KCK: 2 Kasım'da ayağa kalkacak insanlığı selamlıyoruz!

KCK: 2 Kasım’da dünyanın her yerinde ayağa kalkacak insanlığı saygıyla selamlıyor, onların dayanışması sadece Rojava’nın özgürleşmesinde değil, Kuzey-Doğu Suriye’nin özgürleşmesi temelinde Suriye ve tüm Ortadoğu’nun özgürleşmesinde de rol oynayacaktır.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 2 Kasım Dünya Rojava Günü  gerçekleşek eylemlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

KCK açıklaması şöyle:

“Rojava’ya yönelik soykırımcı sömürgeci Türk devletinin işgal saldırısına karşı tüm Kürt halkı ayağa kalktığı gibi tüm demokratik insanlık da Rojava’daki direnişle dayanışma içinde olmaktadır. Tüm insanlık, Kürtler ve dostları bu dayanışmasını 2 Kasım’da dünyanın her köşesinde gösterecektir. 2 Kasım’da dünyanın her yerinde ayağa kalkacak insanlığı saygıyla selamlıyor, onların dayanışması sadece Rojava’nın özgürleşmesinde değil, Kuzey-Doğu Suriye’nin özgürleşmesi temelinde Suriye ve tüm Ortadoğu’nun özgürleşmesinde de rol oynayacaktır. Bu temelde tüm Kürt halkını, dostlarını ve demokratik insanlığı 2 Kasım’da çok güçlü bir biçimde ayağa kalkarak Rojava’da pratikleşen farklı bir dünya mümkün gerçeğini tüm dünyada gerçekleşecek bir umut haline getireceklerine inanıyoruz.

Kürt halkının ve tüm insanlığın ayağa kalkışında tüm Kürt sanatçılarının ve dünyanın her yerindeki demokratik sanatçıların rolü ve emeği çok önemlidir. Bu açıdan tüm Kürt sanatçılarını ve dünyanın her yerindeki insanlığın vicdanı olan sanatçıları saygı ve minnetle selamlıyoruz.

Kürt sanatçıların Rojava direnişi döneminde bir araya gelişi ve ortak tutumu çok anlamlıdır. Kürt halkının vicdanı ve yeni yaşamının yaratıcısı olan sanatçıların bu tutumu Kürt halkının birliğinde ve ortak mücadele içerisine girmesinde çok etkili olacaktır. Hiçbir Kürt siyasi hareketi Kürt halkının özgür geleceğinin duygularını yaratan sanatçıların, aydınların, yazarların duruşunu görmezlikten gelemez. Kürt sanatçıları halkın vicdanıysa o zaman Kürt siyasi güçlerinin bu doğrultuda hareket etme sorumluluğu bulunmaktadır.

Kürt sanatçıların Rojava direnişini desteklemek için bir araya gelişleri ve ortak tutumları direnişçilere ve başta Rojava Kürdistan halkı olmak üzere tüm Kürt halkına büyük bir moral güç vermiştir. Tüm Kürt sanatçılarını bu tutumlarından dolayı kutluyoruz. Onların tutumunun Kürt halkının özgürlük mücadelesinde en temel güç kaynağı olduğunu bir daha vurguluyor; bu duruşlarını saygıyla selamlıyor, bundan sonraki çalışmalarında ve çabalarında başarılar diliyoruz. Sanatçıların birliği ve Kürt ortak duygusunu yaratmadaki başarıları tüm Kürt halkının başarısı olacaktır.”