KCDK-E Çarşema Sor’u kutladı

Çarşema Sor Bayramı’nı kutlayan KCDK-E, “Ortadoğu’nun en kadim toplumlarından olan Êzidî Kürt toplumunun inançlarını özgürce yaşayabilecekleri, kendi kimliklerini ve bayramlarını özgürce yaşayacak günler temenni ediyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı şunları belirtti: “Ortadoğu coğrafyasında tarih boyunca farklı halk ve inançların birçok kutsal bayramı olmuştur. Bunlardan biri de Êzidî Kürt toplumunun kutsal bayramı Çarşema Sor’dur.

Nisan ayının 13’ünden sonraki ilk çarşamba günü kutlanan, doğanın canlanışı, yeni bir yılda güzel günlerin habercisi olan Çarşema Sor Bayramı’nda savaşların, katliamların yerine barış ve kardeşliğin sağlandığı bir gündür.

Yaşamı temsil eden yeşil, kırmızı ve sarı renklerle örülen ipler Çarşema Sor inancına göre bu renkler barışı ve yaşamı temsil etmektedir. Sağlık, barış ve bereket getirdiğine inanılır. Çarşema Sor'da kan akıtılması günahtır, asla can alınmaz.

Êzidî toplumumuz zorlu bir süreçten geçmektedir. Türkiye-KDP ve Irak iş birliği ile soykırım dayatılmaktadır. Yeryüzünün en eski tarihi geleneklerini taşıyan Êzidî toplumunun soykırıma uğratılması emellerine uluslararası güçler sessiz kalmaktadırlar.

KCDK-E olarak, Ortadoğu’nun en kadim toplumlarından olan Êzidî Kürt toplumunun inançlarını özgürce yaşayabilecekleri, kendi kimliklerini ve bayramlarını özgürce yaşayacak günler temenni ediyoruz.

Özgür Kürdistan’da, Şengal’in statüye kavuştuğu günlerde sevinç ve barış dolu günlerle kutlanmasını temenni ediyoruz. Çarşema Sor'u kutluyoruz. Başta Êzidî halkı olmak üzere tüm insanlığa kutlu olsun.”