KCK: Newroz'da zirveleşen eylemler görüşme sağlanıncaya kadar sürmeli!

KCK Genel Başkanlık Konseyi: Newrozla beraber zirveleşen eylemlerini Önder Apo ile yüzyüze görüşme sağlanıncaya kadar sürdürmelidir. Avukat ve aile görüşmesi gerçekleşmeyene kadar Kürtler evinde oturmamalıdır.

KCK Genel Başkanlık Konseyi, Newroz vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

KCK, “Kürdistan halkının büyük mücadelelerle karşıladığı, serhildanlarla direnişi canlı tuttuğu, özgürlüğü uğruna bedel ödemekten kaçınmadığı, zalimlere başkaldırının temel ifadesi olan Newroz bayramını kutluyoruz. Özgürlüğü sağlama zamanına denk gelen bu Newroz bayramının Önderlikle özgür ülkede buluşma, Kürdistan’a statü kazandırma, Kürdistan özgürlük mücadelesini zaferle taçlandırma Newroz’u olacağına inanıyoruz. Bu temelde bizlere direniş mirasını öğreten Önder Apo’nun, Kürdistan özgürlük mücadelesine öncülük eden tüm kadınların, bedel ödemekten kaçınmayan halkımızın direniş bayramını kutluyoruz” dedi.

KÜRDİSTAN ŞEHİTLERİNİ SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ

Genel Başkanlık açıklamasında şunlar belirtildi:

“Zalim Dehak’a karşı Mezopotamya’nın Devrimci Demirci Kawa’sı şahsında binlerce yıl önce kaldırılan özgürlük meşalesi Kürdistan’ın yiğit evlatları tarafından elden ele dolaştırılmıştır. PKK’liliğin devrimci ruhunu temsil eden ve Çağdaş Kawa olarak bilinen Mazlum Doğan yoldaş, faşizmin kök salmak istediği Amed zindanlarında Newroz ateşini üç kibrit çöpüyle yakarak faşizmin duvarlarını yıkmıştır. Dersim’in direnişçi ruhunu temsil eden Zekiye Alkan yoldaş Newroz ateşini kendi bedeninde yakarak Amed Surlarından Mazlum Doğan yoldaşın eylemine ses olmuştur. Ülkesinden ve toprağından sürgünü kabul etmeyen Mardin’in genç komutanı Rahşan yoldaş Kadifekale’de Newroz ateşini bedeninde yakarak dönemin faşist bakanı olan İsmet Sezgin’in inkarcı-yasakçı zihniyetine cevap olmuş ve mücadeleyi Kürdistan’dan Türkiye’ye taşırmıştır. Ronahi ve Berivan yoldaşlar Avrupa’da kapitalizmin buz gibi duvarlarını bedenlerindeki Newroz ateşiyle eritmiştir. 8 Mart’tan 21 Mart’a köprü olan Ararat’ın asi kızı Sema yoldaş “gökyüzünde iki güneş olmaz” diyerek Önderliğimiz etrafındaki saldırılara karşı bedeninden ateş çemberi oluşturmuş ve Newroz’u kutlamıştır. Bu yoldaşlar şahsında özgürlük mücadelemizin her alanında özgür yaşam uğruna savaşarak şehit düşen Kürdistan’ın kahraman evlatlarını saygı ve minnetle anıyoruz.

Son demlerini yaşayan AKP-MHP faşist bloğu imha ve soykırım uygulamalarını Önderliğimiz üzerinden devreye koymuş, bizi Önderliğimizin yaşamıyla sınamaya çalışarak ateşle oynamıştır. Kürt halkı bu haberi duyar duymaz her alanda ve her yerde eyleme geçmiştir. Çünkü Kürt halkı Önder Apo’yu en büyük değeri olarak görmektedir. Kendi varlığını ve özgürlüğünü Önder Apo’nun varlığında ve özgürlüğünde görmektedir. Halkımız bu gerçeği, her gün sokak ve meydanlarda dile getirdiği “Biji Serok Apo, Bê Serok jiyan nabe” sloganlarıyla haykırmaktadır. Hareketimiz öncülüğünde 12 Eylül’de başlatılan “Tecride, İşgale, Faşizme son! Özgürlüğü sağlama Zamanı!” hamlesi çerçevesinde, başta zindanlar olmak üzere Kürdistan’ın tüm parçalarında ve yaşadığı yurtdışı alanlarında Önder Apo’nun özgürlüğü için süreklileşen yeni bir eylemsel sürecin içine girmiş bulunmaktadır. En son 15 Şubat uluslararası komplosunun 23. yıl dönümünde, halkımız bulunduğu her yerde dostlarıyla beraber komploya karşı ortaya koyduğu görkemli eylemsel tutumuyla bu gerçeği bir kez daha, yüksek sesle dile getirmiştir. Önder Apo’nun özgürlüğü için Kürt halkının içine girdiği bu hamlesel sürece paralel olarak, İngiltere İşçi Konfederasyonu öncülüğünde başlatılan “Zamanı geldi! Öcalan’a Özgürlük” kampanyası giderek küresel bir kapsam kazanmıştır. Yine 8 Mart meydanlarında Kürt kadınları, Önder Apo’yu aynı düzeyde sahiplenmiştir. Gerilla cephesinden ise Garê’deki işgal saldırısına karşı görkemli bir cevap verilmiş ve sömürgeci soykırımcı faşist rejim büyük bir yenilgiye uğramıştır.

ÖNDER APO ETRAFINDA KENETLENELİM

Halkımızın Newroz meydanlarında Önder Apo’nun özgürlüğünü yeniden haykırmaya hazırlandığı bir süreçte, Önderliğimizin yaşamı hakkında bu tür haber ve iddiaların ortaya atılmış olması çok manidardır. Bu tür haber ve iddialar, Önderliğimizi görkemli bir biçimde sahiplenen halkımızdan ve dostalarından intikam almak için, sömürgeci-soykırımcı AKP-MHP faşist rejiminin çok kirli ve tehlikeli bazı hesaplar içerisine girdiğini göstermektedir. Faşist rejim bu tür tehlikeli ve komplovari hesaplarla, Garê’deki yenilgisinin intikamını alma peşindedir. Halkımız bu özgürlük Newroz’una en üst düzeyde katılarak, her alanda özgürlük ateşleri yakarak faşizmin bu hesaplarını boşa çıkarmalıdır.

Kürdistan’ın tüm parçalarında ve yurtdışında yaşayan tüm halkımız, bu Newroz’u Önderliğin özgürlüğü Newroz’una dönüştürmelidir. Halkımız; Newrozla beraber zirveleşen eylemlerini Önder Apo ile yüzyüze görüşme sağlanıncaya kadar sürdürmelidir. Avukat ve aile görüşmesi gerçekleşmeyene kadar Kürtler evinde oturmamalıdır. Her an eylem ve etkinlik içinde olunmalıdır. Kadınlar ve gençler öncülüğünde halkımız sel olup Newroz alanlarına akmalıdır. Tüm Kürdistanlıları ve dostlarını, Kürdistan kadınlarını ve gençlerini bu temelde Önder Apo etrafında kenetlenmeye ve Newroz’da direnişi yükseltmeye çağırıyoruz.”