Karakolun altından çıkan insan kemiklerine ne oldu?

Amed’in Bismil ilçesinde yıkılan karakolun altında ortaya çıkan 75 parça kemiğin ilçe merkezindeki Akpınar mezarlığında toplu olarak gömüldüğü ortaya çıktı.

Karakol altındaki toplu mezar, geçen ay ANF’nin haberiyle ortaya çıkmıştı.

Bismil ilçesinde bulunan polis karakolunda kepçelerle yapılan yıkım çalışmaları sırasında karakolun altında insan kemikleri tespit edilmişti.  

Bunun üzerine yıkım çalışmaları durdurulmuş ve söz konusu alana beton dökülmüştü.

Alınan bilgilere göre kazı çalışmalarını yürüten işçiler, buldukları insan kemiklerini Belediye Park Bahçeler Müdürlüğüne teslim etti. 

Teslim edilen kemiklerin akıbeti şimdiye kadar bilinmiyordu. 

Bazı kişiler Bismil kayyumunu arayarak kemiklere ne olduğunu sordu ancak herhangi bir bilgi verilmedi. 

İsminin açıklanmasını istemeyen bir görgü tanığı, kemiklerin Belediye Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından belediye imamına bir karton içinde teslim edildiğini ve kemiklerin imam tarafından başka bir yere gizlice defnedildiğini söyledi.

Görgü tanığı, kemiklerin 1990’lı yıllarda yaşanan faili meçhul cinayetlerde katledilenlere ait olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyor.

Kemikler geçen yıl Bismil Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğüne teslim edilmişti. 

Alınan bilgilere göre, Park Bahçeler Müdürlüğünün bu durumu Bismil Cumhuriyet Savcılığına iletmesi üzerine savcılık kararıyla polis eşliğinde belediye imamına yazılı bir emir gönderdi. 

75 parçadan oluşan kemiklerin bir sandıkta toplanarak teslim imama teslim edildiği ve bu şekilde Akpınar Mezarlığına getirilerek bir mezara toplu olarak gömüldüğü öğrenildi. 

Ancak kemiklerin kaç kişiye ait olduğu henüz bilinmiyor. İmama gönderilen yazıda sadece 75 parça kemikten söz ediliyor.

Söz konusu toplu mezara ilişkin fotoğraflar da ANF’nin eline geçti. Fotoğraflarda sahipsiz bir mezar taşı ve mezarın üzerine dizilmiş taşlar dikkat çekiyor.