HSM, işgale geçit vermeyen savaşçıları selamladı

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, son bir hafta içerisinde kesintisiz bir direnişle işgalci Türk ordusuna darbeler vuran komuta ve savaşçı yapısını kutladı.

HSM Karargah Komutanlığı, Zap’ın Çemço ve Sîda Direniş Alanları’nda son bir hafta içerisinde işgalci Türk devlet güçlerine karşı art arda gerçekleşen eylemlere ilişkin kutlama mesajı verdi.

Sözkonusu alanlardaki tüm komutan ve savaşçılara hitaben verilen mesajda “düşmanın işgal harekatına geçit vermemek için çok güçlü bir direniş sergilendiği” vurgulandı.

  • Çemço ve Sîda Direniş Alanları…

Karargah Komutanlığı, Zap ve Avaşîn’de 14 Nisan’dan bu yana düşmanın kapsamlı işgal saldırıları sürmektedir. Bu kapsamlı işgal harekatı en başta yoldaşlarımızın Apocu inanç, irade ve zafer kararlılığına çarpmıştır. Yeni dönem gerillacılığı temelinde hareketli tim ve tünel savaş tarzı, siz yoldaşların yüksek taktik yaratıcılığı temelinde pratikleşerek işgalci Türk ordusuna tarihinin en ağır darbelerini vurmuştur. Bu tarihi direniş sürecinde şehadete ulaşan yoldaşlarımız şahsında kitaplara, filmlere sığmayacak büyüklükte eşsiz kahramanlık destanları yaşanmıştır ve yaşanmaya devam etmektedir. Kuşkusuz düşman saldırıları ve direnişimiz de hızından hiçbir şey kaybetmeden halen sürmektedir” dedi.

İŞGALE GEÇİT VERMEMEK İÇİN ÇOK GÜÇLÜ BİR DİRENİŞ

Son beş aydır yaşanan yeni işgal saldırılarına karşı Zap ve Avaşin’deki direnişe vurgu yapan Komutanlık şunları belirtti:

“Zap’ın Çemço ve Sîda Direniş Alanları’ndaki komutan ve savaşçılar olarak; son beş ayda gelişen işgal saldırılarına karşı her anlamda Zap ve Avaşîn’deki direnişi büyüten, hareketli tim savaş tarzını etkili pratikleştiren, düşmana sürekli darbe vuran ve savaş tünellerindeki yoldaşlarımızın direnişini tamamlayan şimdiye kadarki eylemleriniz önemli bir rol oynamıştır. Son süreçte düşmanın saldırılarını Çemço ve Sîda alanlarına yöneltmesiyle birlikte bu alanlarımız da direniş alanları olarak düşmanın işgal harekatına geçit vermemek için çok güçlü bir direniş sergilemiştir.”

GEÇİT VERMEYEN EYLEMLER…

Bu çerçevede gerçekleşen eylemler şöyle sıralandı:

“27 Ağustos’ta Şehîd Arjîn savaş tünellerine girmeye çalışan düşman gücünün sabotaj taktiğiyle vurularak 2 işgalcinin cezalandırılması, yüksek cesaret ve Apocu fedai ruhla işgalcilerin cenazelerinin üzerine gidilerek 2 adet MPT – 55 piyade tüfeğine, 2 adet termal dürbününe, 1 adet radar sistemine ve 1 fenere el konulması eylemi,

2 Eylül’ü 3 Eylül’e bağlayan gecede Çemço ve Sîda Direniş Alanları’na dönük düşmanın 28 kez savaş uçaklarıyla, 65 kez saldırı helikopterleriyle ve yüzlerce kez de obüslerle gerçekleştirdiği kapsamlı saldırıya etkili şekilde müdahale edilmesi, düşmanın havadan güçlerini indirmesini engellemek için 9 kez helikopterlerin etkili şekilde vurulması ve 1 Skorsky helikopterinin düşürülmesi eylemleri,

Aynı gecede hareketli timlerce düşmanın 2 Skorsky helikopterinin de ağır darbelenmesi, araziye dağılan düşman güçlerinin vurulması eylemleri,

3 Eylül’de Sîda’ya bağlı Şehîd Fedakar Direniş Alanı’nda ilerlemek isteyen işgalcilerin birçok taktikle vurulması ve 2 işgalcinin cezalandırılması eylemleri,

3 Eylül’de Sîda’ya bağlı Şehîd Fedakar Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen helikopterlere 11 kez müdahale edilmesi, etkili şekilde vurulması ve ağır darbe alan 1 Skorsky helikopterinin düşürülmesi eylemleri,

4 Eylül’de Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalcilere 12 kez müdahale edilmesi, etkili vurulması ve bu müdahalelerde en az 9 işgalcinin cezalandırılması eylemleri,

5 Eylül’de Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’nda bir işgalci grubunun özel olarak hedeflenmesi, 1’i rütbeli olmak üzere 4 işgalcinin cezalandırılması ve 4 işgalcinin de yaralanması eylemi, son bir haftadaki başarılı ve etkili eylemler olarak öne çıkmaktadır.”

İKİ SKORSKY DÜŞÜRÜLEREK EN ANLAMLI YANIT VERİLDİ

2 Eylül’ü 3 Eylül’e bağlayan gece sözkonusu iki alana yönelik tüm savaş tekniği ile yoğun saldırılar başlatıldığına dikkat çeken HSM, ancak iki Skorsky helikopter düşürülerek “en anlamlı yanıtlar” verildiğini kaydetti.

HSM şunları ifade etti:

“Çemço ve Sîda Direniş Alanları’nda bu düzeyde bir direnişin gelişeceğini tahmin eden işgalci düşman, 2 Eylül’ü 3 Eylül’e bağlayan gece bu alanlarımıza dönük tüm savaş tekniğini yoğunca kullanarak saldırmıştır. Ancak siz yoldaşlarımız tarafından düşmana en anlamlı cevaplar verilmiş, 2 Skorsky helikopteri düşürülmüş, birçok helikopter darbelenmiş, çok sayıda işgalci cezalandırılmış ve adeta düşmanın burnu yere sürtülmüştür. Kuşkusuz bu eylemler başta şehit yoldaşlarımız olmak üzere siz yoldaşların yıllara dayalı büyük emeğiyle yaptığı hazırlıklar temelinde gerçekleştirilmiştir. Savaşa güçlü hazırlanma, dönemin taktik tarzını büyük bir yaratıcılıkla uygulama ve tüm bunları Apocu fedai ruhla gerçekleştirme başarının formülünü de ortaya koymuştur. Çünkü düşmanın çok güvendiği savaş tekniğinin bu formülle nasıl alt edilip kırılabildiği son bir haftadaki pratiğinizle tekrardan kanıtlanmıştır.

Gerçekleştirdiğiniz bu başarılı eylemlerin alan komutanlığında yer alan Doğan Jîrkî yoldaşımız başta olmak üzere tüm şehitlerimizin intikamı için gerçekleştirilmiş olması da çok anlamlı ve değerli olmaktadır. Şimdiye kadarki süreçte büyük emek harcayan, yoğun savaş süreci içinde yer alan ve başarılı eylemleri gerçekleştiren Çemço ve Sîda Direniş Alanları’ndaki komutan ve savaşçı arkadaşları kutluyoruz. Sizler şahsında Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi’nde yer alan tüm arkadaşları en içten devrimci duygularla selamlıyor, başarılarınızın devamını diliyoruz.”

  • Girê Amediyê Direniş Alanları…

HSM Karargah Komutanlığı, Girê Amediyê Direniş Alanları’ndaki tüm komutan ve savaşçıları da kutlayarak, işgalci Türk devletinin en seçme güçlerinden oluşan bir birliğe ağır darbe vurulduğunu ifade etti.  

ASLA UNUTAMAYACAKLARI AĞIR DARBELER VURULDU

Son bir hafta bu alanda kesintisiz bir direniş sergilendiğine vurgu yapan HSM,İşgalci Türk devleti Başûrê Kurdistan’ı işgal edebilmek için Medya Savunma Alanları’na dönük kapsamlı bir işgal harekatı başlatmış, bu işgal harekatı Zap, Avaşîn ve Metîna güçlerimiz tarafından çok güçlü eylemlerle karşılanmıştır. Özellikle 24 Mayıs günü Girê Cehennem ve Kurojahro’da işgalcilere asla unutamayacakları ağır darbeler vurulmuştur” dedi.

SEÇME BİRLİK TASFİYE EDİLDİ

Girê Amediyê direnişçilerinin Türk ordusun en seçme güçlerinden oluşan bir birliğe ağır darbe vurduğunu belirten HSM, şunları ifade etti:

“İstediği sonucu alamayan işgalciler Zap’ın doğusunda tıkanmış, bu tıkanıklığı aşabilmek için saldırılarını Zap’ın batısına ve Metîna alanına doğru genişletmiştir. 25 Mayıs’tan şimdiye kadar da bu alanlardaki direnişimiz ve düşman yönelimleri kesintisiz devam etmektedir. İşgalci Türk ordusu Metîna’da ve Zap’ın batısında da istediği sonucu alamayınca 4 Temmuz günü Metîna’ya bağlı Girê Amediyê’yi işgal etme saldırısını başlatmıştır. Ancak siz Girê Amediyê Direnişçileri tarafından burada sergilenen direniş Türk ordusunun en seçme güçlerinden oluşan birliğindeki birçok işgalciyi tasfiye ederek Türk ordusuna ağır bir darbe vurmuştur. 19 Ağustos günü Girê Amediyê Direniş Alanı’nda etkili şekilde vurulan bir Skorsky helikopteri düşürülmüştür. Bu direniş sürecinde etkili eylemler gerçekleştirilmiş, birçok helikopter darbelenmiş, Girê Şehîd Pîrdoxan’da düşman üzerinden 3 kez silah ve askeri malzeme kaldırılmış, düşman cenazesine el konulmuş ve Türk ordusunun tüm özel savaş yalanları deşifre edilmiştir.

BİR HAFTALIK KESİNTİSİZ DİRENİŞ BİLANÇOSU

Açıklamada “kesintisiz bir şekilde devam eden son bir haftalık direniş” şöyle özetlendi:

29 Ağustos’ta Şehîd Sîpan savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalcilerin koordineli baskın eylemiyle üç koldan vurulması ve 6 işgalcinin cezalandırılması eylemi,

Süreklilik kazanan sonuç alıcı suikast taktiğiyle geliştirilen eylemler,

4 Eylül’de Girê Amediyê Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen Skorsky tipi helikopterin hareketli timlerce vurularak düşürülmesi eylemi, başarılı eylemler olarak öne çıkmıştır.”

10 HELİKOPTER DÜŞÜRÜLDÜ, ARTIK GİZLEYEMİYORLAR

HSM’nin kutlama mesajı şu ifadelerle son buldu: “Türk ordusu düşürülen 10 helikopterinden sonra artık helikopterlerinin düşüşünü gizleyemez duruma gelmiş ve kerhen de olsa bir helikopterinin düşüşünü kabul etmek zorunda kalmıştır.

Şimdiye kadarki eylemlerde yer alan hareketli timler başta olmak üzere Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tüm komutan ve savaşçı arkadaşları kutluyor, sevgi ve saygıyla selamlıyoruz. Apocu fedai ruhla geliştirdiğiniz direnişinizin daha büyük başarılar ve güçlü sonuçlar yaratacağına olan inancımızı belirtiyoruz.”

  • Xakurkê’nin hareketli timleri

HSM Karargah Komutanlığı, Xakurkê bölgesindeki tüm komutan ve savaşçıları başarılı eylemlerinden dolayı kutlayarak, bu bölgede hareketli timlerin eylem kapasitesini ortaya koyduğunu kaydetti.

Bir hafta içerisinde gerçekleşen başarılı eylemlere dikkat çeken HSM, “Mücadele tarihimizin en ateşten günlerini yaşarken Kurdistan Özgürlük Gerillası olarak zirvesel düzeyde bir savaş yürütmekteyiz. Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın zafer gerillacılığını gerçekleştirme temelinde geliştirdiği yaratıcı taktikler, bu taktikleri ustaca uygulama düzeyi, bu anlamda gelişen uzmanlaşma, Apocu ideolojiyle şekillenen uzmanlaşmanın ortaya çıkardığı profesyonelleşme ve yüksek savaş performansı Kurdistan ve dünya gerillacılığında yeni bir tarih yazmaktadır. Öncelikle bu bilinç ve inançla, yüksek Apocu iradeyle fedaice savaşan tüm komutan ve savaşçı arkadaşları selamlıyoruz” dedi.

DAHA FAZLA VURMA İMKANI YARATILDI

Gerillanın düşmana daha fazla vurabilme imkanı yarattığının altını çizen HSM, şunları ifade etti:

“Xakurkê bölgesi, işgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanları içerisinde kapsamlı olarak yönünü ilkin verdiği, işgal etmeye çalıştığı ve sonrasında kıyasıya bir mücadelenin verildiği bölgemiz olmaktadır. Düşmanın güya gerilla eylemlerini engellemek için geliştirdiği bu işgal harekatı bölgedeki güçlerimiz için daha fazla hedef, daha fazla eylem yapabilme ve düşmana daha fazla vurabilme imkanı yaratmıştır. Karargahımızın yeni dönem perspektifleri temelinde bu imkan ve fırsatları değerlendiren bölgedeki güçlerimiz son dönemde etkili eylemler gerçekleştirmiştir.”

ÖNE ÇIKAN ETKİLİ EYLEMLER

Açıklamada Xakurkê bölgesinde bir hafta içerisinde gerçekleşen etkili eylemler şöyle sıralandı:

“23 Ağustos’ta Lêlikan alanından Kevortê alanına doğru giden işgalci Türk ordusuna ait askeri aracın sabotaj taktiğiyle imha edilerek 4 işgalcinin cezalandırılması eylemi,

27 Ağustos’ta Girê Şehîd Derwêş alanında 5 işgalcinin cezalandırılması ve 1 ağır silah mevzisinin imha edilmesi eylemi,

28 Ağustos’ta Girê Şehîd Şahan alanında 3 işgalcinin cezalandırılması ve 1 mevzinin imha edilmesi eylemi,

30 Ağustos’ta YJA Star hareketli timleri tarafından Girê Şehîd Derwêş alanında 6 işgalcinin cezalandırılması ve büyük bir cephaneliğin tümden imha edilmesi eylemi,

31 Ağustos’ta YJA Star hareketli timleri tarafından Girê Şehîd Şahan alanında 4 işgalcinin cezalandırılması, 3 mevzi ve 1 mobesse kamera sisteminin imha edilmesi,

2 Eylül’de Girê Şehîd Şahan ile Girê Şehîd Axîn alanları arasında yaratıcı bir taktikle alanda ilerlemek isteyen düşman gücünün önce pusuya düşürülmesi, sonra 4 kez sabotaj taktiğiyle vurulması ve 8 işgalcinin cezalandırılması eylemi,

3 Eylül’de YJA Star hareketli timleri tarafından Girê Şehîd Derwêş alanındaki işgalcilerin obüs ve havan mevzilerinin vurularak 6 işgalcinin cezalandırılması ve 1 mevzinin imha edilmesi eylemi,

3 Eylül’de Girê Şehîd Sarya alanında Kirpi tipi zırhlı aracın sabotaj taktiğiyle isabetli bir biçimde vurularak 9 işgalcinin cezalandırılması ve askeri aracın tümden imha edilmesi eylemi,

4 Eylül’de Geliyê Reş ve Girê Masîro alanları arasında Reo tipi askeri aracın sabotaj taktiğiyle isabetli bir biçimde vurularak 13 işgalcinin cezalandırılması ve askeri aracın tümden imha edilmesi eylemi, son dönemde bölgenizde gerçekleştirilen sonuç alıcı etkili eylemler olarak öne çıkmaktadır.”

HAREKETLİ TİMLERİN VURUŞ GÜCÜ

Mesaj şöyle son buldu:

“Yeni dönem gerillacılığı, hareket tarzı ve zengin taktikleri doğru uygulandığında her alanda ve her zaman sonuç alıcı olduğu alanınızda gerçekleştirilen bu başarılı eylemlerle bir kez daha kanıtlanmıştır. Bu eylemlerin tümünün hareketli timlerce gerçekleştirilmiş olması da; hareketli tim savaş tarzının vuruş gücünün ne kadar büyük ve eylem kapasitesinin yüksek olduğunu ortaya koymuştur. Alanınızda gerçekleştirilen bu eylemlerin Apocu fedai ruhla ve özellikle büyük komutanlarımızdan Egîd Garzan, Ahmed Rûbar, Bager Erdal ve Rêzan Amed yoldaşlarımızın anısına gerçekleştirilmiş olması da şehitlere bağlılığın ve şehitlerimiz şahsında verdiğimiz sözlerin değerli bir pratikleşmesi olmuştur.

Bu başarılı eylemlere katılan ve emeği geçen tüm komutan ve savaşçı arkadaşları bu başarılarından ve ortaya çıkardıkları sonuçlardan dolayı kutluyoruz. Sizler şahsında Xakurkê bölgesindeki tüm arkadaşları sevgi ve saygıyla selamlıyor, daha büyük başarıların kazanılacağına olan yüksek inancımızı belirtiyoruz.”