HSM: Her zamankinden daha hazırlıklıyız

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, tüm HPG yapısına gönderdiği Newroz mesajında faşist AKP-MHP rejimine son vermek için tüm alanlarda her zamankinden daha hazırlıklı olduklarını kaydetti.

HSM Karargah Komutanlığı, tüm gerillaların Newroz bayramını kutlarken, bundan binlerce yıl önce Dehaq zulmüne karşı Behdinan ve Botan dağlarında harekete geçen isyanın Garê dağında başladığına dikkat çekti.

HSM, “Ninova ovasına indiler ve Newroz ateşini başarı ve zafer ateşine dönüştürdüler. Bu Garê’de başladı. Bugün de bölge halkına karşı çağın Dehaq’ı AKP ve MHP faşist rejimi var. Yine bu zulüm kalesine karşı halkların ittifakına ihtiyaç var” dedi.

Yeni bir Medya hareketinin gerekliliğine vurgu yapan HSM, “Bizim hareketimiz yeni bir Medya hareketi olarak yola çıktı” diye ekledi.

2021 Newrozu’nun çok önemli bir dönemde karşılandığına ifade eden HSM, Türk devletinin saldırılarına işaret etti.

Ancak devletin gerilla karşısında sonuç alamadığını kaydeden HSM, en son 10 Şubat günü Garê’de başlayan işgal saldırıları sırasında sonuç alınmak istendiğini hatırlattı.

HSM, Türk devletinin Garê’de “büyük bir darbe aldığını” belirterek, “Garê’deki bu direniş destanı karşısında karizmaları çizildi. Pençeleri kırıldı” dedi.

HSM şunları ekledi: "Dolayısıyla Garê direnişi sürece büyük etki yaptı. Çünkü Türkiye sömürgeciliğin kamuoyunda yarattığı görüntünün gerçek yüzü ortaya çıktı, böyle olmadığını herkes gördü. Gücü ve elindeki tekniği ne olursa olsun karşılarına iradi duruş sergilendi mi hiçbir sonuç alamayacakları ortaya çıktı. Garê direnişi ile bu daha da netleşti. Bundan dolayı herkes durumu 'Garê öncesi ile Garê sonrası' çerçevesinde değerlendiriyor. Herkes Türkiye'nin durumunu Garê öncesi ile Garê sonrası penceresinden değerlendiriyor."

Garê direnişinin hem askeri hem de siyasi sonuçları olduğunun altını çizen HSM, "Her şeyden önce düşmanın içinde bulunduğu krizi derinleştirdi, moralini yıktı ve sorunlarını çoğalttı" dedi. 

Garê'nin ortaya çıkardığı askeri sonuca işaret eden HSM, "Yeniden yapılanma süreci üç senedir gündemimizde bulunuyor. Bu süreci gerçek anlamda pratikleştirirsek, yeni dönem gerillasını uzmanlık, branş temellinde hayata geçirirsek, düşmanın her türlü saldırısına cevap vererek başarıya ulaşabiliriz. Garê direnişi bu gerçekliği tekrar ortaya çıkardı. Başarı imkanımızı çok fazla" ifadelerini kullandı. 

HSM, "Bunun dışında Önder Apo'ya yönelik tecrit, zulüm ve işkence rejimi tahammül sınırını aşmış durumda. Dolaysıyla Önder Apo'nun bekletilerine cevap olmak için (...) kahraman şehitlerimizin anılarına cevap olmak, analarımızın göz yaşlarına cevap olmak için bu tarihi süreçte başarılı olmamız gerekiyor" şeklinde devam etti. 

2021 yılının önemli olduğunun altını çizen HSM, “Çünkü onlar rejimin ömrünü uzatmak istiyor. Bu nedenle bize karşı bazı başarılar elde etmek istiyorlar. Bu da ancak savaşla olur. Biz de bu dönemde Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamak ve artık bu soykırımcı faşist rejime son vermek istiyoruz” diye belirtti.

HSM; “Medya bölgesinde ve tüm mücadele alanları ile Kürdistan’ın tüm parçalarında Türkiye’nin sömürgeci tehditlerine karşı gerekli yanıt için bugün her zamankinden daha fazla hazırlıklarımız var (…) Bu çerçevede Kahramanlık Haftası’nı yoğunlaşmak ve önemli bir tarihsel çıkışın temeli yapmak istiyoruz” diye noktaladı.