Kayıp yakınları Newroz'u kutladı

İHD ve kayıp yakınları, Newroz'u kutladı, hakikat ve adalet mücadelesinden vazgeçilmeyeceği mesajını verdi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi ve kayıp yakınlarının, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” sloganıyla her hafta Cumartesi günü düzenlediği oturma eylemi 580'inci haftayı geride bıraktı. Koronavirüs salgını nedeniyle düzenlenemeyen oturma eylemine ilişkin yazılı açıklama yayımlandı.

'ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ'

İHD tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kayıp yakınları yıllardır düzenledikleri kitlesel eylemlerle, devlet nezdinde yapmış oldukları hukuki başvurularla kayıplarının bulunması ve faillerin yargılanmasını talep ettiler. Ancak yapılan tüm başvurularda yargı makamları ve bir bütün olarak devlet yetkilileri kayıp yakınlarının bu taleplerini görmezden geldiler. Zorla kaybedilmelere ilişkin yapılan yargılamalarda failler cezasızlık zırhıyla korunarak yargı önünde aklandılar ve zorla kaybedilen yüzlerce insanın akıbeti ortaya çıkartılmadı. Tüm bu gelişmelere rağmen kayıp yakınlar bir an olsun umutlarını yitirmeksiniz adalet mücadelelerine aralıksız devam ettiler ve bu mücadele halen tüm engelleme ve baskılara rağmen kararlıkla sürdürülmektedir.

Bugün 21 Mart Newroz günü. Newroz günü vesilesi ile kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları adına tüm halkların Newroz'unu kutlarız. Failler bulunup cezalandırılana kadar adalet ve hakikat mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz."