HSM’den Botan Eyalet Komutanlığı’na kutlama mesajı

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı, 14 Temmuz’da özel birliklere yönelik eylemle ilgili Botan Eyalet Komutanlığı’na kutlama mesajı gönderdi. HSM, “bu eylemde yer alan tüm komuta ve savaşçı yapısına sevgi ve saygı ile selamlıyoruz” dedi.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı’nın Botan Eyalet Komutanlığı’na gönderdiği kutlama mesajı şöyle:

“14 Temmuz günü gece saatlerinde Osyan ve Aqir köyleri arasında bulunan Şehit Kahraman Tepesi’nde düşmanın özel birliklerinin hedeflenerek vurulması sonucunda düşmana ağır kayıplar verdiren bu eylem başarılı ve örnek bir eylem taktiğidir. Uzun bir süre düşmanın denetime alınması ve tüm hareketliliklerinin kontrol altında tutulması suretiyle düşmanın kendine güvendiği bir alanda kullanılan yoğun teknolojiyi boşa çıkararak düşmana ağır darbeler vurulmuştur. Düşmana ağır kayıp verdiren ve kayıp vermeden gerçekleştirilen bu eylem tarzı gerillanın yeni dönem ruhuna denk düşen bir tarzdır.

Düşmanın netleştirilen en az 5 özel timinin cezalandırıldığı ve içinde 10’dan fazla özel tim elemanının bulunduğu bir barınağın tümden imha edilmesiyle beraber düşmana ait baz istasyonunun da vurularak imha edilmesi son derece çarpıcı, başarılı ve demokratik modernite gerillasının örnek bir eylemi olarak ortaya çıkmıştır.

Faşist TC devletinin Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına yanıt olacak tarzda olan bu eylem, işgalcilerin özel savaş politikalarını da boşa düşürmekle beraber, düşmanı yenilgiye uğratan bir nitelik taşımaktadır.

Bu temelde bu eylemde yer alan tüm komuta ve savaşçı yapısına sevgi ve saygı ile selamlıyor, yakalanmış bu performansın daha etkili bir düzeye getirileceği beklentisi ile sizlere üstün başarılar diliyoruz.”