Kayyum Barış Parkı’na tahammül edemedi

Özalp Belediyesi’ni gasp eden kayyum, DTP’li belediye döneminde açılan Barış Parkı’nın ismini Yıldırım Demir Parkı olarak değiştirdi.

Van’ın Özalp ilçesinde 2009 yerel seçimlerini kazanan Demokratik Toplum Partili (DTP) Belediye Başkanı Murat Durmaz döneminde kent merkezinde yapılan parka ‘Barış Parkı’ ismi verildi. 

Yaklaşık 12 yıldır Barış Parkı olan isim geçen hafta içinde Özalp Belediyesi kayyumu ve kaymakam Abdülkadir Çelik tarafından geçen yıl uğradığı silahlı bir saldırıda yaşamını yitiren belediye çalışanı Yıldırım Demir’in ismi verilerek değiştirildi. 

‘BARIŞ KELİMESİNE BİLE TAHAMMÜL EDEMİYORLAR’

Barış Parkı’nın isminin değiştirilmesinin altında barışa olan öfkenin yattığını kaydeden görevi gasp edilen HDP’li Özalp Belediye Eş Başkanı Yakup Almaç, Yıldırım Demir isminin başka bir parka verilebileceğini ancak özellikle ‘Barış’ isminin hedef seçilmesinin düşündürücü olduğunu vurguladı. Almaç, “Bu yapılan barış sözcüğüne bir saldırıdır. Barış sözcüğüne karşı bir nefretin olduğunu görüyoruz. Toplumsal değerlere atfedilen isimler halkın talebi ve belediye meclisinin kararıyla isim verilir. Çağatay Sungur ismi talebimiz bile reddedilmişti. Park, cadde, sokak isimleri belediye meclisinin aldığı kararın ardından Kaymakam onayı ile veriliyor. KHK ile yetkiler tek merkezde toplandı. Kayyum tek başına bu kararları alabiliyor. Barış kelimesi halkımız nezdinde kutsalımızdır, tarih boyunca barış mücadelesi vermiş bir toplumuz. Barış ismini kaldırmakla halkımızın barış duygularını da yok edemezsiniz. Yıldırım Demir’in ismi başka bir parka verilebilirdi ama özellikle Barış Parkı’nın hedef seçilmesi açıkçası tüm Özalp halkını incitmiştir” dedi.