'Irak halkı Türk devletinin saldırılarına karşı birleşmeli'

Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik saldırılarına tepki gösteren Kerküklü Arap yurttaşlar, tüm Irak halkını işgale karşı birlik olmaya çağırıyor.

İşgalci Türk devletinin 17 Nisan'da gerilla bölgelerine ve Güney Kürdistan'a yönelik başlattığı saldırılara Güney Kürdistan'ın her kesiminden tepki geldi. Bazı Iraklı yetkililer ve partiler Türk devletinin saldırılarını kınarken, Kerküklü Arap yurttaşlar da Türk devletinin işgaline karşı olduklarını belirterek, tüm Irak halkını ve seçmenlerine birlik olma çağrısında bulundu.

Türk devletinin Irak topraklarına girmesinin tüm Iraklılar tarafından tepki ile karşılandığını söyleyen Kerküklü Arap yurttaş Ehmed Rehîm, "Irak hükümetini de Türk devletinin ve diğer yabancı devletlerin Irak'a müdahalesine karşı ciddi bir duruş sergilemeye ve resmi açıklama yapmaya çağırıyoruz. Türk devleti bu saldırılarla Irak'ın egemenliğini ve anayasasını ayaklar altına alıyor.

Irak'ta biran önce yeni hükümet kurulmalı, bu işgali uluslararası mahkemelere taşımalı ve Türk devletinin genelde Irak halkına özelde Kürt halkına yönelik saldırılarını kayıt altına aldırmalıdır. Türk devleti Irak topraklarına göz dikmiş durumda. Irak'taki bütün uluslar, halklar, partiler Türk devletine karşı birlikte hareket etmeli ve işgali durdurmalıdır" dedi.

TÜRK DEVLETİ KÖYLERİ  BOMBALAYARAK SİVİLLERİ KATLEDİYOR

Reed Mihemed Ehmed isimli Kerküklü sivil eylemci ise Türk devletinin Kürdistan ve Irak bölgelerine yönelik saldırılarına ve askeri operasyonlarına karşı olduklarını vurguladı. Türk devletinin her gün Güney Kürdistan Bölgesinin dağlık bölgelerini ve Kürt köylerini bombaladığına dikkat çeken Reed Mihemed Ehmed tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Bu saldırılar ve bombardımanlar Irak'ın egemenliğinin açık ihlalidir. Türk devletinin Irak işgali, işsizliğin ve yoksulluğun da artmasına neden oluyor. Sivil toplum aktivistleri olarak yoksulluğa ve işsizliğe karşı çıkıyoruz ve tüm Iraklıları Türkiye'nin Irak'taki saldırganlığına ve işgaline karşı birleşmeye çağırıyoruz. Türkiye'nin Irak'a ve Kürdistan Bölgesi'ne yönelik saldırı ve işgaline karşı ciddi bir duruş sergilemek için bir an önce Irak hükümetinin kurulması gerekiyor. Irak hükümetinin herhangi bir Türk saldırısını engellemesi önemlidir. Çünkü Türk devleti saldırılarıyla masum sivilleri katlediyor."