HSM: Newroz ateşini zaferle taçlandırıracağız!

Newroz Bayramı’nı kutlayan HSM Karargâh Komutanlığı “Kürdistan Halk Savunma Güçleri olarak, Özgür Önderlik ve Özgür Kürdistan yürüyüşünü zaferle taçlandırana kadar amansızca mücadele etme kararlılığında olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargâh Komutanlığı açıklaması şöyle:

“Yaşama ve özgürlüğe yürüyen, bahar renginde çiçek açan, halkların birliğinin ve zaferin adı olan Newroz, Kürt halkı için zulme ve köleliğe karşı başkaldırmanın, Demirci Kawalar öncülüğünde direniş ateşini gürleştirmenin ve özgürleşmenin de adı olmuştur. Önder Apo’nun yarım asırlık mücadelesi, Çağdaş Kawa Mazlum Doğanlar öncülüğündeki şehitler ordumuzun emsalsiz direnişi ve partimiz PKK’nin 40 yıllık özgürlük savaşı Newrozlaşan Kürt halkını yaratmıştır. Mücadele ettikçe Newrozlaşan, Newrozlaştıkça özgürleşen Kürt halkını bugünlere getiren aziz şehitlerimizi Mazlum Doğan ve Mahsum Korkmaz yoldaşlar şahsında saygı ve minnetle anıyor; başta Rêber Apo’nun, değerli şehit ailelerimizin, her alanda emek veren bütün yoldaşlarımızın, fedakâr ve yurtsever halkımızın, halkımızın dostlarının ve Newroz geleneğine inanan tüm halkların Newroz Bayramı’nı kutluyor, kahraman şehitlerimizin bin bir emekle açtıkları kutsal mücadele yolunda yürüyerek Newroz ateşini zaferle taçlandırma sözünü veriyoruz.

Halk ve hareket olarak 2021 yılı Newrozu’nu Garê destanının zafer ruhuyla, büyük bir coşku, moral ve Özgürlük Zamanı hamlesinin mücadele kararlılığı ile karşılıyoruz. Şoreş Beytüşşebap yoldaş öncülüğünde Garê’de tarihi bir direniş sergileyen kahraman yoldaşlarımız Demirci Kawaların torunu, Çağdaş Kawa Mazlum Doğan’ın takipçileri olarak Newroz ateşinin ilk yakıldığı dağ doruklarında yine tarihe geçen bir özgürlük destanı yazmıştır. Garê destanını yaratan kahraman yoldaşlarımızın zafer ruhu yeni Newroz yılında tüm halkımıza ve halkımızın dostlarına büyük bir moral verdiği gibi, Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın şartlar ne olursa olsun imkan ve koşullara bakılmaksızın her an zaferler yaratacak kudrette olduğunu da herkese göstermiştir.

Kürdistan Özgürlük Gerillası olarak Önderliğimizin, halkımızın ve ülkemiz Kürdistan’ın özgürlüğünü sağlayacak yegâne yol olan Devrimci Halk Savaşına öncülük etme sorumluluğu ile yeni bir Newroz yılına giriyoruz. Diğer yılların aksine 2021 yılının farklı geçeceğini öngören Halk Savunma Güçleri Komuta Konseyi’miz olağan yıllık toplantısını kış aylarında yapmış, taktiğini netleştirerek, planlamasını kesinleştirerek ve büyük bir kararlılık ortaya koyarak yeni mücadele yılına hazırlıklı bir biçimde girmiştir. Bu hazırlıklar temelinde Garê’de işgalci düşman ordusunu bozgunu uğratan kahraman şehitlerimiz yeni mücadele yılının nasıl gelişeceğini en somut bir biçimde herkese göstermişlerdir.

Apocu felsefe temelinde ve PKK şehitler ordusunun kahramanlık çizgisinde fedaice savaşmaya ant içmiş Kürdistan Halk Savunma Güçleri olarak, Özgür Önderlik ve Özgür Kürdistan yürüyüşünü zaferle taçlandırana kadar amansızca mücadele etme kararlılığında olduğumuzu belirtiyoruz. Newroz ateşini yakarak serhildan ruhuyla alanlara akın eden halkımızı ve halkımızın dostlarını özgürlük dağlarından selamlıyor, Apocu fedai ruh ile bir kez daha Newroz Bayramı’nı kutluyor ve Newroz ateşini gürleştirerek özgürlük mücadelesi veren tüm güçlere yeni Newroz yılında üstün başarılar diliyoruz.”