HSM: 14 Temmuz direniş ruhu zaferle taçlandırılacak!

HSM Karargah Komutanlığı: 14 Temmuz’u ‘’Onur Günü’’ olarak karşılayan ve yaratılan 14 Temmuz Direniş Ruhu’nu bir gelenek haline getirerek mücadele eden Kürdistan halkı ve özgürlük gerillası 37 yıldır bu çizgisinin komutası altında savaşmaktadır.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi’nin yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Komutanlık, “14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi’nin 40. yılına girerken, bu anlamlı eylemle büyük ve tarihi bir insanlık duruşunu, onuru korumayı ve direnişle sonuç almayı bizlere öğreterek PKK direniş çizgisini yaratan Mehmet Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek yoldaşlar şahsında tüm Kürdistan Özgürlük Devrimi şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz. Her daim kendisini halkına borçlu görerek mücadele etmeyi görev bilen ve yaşamı uğruna ölecek kadar çok seven anlayış ve çizginin ortaya çıkardığı 14 Temmuz direniş ruhunu ve Önder Apo’nun İmralı İşkence Sistemi’nde 23 yıldır sergilediği özgür insanlık duruşunu selamlıyor; bu ruh ve duruşu başta Kürdistan dağları olmak üzere her yerde yaşayarak ve yaşatarak şehitler çizgisinde zafere yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

HSM Karargah Komutanlığı açıklamasında şunlar belirtildi:

“Partimizin bilinç hamurunu oluşturan ve 21 Mart 1982’deki tarihi eylemiyle Amed Zindan Direnişi’nin kıvılcımını yakan Mazlum Doğan yoldaş, 17 Mayıs 1982’de Dörtler’in bedeninde büyük özgürlük ateşine dönüşmüş, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi ile bu onur duruşu faşist TC cuntası karşısında zafer kazanmıştır. Partimiz PKK’nin 1982 ülkeye dönüş kararı ve akabinde 1984 yılında gerçekleşen Şanlı 15 Ağustos Atılımı bu tarihi onur duruşunu büyük bir mücadele gerçekliğine ve zafere yürüyen savaşan halk gerçekliğine dönüştürmüştür. 14 Temmuz’u ‘’Onur Günü’’ olarak karşılayan ve yaratılan 14 Temmuz Direniş Ruhu’nu bir gelenek haline getirerek mücadele eden Kürdistan halkı ve özgürlük gerillası 37 yıldır amansız bir biçimde bu çizgisinin komutası altında savaşmaktadır. 40 yıllık mücadele geleneği ve hakikati bugüne kadar nasıl onurluca temsil edilmiş ve zafere yürümüşse, bundan sonra da daha büyük mücadele edecek, daha büyük kazanacak ve mutlaka zafere ulaşacaktır.

40 yıldır günbegün nefes nefese mücadele ederek kazanan ve değerler yaratarak Kürdistan halkına kazandıran PKK çizgisi ve hareketi bugün de büyük saldırılarla yüz yüzedir. Uluslararası komplo ile amaçlarına ulaşamayan hegemonik güçler, bölgedeki faşist ulus-devletler ve yerel işbirlikçileri Apocu çizgi temelinde yürüyen özgürlük hareketini tasfiye etmekten ve bu temelde her türlü ideolojik, kültürel ve askeri saldırıyı geliştirmekten vazgeçmemiştir. Ancak Kürdistan Özgürlük Gerillası da Apocu ideolojiden, 14 Temmuz’un asil direniş tutumundan, büyük onur duruşundan, PKK yaşam gerçeğinden ve devrimci halk savaşı çizgisinden taviz vermeyerek ve bu uğurda büyük savaşarak gerekli cevabı vermektedir. Garê’de 10-14 Şubat 2021 günlerinde büyük komutanımız Şoreş Beytüşşebap yoldaş komutasında gelişen ve zafer destanına dönüşen Garê Direnişi, 23 Nisan-3 Mayıs 2021 tarihlerinde Mamreşo’da fedai komutanlarımız Serhat Giravî ve Sarya Diyar yoldaşlar komutasındaki Mamreşo Direnişi, 6-8 Mayıs 2021 tarihlerinde Aris Faris’ta öncü YJA Star komutanlarımız Diyana Maria ve Amara Cudî yoldaşlar komutasında gelişen Aris Faris Direnişi; Heftanîn, Xakurkê, Avaşîn, Zap, Metîna ve tüm Bakurê Kurdistan’a yayılan etkili gerilla savaşı 14 Temmuz Ruhu’nun zafer kazanan hakikatinin en büyük ispatı olmaktadır.

Her biri büyük insanlık duruşu olarak tarihe geçerek sembolleşen bu değerli yoldaşlarımızın izinde yürüyerek Kürdistan halkının ve tüm bölge halklarının özgürlük, eşitlik, demokrasi ve aydınlık geleceğinin kutsal mücadelesini başarıya taşırarak, bu kahramanları gerçek ölümsüzler haline getireceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz. Kürdistan Özgürlük Gerillaları olarak şehitlerden devraldığımız direniş bayrağını Kürdistan Özgürlük Devrimi’nin zaferiyle taçlandırma inanç ve kararlılığında olduğumuzu belirtiyor, zafer inancıyla tüm yurtsever halkımızı selamlıyoruz.”