Jiyanda: Gerilla düşmanın umutlarını yok ediyor

Türk devletinin tekniğe dayalı bir savaş yürüttüğüne dikkat çeken HPG komutanlarından Özgür Jiyanda, "Gerillanın direnişi düşmanın umutlarını yok ediyor" diye konuştu.

HPG komutanlarından Özgür Jiyanda, Türk devletinin işgal saldırılarını, özel savaş konseptini ve Heftanin direnişini ANF'ye değerlendirdi. Kürdistan'da devam eden savaşta Türk devletinin bütün imkanlarını kullandığını vurgulayan Jiyanda, "İktidar bu savaşla toplumdaki refleksi bastırmakta. Türk devletinin ana akım medyada servis ettiği kayıplar gerçek değil. Tam tersi, işgalci Türk devleti Heftanin’de başlattığı işgalci operasyonunda çok büyük kayıplar vermiş. Bu kayıpları da kamuoyundan saklıyor.

İşgalci güçlerin Heftanin’deki durumları bahsettikleri gibi değil. Gerillanın direnişi ve eylemlerinden dolayı mevzilerden başlarını bile kaldıramaz duruma gelmişler. Her alanda güçlerimizin hedefi olmaktalar" diye konuştu.

HALK TOPRAKLARINI TERK ETMEMELİ

Türk devletinin tekniğe dayalı bir savaş yürüttüğüne dikkat çeken Jiyanda, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

"Gerilla modern, yaratıcı ve uzman tarzıyla düşmanı şok etmekte. Düşmanın bütün umutlarını yok etti. Heftanin’de yürütülen gerilla direnişi, bütün saldırıları boşa çıkararak, işgalciliği bitirecek diyebiliriz.

Kürt halkı özel savaş politikasından etkilenmemeli. Türk devleti saldırılarında korucu ve kontraları kullanmakta. Bu kişiler operasyonlara katılmamalı aksi halde Kürt birliği zayıflamakta. Onları hedeflemek istemiyoruz ama bu da bilinmeli ki arkadaşlarımızın şehadetinde rol oynayanlar cezalandırılacaktır. Güney Kürdistan’daki halkımız yurtsever ve ülkesine bağlıdır. Tarihte birçok defa bu dağlarda direnmişler. Halkımız sert ve direnişçi bir tutum takınmalı. Halkımız köylerini terk etmemeli ve bu işgal karşısında gerillanın yanında yer almalı."