HSM 16’ncı yıl dönümünde 1 Haziran Atılımı’nı kutladı

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, 1 Haziran 2004 hamlesini 16’ncı yıl dönümünde kutlayarak, gerillanın yeni dönemi de hamlesel bir anlayışla karşılamayı ön gördüğünü açıkladı.

HSM Karargah Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada, 1 Haziran Atılımı’nı kutlarken, “1 Haziran hamlesinin 17’nci yılına girişi kendini bütünüyle yenileyerek karşılayacak olan tüm HPG güçleri, demokratik modernite gerillası olmayı başaracaktır” vurgusunda bulundu. HSM, “Kürdistan Özgürlük Gerillası 21. yüzyılda yenilenmiş profesyonel gerillanın nasıl başarılı olacağını bütün dünyaya gösterecektir” diye ekledi.

HSM Karargah Komutanlığı’nın açıklaması şöyle:

“Demokratik Cumhuriyet ekseninde Kürt sorunun çözümü için Önder Apo’nın göstermiş olduğu bütün çabaları karşılıksız bırakarak uluslararası komplonun imha çizgisinden vaz geçmeyen sömürgeci-soykırımcı egemenliğe karşı tarihsel bir adım olarak gelişen 1 Haziran Atılımı’nın 16’ıncı yıl dönümünü, başta eşsiz insan Önder Apo’ya, tüm halkımıza, Demokratik insanlığa ve tüm yoldaşlara kutlu olsun. Bu tarihsel hamlenin kahraman öncüleri olan, Erdal, Adıl, Nuda, Reşit, Rojin yoldaşlardan Azad, Berçem, Bedran, Botan, Baran, Çetin, Armanc, Kemal ve Welat’lara onlardan Delal, Atakan, Doğan, Vedat, Bager, Cemşit, Tekoşer, Ali, Şevin, Çiçek ve Zin yoldaşlara kadar onlardan Zeki Şengali, Helmet, Sinan, Cemil ve Demhat’lara kadar uzanan tüm bu sürecin kahraman şehitlerini büyük bir saygı ve minnetle anıyor, onların anısını Özgür Önderlik Özgür Kürdistan’ın zafer yürüyüşünde yaşatacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz.

Uluslararası komplo ile ortaya konmak istenen imha konseptinde ısrar eden anlayış ve uygulamalara karşı 2004 yılında gerçekleştirilen tarihi 1 Haziran Hamlesi ve başlatılan aktif savunma süreci temelinde düşmanın dayattığı tasfiye ve imha politikalarına önemli bir cevap verilmiştir. Geliştirilen bu yeni mücadele ile tıkanan süreç içerisinde önemli gelişmeler yaratılmış ve demokratik kurtuluş yolu ortaya konulmuştur. 1 Haziran Hamlesi ile gerillanın savunma savaşı ve yurtsever halkımızın alanlarda geliştirdiği serhıldanlarla Demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümünü en çarpıcı tarzda ortaya koymuştur. Bugün Kürt halkının özgürlüğe en yakın olduğu günlerinden söz ediliyorsa, bilinmelidir ki, bunun en önemli aktörleri Önder Apo’nun İmralı İşkence Sistemi’ne karşı tarihi ve anlamlı duruşu ile 1 Haziran Atılımı temelinde Gerillanın özgürlük yürüyüşünde kahraman şehitlerimizin destansı direnişi ve halkımızın büyük fedakarlığıdır.

Kürdistan halkı yıllardır yürütmekte olduğu özgürlük mücadelesinde, 1 Haziran Hamlesi’nin 16’ncı yıldönümünü yeni bir hamlesel süreç ile karşılamaktadır. Bugün Kürdistan’da faşist sömürgeci-soykırımcı AKP-MHP Rejiminin, halkımızın tüm değer yargılarına dönük hiçbir kural tanımayan amansız savaşına karşı Devrimci Halk Savaşı ekseninde meşru ve haklı mücadelemiz yeni bir aşamaya girmektedir. Kürdistan özgürlük gerillası, egemen, sömürgeci güçlerin elinde ezilen toplumsal kesimleri bastırmada alabildiğine kullanılan istihbarat ve teknik araçlarını yaratıcı insan tekniğiyle doğru bir mücadele ve hareket tarzıyla boşa çıkaracak yeniliği yaratma düzeyine ulaşmıştır. Apo’cu felsefe ile donatılmış gerilla, her türlü düşman araçları karşısında devrimin istihbarat ve teknik imkanlarını çağın koşullarına uygun olarak yaratıcı bir biçimde kullanmaya muktedir. Böyle bir gerillanın geliştirilmesi, başarının olmazsa olmazıdır. Özellikle bu perspektifle son 2 yıldan bu yana gündeme giren yeniden yapılanma projesini önemli oranda özümseyerek pratik aşamaya giren Kürdistan özgürlük gerillası yeni dönemi hamlesel bir anlayışla karşılamayı ön görmektedir. Şimdiye kadar geliştirilen direnişler ortaya çıkan tecrübe birikimi ve verilen emekler sonucu, Kürdistan Özgürlük Gerillası Önder APO’nun ve kahraman şehitlerimizin çizgisinde derinleşerek yenilmezliğini bir kez daha kanıtlayacak ve halkımızın özgürlük yürüyüşünün başarısını kesinleştiren öncülük performansını gösterecektir.

1 Haziran hamlesinin 17’nci yılına girişi kendini bütünüyle yenileyerek karşılayacak olan tüm HPG güçleri, demokratik modernite gerillası olmayı başaracaktır. Düşmanın büyük bel bağladığı ve tek umudu haline getirdiği günümüzün tekniği karşısında insan tekniği, aklı, yeteneği ve teknolojik imkanlarını birleştirerek, yüksek taktik yaratıcılıkla gerilla savaşını yeni bir aşamaya taşıyacaktır. Kürdistan Özgürlük Gerillası 21. yüzyılda yenilenmiş profesyonel gerillanın nasıl başarılı olacağını bütün dünyaya gösterecektir.

Tamamen bir kapitalist modernite yaratımı olan son Pandemi durumu, Önder APO’nun kadın özgürlüğüne dayalı demokratik ekolojik paradigmasının doğruluğunu ve tek çıkış olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bugün kapitalist modernite karşısında halkların demokratik modernitesinin başarı şansı daha fazla artmış bulunmaktadır. Bu çerçevede, demokratik modernite gerillasının oynayacağı rol çok büyük bir değer ifade edeceği bilinciyle Kürdistan özgürlük gerillası, Önder APO felsefesinin ışığında büyük bir yaratıcılıkla üstüne düşen bütün fedakarlıkları gösterecektir.

Bu temelde yeni ve büyük bir misyonla 16’ncı yıl dönümünü karşılayan Kürdistan özgürlük gerillası, 1 Haziran hamlesinin 17’nci yılını bir başarı yılı haline dönüştürmeye kararlıdır. Halklarımızın mücadelesi ve direnişi karşısında çıkmaza giren büyük bir başarısızlığı yaşayan AKP-MHP rejimi, ne tüm umudunu bağladığı teknik araçları, psikolojik argümanları ne de Kürt işbirlikçi çizgisini devreye sokarak çeşitli oyunlar peşinde koşması onları bu durumdan kurtaramayacaktır. Mücadele tarihimizin bu önemli döneminde Kürdistan Özgürlük Gerillası fedai Apocu ruh, derin tecrübe ve yaşadığı ideolojik birikim ile kahraman şehitlerimizin çizgisinde derinleşecek ve yeni dönem görevleri üzerine kararlılıkla yürüyecektir.

1 Haziran Hamlesinin yıl dönümünü bir kez daha tüm halkımıza, dostlarımıza ve bütün yoldaşlara kutluyor, 1 Haziran hamlesinin 17. yılında Özgür Önderlik Özgür Kürdistan yürüyüşünü kararlıca geliştirecek olan tüm özgürlük savaşçılarına ve mücadele güçlerine yeni mücadele yılında üstün başarılar diliyoruz.”