HSM’den gerillalara kutlama mesajı

Bazên Zagrosê ve Şehit Savaş Maraş Devrimci hamlelerinde yer alan gerillalara kutlama mesajı gönderen HSM Karargah Komutanlığı, “Apocu fedai ruhla savaşan ve mücadeleyi büyüten tüm komutan ve savaşçıları selamlıyoruz” dedi.

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, Bazên Zagrosê ve Şehit Savaş Maraş Devrimci hamlelerinde yer alan komutan ve savaşçılara kutlama mesajı gönderdi.

Komutanlık, “Sömürgeci ve soykırımcı Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarımıza yönelik olarak gerçekleştirmiş olduğu işgal saldırıları gerilla güçlerimizin yüksek fedai ruhla sergilemiş oldukları tarihi direniş karşısında amacına ulaşamamıştır. İşgalci Türk ordusu gerilla güçlerimizin yaratıcı ve zengin taktikleri karşısında büyük bir çaresizliği yaşamaktadır. Hareketli gerilla timlerimizin devrimci intikam saldırılarından kendisini koruyamayan Türk ordu güçleri savaş tünellerinde de yoğun kimyasal silah ve çağın bütün gelişkin tekniklerini kullanmasına rağmen kahramanca direnen gerillamızın tarihi direnişiyle karşılaşmakta ve ağır darbeler almaktadır. Savaş tünellerinde gerilla güçlerimizin yüksek taktik uygulama gücü işgalci Türk ordusuna geçit vermemekte ve ona ağır bedeller ödetmektedir” dedi.

Komutanlık açıklamasında şu hususlar belirtildi:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi kapsamında 26 Mayıs günü Avaşîn eyaletimize bağlı Werxelê Direniş Alanı’nda savaş tünellerine girmeye çalışan işgalci Türk ordu güçleri sabotaj taktiği ile başarılı bir şekilde vurulmuş ve düşmana ait 1 adet MPT-55 silahına el konulmuştur. Yine 28 Mayıs günü Zap eyaletimizin Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Berxwedan savaş tünellerine girmeye çalışan faşist Türk ordusuna bağlı askerler Şehîd Viyan Botan İntikam Timi tarafından önce sabotaj taktiği ile başarılı bir şekilde vurulmuş, daha sonra da yıldırım hızıyla bu düşman gücünün üzerine gidilerek cezalandırılmıştır. Düşman üzerinden 2 adet MPT silahına, 1 adet tabancaya ve çok sayıda askeri malzemeye el konulmuştur. Üstün bir performans gösteren fedai YJA Star güçlerimiz öncülüğünde gerçekleştirilen bu eylemden sonra cenazelerini almaya çalışan düşman güçlerine karşı koordineli bir şekilde ve zengin taktiklerle eylemler gerçekleştirilmiştir. Bu başarılı eylemlerden dolayı düşman ağır kayıplar vermek zorunda kalmıştır.

Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları’nda da Şehit Savaş Maraş Devrimci Hamlesi kapsamında işgalci Türk ordusuna yönelik bir dizi eylem gerçekleştirilmiştir. 27 Mayıs 2022 tarihinde Girê Cûdî Direniş Alanı’na bağlı Şehit Leşker tepesine asker indirmek isteyen Skorsky helikopteri Şehit Aryana Baran İntikam Timi tarafından hedef alınarak etkili bir şekilde vurulmuş, ağır bir darbe alan bu helikopter Girê karakoluna yetişemeden içindekilerle beraber imha olmuştur. Bu eylem YJA Star fedai güçlerimizin ulaşmış olduğu taktik uygulama gücünü açık bir şekilde ortaya koymuştur. Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları’nda profesyonel hareketli timlerimiz tarafından faşist Türk ordusuna ait Skorsky tipi bir helikopterin düşürülmüş olması düşmanın her türlü tekniği kullanmasına rağmen çaresiz kaldığının bir göstergesi olmuştur.

Hem Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi kapsamında Avaşîn’e bağlı Werxelê Direniş Alanı’nda, hem Zap’a bağlı Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nda, hem de Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi kapsamında Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları’nda profesyonel gerillanın yaratıcı taktikleri ile gerçekleştirilen bu eylemlerde emeği geçen bütün komuta ve savaşçı yoldaşları göstermiş oldukları üstün performanstan ve başarılarından dolayı kutluyoruz. Her iki devrimci hamle kapsamında Apocu fedai ruhla savaşan ve mücadeleyi büyüten tüm komutan ve savaşçıları selamlıyor, daha büyük başarıların sahibi olacaklarına inanıyor ve başarılar diliyoruz.”