Kandil’de Newroz kutlamaları başladı

Kandil’deki Newroz kutlamaları binlerce kişinin katılımı ile başladı.

Güney Kürdistan’ın her tarafı ve Kürdistan’ın diğer parçalarından binlerce kişi sabah saatlerinden itibaren Newroz kutlamasının yapılacağı alana doğru yola çıktı.

Newroz programı yerel saatle 11.00’de bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Newroz ateşi şehit aileleri tarafından yakıldı. Ateşin yakılması ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Newroz’a ilişkin konuşmalarından oluşan bir sinevizyon izlendi.

Kutlamada KCK, KJK, Tevgera Azadî, RJAK, Binarê Kandil Halk Konseyi ve Mihemed Emîn Pêncîwenî’nin mesajlarının okunması bekleniyor.

Program kapsamında sanatçılar Nasir Rezazî, Çopî Fetah, Diyar Dersîm, Bextiyar Salih, Şîlan Osman ile Şehîd Serhed Grubu ve Destîna Qendîl Grubu sahne alacak. Kutlamalar akşam saatlerine kadar sürecek.

DİYAR XERİB’İ ANLATAN KİTAP DAĞITILIYOR

Kutlamalar sırasında ayrıca 5 Temmuz 2019’da Türk devletinin bir saldırısı sonucu şehit düşen KCK Yürütme Konseyi üyesi Diyar Xerib’i anlatan gazeteci Hesen Cudi’nin hazırladığı kitap dağıtılıyor. “Diyar Xerîb, manîfestoya kesayetiya azad û şoreşgerê Kurdistanê” (Diyar Xerib, Kürdistan’ın özgür ve devrimci kişiliğinin manifestosu) isimli kitap birkaç gün 5 cilt halinde çıktı. Kutlamada Kürt Halk Önderi’nin kitaplarının da dağıtılmaya başladığı öğrenildi.