HRE: 11 işgalci öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri savaşçılarının düzenlediği eylemlerde 11 işgalci öldürüldü, 11'i de yaralandı.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), eylemlere ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“8 Mart güçlerimiz Şera ilçesine bağlı Arab Wêran köyünde işgalci çetelere karşı bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiş, eylemde 3 çete üyesi öldürülmüştür.

9 Mart’ta Şera ilçesine bağlı Şiltatê köyünde işgalci çetelere karşı sabotaj eylemi düzenlenmiş, bu eylemde 2 çete üyesi öldürülmüş, 2’si de yaralanmıştır.

11 Mart’ta Mare kentinde işgalci çetelere karşı suikast eylemi gerçekleştirilmiş ve 1 çete üyesi öldürülmüştür.

18 Mart günü;

Efrîn kent merkezine bağlı Mehmûdiyê ve Eşrefiyê mahallelerinde, işgalci orduya bağlı çetelere karşı güçlerimiz tarafından 2 ayrı sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Mehmûdiyê’de 2 araç darbelenmiş ve 2 çete yaralanmıştır. Eşrefiyê mahallesinde ise maddi hasar meydana gelmiştir.

Raco ilçesine bağlı Kosa köyünde güçlerimiz, bir kontrol noktasına baskın tarzı eylem düzenlemiş, söz konusu bu eylemde 2 çete üyesi öldürülmüş, 3’ü de yaralanmıştır.

Bibbilê ilçesindeki Abîdana köyünde işgalci çetelere ait kontrol noktasına sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Eylemde 2 çete üyesi öldürülmüş, 1 çete üyesi de yaralanmıştır.

19 Mart’ta güçlerimiz Mare kentindeki işgalci çetelere ait noktalara eylem düzenlemiş. Eylemde 1 çete üyesi öldürülmüş, 3 çete üyesi de yaralanmıştır.

Söz konusu eylemlerde genel olarak 11 çete üyesi öldürülmüş, 11 çete üyesi de yaralanmıştır.

Tüm bunlarla birlikte işgalci ordu Efrîn ve Şehba’ya bağlı ilçe ve köyleri aralıksız bir şekilde bombalamaktadır. Bölgede insansız hava araçlarının hareketliliği sürmektedir.”