Karayılan: Ebu Ciwan bir emek şehididir

Ebu Ciwan gibi toprağa ve özgürlüğe bağlı bir yurtseverin vefatının büyük bir kayıp olduğunu belirten HSM Karargah Komutanı Karayılan, “Ebu Ciwan'ın devrim için yaptığı çalışma ve hizmetleri unutulmayacaktır” dedi.

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanı Murat Karayılan, 13 Nisan 2021’de Covid-19 hastalığından vefat eden Hesekêli Şemseddîn Mele Ibrahîm’i (Ebu Ciwan) birinci yıl dönümünde andı. 

Karayılan’ın Ebu Ciwan’ın ailesine hitaben yazdığı mesaj şöyle: 

“Değerli Ebu Ciwan ailesine, 

Öncelikle şahsım ve Özgürlük Hareketi adına aileye selamlarımı iletiyor, sevgili yurtsever Ebu Ciwan'ın vefatının birinci yıl dönümünde bir kez daha taziyelerimi sunuyorum. 

TOPRAĞA VE ÖZGÜRLÜĞE BAĞLIYDI

İçimizden Ebu Ciwan gibi birinin vefatı gerçekten büyük bir kayıptır.  Çünkü Ebu Ciwan, Rêber Apo'nun bu bölgeye geldiği ilk yıllarda, Önderlik fikrini tanıyan ve buna inanan şahsiyetlerden biriydi.  O günden vefat ettiği güne kadar Reber Apo'nun düşünce ve fikirleriyle mücadele etmiş, hiç tereddüt etmeden ve yılmadan her zaman Reber Apo ile gerçek dostluk örneği, değerli ve gerçek bir yurtsever, ülke  toprağa ve özgürlüğe  bağlı idi. 

BİR EMEK ŞEHİDİDİR

Ben de Heval Ebu Ciwan’ı yakından tanıyorum ve birçok hassas dönemde birlikte çalıştık. Gerçekten de devrime hizmet için Ebu Ciwan’ın önüne hangi görev düştüyse hiçbir zaman  geri adım atmadı. O bilgili bir yurtsever, Reber Apo’yu yakından tanıdı, onun yolundan gitti, Önderlik Sahasındaki Mahsum Korkmaz Akademisi’ne giderek Rêber Apo’nun eğitimine katıldı. Bu temelde Hesekê şehrinde yurtseverliğin güçlü ve Kürdistan Devrimi davasına bağlılığın en önde gelen örneği oldu.  Nitekim, Malikiye'den Muhammed İsmail, Qamişlo'dan Yusuf Gulo ve Hesekê'den Ebu Ciwan ve onlar gibi yüzlerce şahsiyetin Rojava Kürdistan halkı arasında yurtsever düşüncenin gelişmesindeki rolü çok değerlidir. Aslında Ebu Ciwan, davaya hizmet etmiş şahsiyetlerden biridir, bir emek şehididir. Bir aile olarak sizlerin ve bir kez daha tüm Hesekê halkının Ebu Ciwan davasına bağlanacağına ve mücadele ve devrime katılımınızı her zamankinden daha fazla yoğunlaştıracağına inanıyoruz.

HİZMETLERİ UNUTULMAYACAKTIR

Ebu Ciwan'ı da yakın bir dostum olarak tanıyorum, hareketimiz adına bir kez daha diyorum ki Ebu Ciwan'ın devrim için yaptığı çalışmaların ve hizmetleri unutulmayacaktır ve yaşamımız ve çabamız  ile bu emeğe sahip çıkacağız ve onların anısına ve halkımıza layık olacağız.”

Bu temelde bir kere daha aileye taziyelerimi sunuyorum ve zafer halkımızındır.”