KCK: 38. yılda soykırımcı sömürgecilik yenilgiye uğratılacaktır

KCK: Gerilla 38. yıldaki büyük mücadeleleriyle daha büyük gelişmeler yaratacaktır. Bu bilinçle direnen gerillayı coşkuyla selamlıyor, 38. savaş yılında vuracağı darbelerle soykırımcı sömürgeciliği yenilgiye uğratacağına inanıyoruz.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklaması şöyle:

“Kürt halkını ölüm döşeğinden alarak ayağa kaldıran 15 Ağustos hamlesinin yaratıcısı Rêber Apo’yu selamlıyor, diriliş bayramını kutluyoruz. Bu hamleyi gerçekleştiren şehitlerimizi büyük komutan Agit şahsında minnet ve saygıyla anıyor, gerilla mücadelesinin tüm gazilerine bundan sonraki mücadelelerinde başarılar diliyoruz. Tüm halkımızın, özgürlük savaşçılarının ve devrimci demokratik dostlarımızın Diriliş Bayramı kutlu olsun. 15 Ağustos ruhuyla özgürlüğe aşık hale gelen halkımızın mücadelesi mutlaka Özgür Kürdistan, Demokratik Türkiye ve Demokratik Ortadoğu’yla taçlanacaktır.

15 Ağustos gerilla hamlesi, 12 Eylül faşizminin Kürdistan ve Türkiye’de hakim olduğunu düşündüğü bir zamanda 14 Temmuz zindan direnişi ruhuyla bir halkın var olma isyanını başlatmıştır. Soykırımcı sömürgeciliğin Kürt halkının özgürlük iradesinin bir daha ayağa kalkamayacağını düşündüğü bir zamanda fedai bir ruhla sadece Kürdistan halkı açısından değil, tüm Ortadoğu halkları açısından bir devrimler çağı başlatmıştır. 15 Ağustos en başta soykırımcı sömürgeciliğin Kürt toplumunda yarattığı geriliklere vurulan ilk kurşun olmuştur. Bu ilk kurşunla gerçekleşen bu ilk devrim ulusal, siyasal, toplumsal, demokratik ve kültürel büyük devrimleri gerçekleştiren Kürt halk gerçekliğini yaratmıştır.

15 Ağustos bir askeri eylem ve bir gerilla savaşı hamlesi olsa da esas olarak yarattığı büyük devrimlerle tarihteki yerini alacaktır. 15 Ağustos gerilla hamlesinin yarattığı bu devrimler 20. yüzyıl Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu’sunun çehresini değiştirecektir. 15 Ağustos’un yarattığı büyük devrimlerin etkisi önümüzdeki yüzyıllarda da görülecektir. 15 Ağustos’u bu kadar etkili kılan yaratıcısı Rêber Apo ve başlatıcısı olan büyük komutan Agit’in büyük devrimci kişilikleridir. 15 Ağustos hamlesini yaratan tarz ve başlatan ruh esas alındığı müddetçe Kürt halkının özgürlük mücadelesinin önünde hiçbir güç duramayacaktır. Bu tarz ve bu ruh mutlaka halkımızın özgürlük mücadelesini başarıya ulaştıracaktır. 1984 15 Ağustos’undan bugüne 37 yıldır süren gerilla savaşı düşmana büyük darbeler vurmuş, soykırımcı sömürgeciliğin amaçlarına ulaşmasını engellemiştir. En büyük gerçekleşmeyi ise yarattığı halk gerçekliğiyle ortaya koymuştur. 15 Ağustos hamlesinin en büyük amacı özgürlüğü için savaşan halk gerçekliği yaratmaktı. Kadın özgürlükçü çizgiyle Ortadoğu’nun en demokratik devrimci halkını yaratarak bu amacına büyük oranda ulaşmıştır. Zaten özgürlüğünde ısrarlı olan ve mücadele eden böyle bir halk yaratıldığında başarının temeli atılmış; başarıyı yaratan temel etken var edilmiştir.  Artık bundan sonra bu başarının özgür halk ve özgür ülke yaratması tarihinin yazılması olacaktır. Nitekim bu tarih yazılmaya devam etmektedir. 14 Temmuz ruhu ve 15 Ağustos hamleci devrimci tarzla mücadele yükseltildiğinde Özgür Kürdistan, Demokratik Türkiye ve Demokratik Ortadoğu yakın bir zamanda gerçekleşecektir.  Kürt düşmanlığında ve demokrasi düşmanlığında öncü olan soykırımcı sömürgeci Türk devleti tüm saldırılara rağmen sonuç alamıyorsa bunun nedeni bu saldırıların 15 Ağustos diriliş hamlesine ve kadın özgürlük çizgisinde yaratılmış halk gerçekliğine çarpıp kırılmasıdır. 15 Ağustos hamlesi çok büyük zorluk ve imkansızlıklarla başlatıldığı gibi 37 yıldır zorluk ve imkansızlıklar ortamında büyük başarılar elde etmiş, halkımıza çok önemli kazanımlar sağlatmıştır. Türk devleti her türlü imkanı kullanmasına, saldırılarını süreklileştirmesine rağmen sonuç alamadığı gibi, her geçen gün zayıflamakta, yıkılma noktasına gelmiş bulunmaktadır.

Soykırımcı sömürgeci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarında üç buçuk aydır yaptığı saldırılarını sonuçsuz bırakan da 14 Temmuz ruhuyla yürütülen, 15 Ağustos mücadele tarzıyla çelikleşen kadın ve erkek gerillaların fedai direnişi olmuştur.

37 yıl içinde büyük devrimlerle güçlenen Kürt halkı ve 37 yıllık savaş deneyimiyle tarihin en tecrübeli gücü haline gelen gerilla 38. yıldaki büyük mücadeleleriyle daha büyük gelişmeler yaratacaktır. Bu bilinçle direnen gerillayı coşkuyla selamlıyor, 38. savaş yılında vuracağı darbelerle soykırımcı sömürgeciliği yenilgiye uğratacağına inanıyoruz.”