'Kandil'den Karadeniz'e işgalcilere karşı savaştı'

Simko Serhildan’ı şehadetinin 11. yıl dönümünde anan YRK Komutanı Şiyar Şevger, "Heval Simko, Kandil'den Karadeniz'e kadar tüm mücadele alanlarında yerini aldı, işgalcilere karşı savaştı" dedi.

Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri (YRK) Komutanı Şiyar Şevger, Komutan Simko Serhildan'ın 11. şehadet yıl dönümü vesilesiyle ANF'ye değerlendirmelerde bulundu. 

YRK’nin komutanlarından Simko Serhildan (Macit Kaviyan) 3 Eylül 2011’de İran devletinin Kandil’e yönelik saldırısı sonucu şehit düşmüştü. İran devletinin Kandil'e yönelik saldırısında Simko Serhildan öncülüğünde bir direniş yaşandığını belirten YRK Komutanı Şiyar Şevger, "Simko yoldaş, Önder Apo'nun 1999'da esir düşmesinin ardından Önder Apo'ya sahip çıkmış ve verdiği mücadele ile komutan olmuştu. Simko yoldaş Kandil'den Karadeniz'e kadar tüm mücadele alanlarında yerini aldı, işgalcilere karşı savaştı. Kandil savaşında heval Simko ile birlikte 21 şehit verdik. Simko arkadaş şahsında tüm şehitleri anıyor, o arkadaşların mücadelesinin başarıya ulaştıracağımızın sözünü yineliyoruz.

Heval Simko Serhildan, Banê şehrinden çıkan cesur bir komutandı. YRK olarak heval Simko'nun duruşunu örnek alıyoruz. Heval Simko, komutanlığıyla, fikir, duruş ve katılımı ile bizim için her zaman bir sembol olacaktır. Komutan Simko Serhildan'ın çizgisinin her zaman takipçisi olacağız. Rojhilat'ta Simko arkadaşımız tarafından geliştirilen taktikler konusunda kendimizi eğitiyoruz. Kandil savaşında şehit düşen tüm şehitlerimizi bir kez daha anıyor ve anıları önünde saygı ile eğiliyoruz. O yoldaşlarımızın şahsında mücadeleyi yükseltme sözünü yineliyoruz. İşgalci devletler bilsin ki, biz her zaman şehitlerden güç alıyoruz, o şehitlere sahip çıkacağız ve onların hayallerini gerçekleştireceğiz" diye konuştu. 

KÜRDİSTAN'IN DÖRT PARÇASINDA SAVAŞ VAR

Medya Savunma Alanları'nda Nisan ayından bu yana aralıksız bir savaşın yürütüldüğünü söyleyen YRK Komutanı Şiyar Şevger, "İşgalci Türk devleti Kürt halkını ve Özgürlük Hareketi'ni yok etmek için tüm gücüyle saldırmaktadır. Bu saldırılara karşı şu anda Zap, Avaşîn ve Metîna'da direnen savaşçıları selamlıyor, şehit düşen yoldaşlarımızı saygı ile anıyoruz. 
İşgalci devleti bilsin ki, ne Kürt toplumunu ne de yıllardır mücadele eden Apocu hareketi  teknolojisiyle yok edemez. Savaş sadece Zap, Avaşîn ve Metîna'da değil, Kürdistan'ın dört parçasında devam ediyor. Kürtlerin yaşadığı her yerde savaş sürüyor. İşgalci Türk devleti gerillaya karşı tüm imkanlarını devreye soktu ama buna rağmen istediği başarıyı elde edemedi" diye konuştu. 

ANNELERİMİZ HEVAL RÊZAN'IN ANNESİNİN DURUŞUNU ESAS ALMALIDIR

İşgalci Türk devletinin gerilla karşısındaki yenilgisini örtbas etmek için nerede özgür Kürt varsa oraya saldırdığını hatırlatan YRK Komutanı Şiyar Şevger, devamla şunları belirtti: "22 Ağustos'ta Rojhilat'taki güçlerimize keşif uçağı ile saldırı yapıldı. Bu saldırıda 2 arkadaşımız şehit düştü. Asos bölgesinde şehit düşen gerillalar Mervan Misto (Rêzan Baran) ve Huseyin Resûli Kizilbaş'ı (Bawe Sur) saygı ve minnetle anıyorum. Bu saldırı Türk ordusunun gerilla karşısında nasıl yenildiğini gösteriyor. 

Hevalê Rêzan Efrînliydi. Efrîn'den YRK saflarına katıldı ve mücadeledeki yerini aldı. Heval Rêzan, Efrîn işgalini unutmadı bu yüzden gerillaya katıldı. Askeri ve ideolojik olarak kendini geliştiren Heval Rëzan, Kürdistan'ın unutulmayacak gerillalarından biri oldu.
Bawe Sur yoldaşımız küçük yaşlarda düşmanın zulmüne maruz kalmış. İran işgalinin zulmüne karşı gerilla saflarına katılan heval Bawe Sur, Rêber Apo'nun ideolojisi ile bilinçleniyor ve düşmana karşı kini daha da artıyor. 

Aynı zamanda Ağustos ayında heval Rêzan Cawîd, Rojava'da Türk devleti tarafından katledildi. Mahabadlı olan heval Rêzan Cawîd, işgalci İran devletinin baskısını ve zulmünü kabul etmediği için Kürdistan dağlarına çıktı ve PJAK'taki yerini aldı. Heval Rëzan, mücadelesi, eserleri ve emeği ile Rojhilat'ta hem öncü, hem de sembol oldu. Bu yüzden heval Rêzan'ın şehadeti bize ağır geldi. Ancak Rêzan arkadaşımızın şehadetiyle yok olmuyoruz, işgale karşı kinimiz ve nefretimiz daha da artıyor. Yoldaşlarımızın intikamını almak için güçleniyoruz, Rêzan arkadaşının şehadetiyle daha büyük başarılar inşa edeceğiz.

Heval Rêzan'ın annesinin duruşu bizi onurlandırdı. Özellikle; "Başım Kandil dağı kadar yüksek" sözü bize büyük bir moral verdi. Bu yüzden bütün annelerimiz bu duruşu örnek almalıdır. Rojhilat halkımız heval Rêzan'ın annesinin sözlerini esas almalıdır. PJAK olarak Rêzan hevalin annesinin sözlerini bir görev olarak görüyoruz ve bu temelde mücadelemizi daha da büyüteceğiz."