İsveç’teki Süryanilerden Kobanê’ye insani yardım

İsveç’te yaşayan Süryanilerden Fikri Yılmaz, Orhan De Basso, James Barjaco ve Cihat Sun, Kobanê halkını desteklemek için örnek bir tutum sergileyerek satın aldıkları bir TIR dolusu gıdayı Kobanê’ye gönderdi.

İsveç’te yaşayan Süryanilerden Fikri Yılmaz, Orhan De Basso, James Barjaco ve Cihat Sun, Kobanê halkını desteklemek için örnek bir tutum sergileyerek satın aldıkları bir TIR dolusu gıdayı Kobanê’ye gönderdi.

Yardımların Kobanê’ye gönderilmesine önderlik eden Fikri Yılmaz, Kobanê halkının onurlu ve gururlu bir halk olduğunu, çok güç koşullarda kalmasına rağmen direnmelerinin kendisini çok etkilediğini söyleyerek tüm Süryani, Türk ve Kürtlere Kobanê halkıyla dayanışmaları çağrısında bulundu.

ANF’nin konu hakkıdaki sorularını yanıtlayan Fikri Yılmaz, çocukluk arkadaşlarını ziyaret etmek amacıyla Urfa’nın Suruç ilçesine gittiğini ve çocukluk arkadaşlarından birinin Kobanê halkına yardım amacıyla Kobanê’ye gittiğini duyunca kendisini görmek için Kobanê’ye geçtiğini söyledikten sonra karşılaştığı manzarayı şu cümlelerle dile getirdi: “Kobanê tamamen yakılmış ve yıkılmış. Geri dönüş yapan halk harabeyle karşılaşıyor. Ev, su, mazot, elektirik yok. Çok güç koşullarda yaşıyorlar. Arkadaşlar 3 günden beri insanlara kahvaltı veremediklerini anlattılar. Gördüklerim beni çok etkiledi ve yardım etmek için bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm. Suruç’a geri döndüm. 10 bin Euro tutarında şeker ve peynir alarak bir TIR’a yükledik. Kobanê’ye yolladık.”

Kendisi Kobanê’deyken İsveç’ten arkadaşları kendisine telefon ettiğinde olanları aktardığını ve arkadaşlarının kendisine yardıma ortak olmak istediğini söylediklerini belirten Yılmaz, “Arkadaşlarım anlattıklarımdan çok etkilendiler. Kendilerinin de çorbada tuzlarının olmasını istediler” diyor.

Yıkılan Kobanê’nin yeniden inşasının çok zor olacağını söyleyen Yılmaz, “Bana göre o yıkıntıların üzerinde yeni bir şehir inşa edilmesi çok güç. Yeni bir şehir kurulması daha kolay. Halk perişan ama gururlu ve onurlu. Dilenci yok ama yardıma ihtiyaçları var. Yaşam mücadelesi veriyorlar” şeklinde konuşuyor.

DAİŞ’i yenilgiye uğratmalarının Kobanê halkında bir özgüven yarattığını söyleyen Yılmaz, tüm Süryani ve insan halkarı savunucularına Kobanê’nin yeniden inşasına katkıda bulunmaları çağrısı yapıyor. 

...