Kaya: HDP’yi bitirmeye çalışanlar bitecek

HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Sinan Kaya, HDP’yi bitirmeye çalışanların biteceğini belirterek, AKP’nin de tarihin karanlık sayfalarında yerini alacağını söyledi.

HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Sinan Kaya, Hakkari ve Gever belediyelerine gasp edilmesi ve eşbaşkanların tutuklanmasının Erdoğan’ın istediğiyle yapıldığını kaydederek, yargı, yasama ve yürütmenin AKP’nin, oradan da AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın elinde olduğunu vurguladı.

Hakkari Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman, Gever Belediye Eşbaşkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı, 15 Ekim’de gözaltına alındı, 17 Ekim’de tutuklandı. Hakkari Belediye Eşbaşkan Karaman’ın tutuklanmasından sonra kayyum olarak Hakkari Valisi İdris Akbıyık atandı. Gasp edilen Gever Belediyesi’ne ise ilçe kaymakamı Osman Doğramacı getirildi. HDP İl Eşbaşkanı Sinan Kaya, Hakkari’de halkın iradesinin AKP tarafından gasp edildiğini söyledi.

31 Mart Yerel Seçimlerinde, Gever ve Hakkari halkının yüzde 80’lerin üzerinde HDP’ye oy verdiğini hatırlatan Kaya, “YSK, her ne kadar yüzde 65 oy oranı aldığımızı söylese de doğru değildir. Bu oran, AKP-MHP’nin seçimlerdeki hileleriydi. Halkımız çok iyi biliyor ki, AKP-MHP Hakkari’ye 6 bin oy dışarıdan getirdi. Tüm oyunlara rağmen halkımız Hakkari ve Gever’de partimize çok yüksek oranda oy verdi ve belediyelerini kayyumların elinden aldı” dedi.

KAYYUM ATAMASI AKP’NİN PLANIYDI

Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun seçimlerden hemen sonra HDP’nin elindeki belediyeleri alacaklarını ya da kayyum atacaklarını söylediğini anımsatan Kaya, “AKP, belediyelerimize kayyum atamasını 31 Mart Yerel Seçimlerinden önce planlamıştı. HDP olarak bu yerel seçimlerde AKP-MHP’ye büyük darbe vurduk. Bundan dolayı kudurmuşçasına Kürt halkının üzerine gelmeye başladı. Çeşitli bahanelerle belediye eşbaşkanlarımıza karşı operasyonlar başlattı” şeklinde konuştu.

BELEDİYELERİMİZ ŞEFFAF VE TEMİZ

HDP’nin elindeki Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerini gasp ederek, kendi işbirlikçilerine peşkeş etmeye başladığını ifade eden Kaya, şöyle devam etti: “Bizim tüm belediyelerimiz su kadar şeffaf ve temizdir. Belediyelerimizde hiçbir zaman bir kuruş paraya tenezzül edilmedi, edilmeyecek. Seçimlerde bu yana AKP’nin tüm müfettişleri gece gündüz belediyelerimizde acaba bir yolsuzluk ve hırsızlık var mı diye uğraştı ama bugüne kadar bir kuruş dahi hırsızlık yapıldığını bulamadılar. Belediyelerimiz her zaman şeffaf ve temiz olduğu için AKP’nin oyunu boşa çıktı. Bu sefer de başka bahaneler aramaya başladılar. Türkiye’de adalet olmadığı, yargı da bağımsız olmadığından sudan bahanelerle belediye eşbaşkanlarımızı ve seçilmişlerimizi tutukladılar.”

HALKIMIZ BOYUN EĞMEYECEK

Yargı, yasama ve yürütmenin AKP’nin, oradan da AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın elinde olduğunu söyleyen Kaya, şöyle konuştu: “Erdoğan ne derse oluyor, yasama da yargı da yürütme de ondan bağımız hareket etmiyor. Belediyelerimize kayyum atanması da Erdoğan istediği için yapıldı. Bu halk, boyun eğmedi. Biz de halkımıza layık olmak için mücadelemizden taviz vermeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz. HDP’yi bitirmeye çalışanlar, gün gelecek kendileri bitecekler. Daha önceki partiler nasıl bittiyse AKP de tarihin karanlık sayfalarında yer alacak ve bitecektir.”