC ordusu kayıplarını helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

– 2 Temmuz gününden şimdiye kadar işgalciler Werxelê ve Girê Sor alanlarındaki savaş mevzilerine gaz bombaları ve patlayıcılar atarak saldırmaktadır.

– 3 Temmuz günü Werxelê alanındaki işgalciler gaz bombaları ve bomba atarlar ile savaş mevzilerine saldırarak patlayıcılar yerleştirmek istemiştir. Güçlerimiz bu işgalcilere müdahale etmiş, işgalciler geri çekilmek zorunda kalmış ve patlayıcılar etkisiz hale getirilmiştir.

– 4 Temmuz günü saat 09:20’de Werxelê alanındaki savaş mevzilerine doğru hareket eden işgalciler, sabotaj taktiğiyle hedeflendikten sonra ferdi silahlarla yakın mesafeden vurulmuştur. Etkili vuruşlar sonucu en az 3 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci ise yaralanmıştır. İşgalciler aldıkları ağır darbenin ardından bir kademe geri çekilmişlerdir.

– 3 Temmuz günü 21:00 – 00:40 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Mamreşo, Mervanos, Banista ve Girê Silêman alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

– 3 Temmuz günü 23:00 – 23:30 saatleri arasında Werxelê alanı savaş uçakları ve saldırı helikopterleri ile bombalanmış; 4 Temmuz günü saat 04:50’de de Werxelê’de bulunan savaş mevzilerine yönelik füzeler ve bomba atarlar ile saldırlar gerçekleşmiştir.”