KCK: Şêx Said ve arkadaşlarının emanet ettiği özgür Kürdistan özlemleri mutlaka gerçekleşecektir

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı: Şêx Sait ve 47 Kürt büyüğü idam sehpasında çok onurlu duruş göstermişlerdir. İdam sehpasında evlatlarının ve torunlarının bu mücadele bayrağını devralarak başarıya götüreceklerini haykırmışlardır.

Şêx Said ve 47 arkadaşının idam edilişlerinin yıldönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “1925 yılından bu yana on binlerce şehidi olan paytax Amed’in iradesini, Kürdistan iradesini hiçbir güç kıramaz. Bugün Kürdistan’ın her yerinde dolaşan özgürlük ruhudur, özgür Kürt ruhudur. Bu ruh dün de direnmiştir, bugün de direniyor, yarın da direnecektir. Kürt halkının kızları ve oğulları on binlerce şehidini unutmayacaktır. Onlar gibi Kürt halkının fedaisi olacaklardır. Bugün Zap, Avaşin ve Metina’da fedaice direnenler Kürdistan’ın tüm kızları ve oğullarıdır” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklamasında şunları belirtti: “96 yıl önce Şêx Sait ve 47 arkadaşı Amed Dağkapı meydanında idam edildiler. Özgür Kürdistan için yaşamlarını feda eden bu Kürt atalarını minnetle anıyoruz. Onların idam sehpasında haykırdıkları ve biz evlatlarına emanet ettikleri özgür Kürdistan özlemleri mutlaka gerçekleştirilecektir.

Rêber Apo Kürt soykırım politikasının 1925’te başladığını vurgular. O günden bugüne soykırımcı sömürgeci Türk devleti Kürtler üzerinde bir soykırım politikası yürütmektedir. 1925’te başlayan soykırım politikası bugün daha da kapsamlılaştırılmış ve yaygınlaştırılmıştır. Bugünkü soykırımcı zihniyet, politika ve uygulamalar günümüz koşullarına göre o günkünden katbekat daha fazla ve yoğundur. Bu açıdan Şêx Sait ve 47 Kürt atasının idam edildiği günden daha fazla bir soykırım tehlikesi bulunmaktadır. Çünkü soykırımcı güçler o günkünden daha fazla soykırım imkanlarına ve araçlarına kavuşmuşlardır. Ancak bugün Kürt halkı düşmanını tanıma ve soykırım politikalarını anlama konusunda daha fazla bilinçlidir. Özgürlük ve demokrasi özlemi tüm Kürt halkının özlemi haline gelmiştir. Bu da 96 yıldır insanlık dışı soykırım politikaları uygulayan soykırımcı sömürgeci güçleri yenilgiye uğratmada muazzam bir güç ortaya çıkarmıştır. Büyük zorlukları ve engelleri bulunsa da mücadele yürütüldüğünde Şêx Sait ve arkadaşlarının Özgür Kürdistan özlemleri her zamankinden daha fazla yakınlaşmıştır.

KÜRT GENÇ KIZ VE OĞULLAR ŞÊX SAİT, SEYİT RIZA VE TÜM ŞEHİTLER İÇİN DİRENİYOR

Şêx Sait ve 47 Kürt büyüğü idam sehpasında çok onurlu duruş göstermişlerdir. İdam sehpasında evlatlarının ve torunlarının bu mücadele bayrağını devralarak başarıya götüreceklerini haykırmışlardır. Onlarca yıldır Kürt genç kızları ve oğulları idam sehpasındaki bu onurlu duruşu soykırımcı sömürgeciliğe karşı yürüttükleri mücadelede temsil etmekte ve yaşatmaktadırlar. Artık idam sehpalarında onurlu duruş gösteren Şêx Sait ve Seyit Rızaların özlem ve ruhları Kürdistan’ın her dağında, ovasında, şehrinde yaşamaktadır. Şêx Sait ve Seyit Rıza’nın bedenleri gibi on binlerce şehidimiz bu topraklarda varlıklarıyla bu halkın teslim olmayacağını ve yok edilemeyeceğini haykırmışlardır. Kürt genç kızları ve oğulları bugün her yerde Şêx Sait, Seyit Rıza ve tüm şehitlerimiz için direnmektedir. Böyle direnenleri olan bu halk mutlaka özgür ve demokratik yaşama kavuşacaktır.

1925 yılından bu yana on binlerce şehidi olan paytax Amed’in iradesini, Kürdistan iradesini hiçbir güç kıramaz. Bugün Kürdistan’ın her yerinde dolaşan özgürlük ruhudur, özgür Kürt ruhudur. Bu ruh dün de direnmiştir, bugün de direniyor, yarın da direnecektir. Kürt halkının kızları ve oğulları on binlerce şehidini unutmayacaktır. Onlar gibi Kürt halkının fedaisi olacaklardır. Bugün Zap, Avaşin ve Metina’da fedaice direnenler Kürdistan’ın tüm kızları ve oğullarıdır.

On yıllardır fedaice direnen, her türlü zulmü ve acıyı gören Kürt halkı bu acıları kesinlikle özgür ve demokratik yaşamın temeli ve mayası yapacaktır. Acılardan güzellik ve özgürlük çıkaracaklardır. Yaşanan tüm acılar bal haline getirilecek, bu da dünyanın en özgür ve en demokratik toplum gerçekliğini ortaya çıkaracaktır.

Şêx Sait ve 47 arkadaşının idam edildiği gün Rêber Apo’ya da idam kararı verildi. Soykırımcı sömürgeciler kaderimizin bu olduğunu söylediler. Bizler de tüm direnenlere, şehitlere bağlılığın gereği bize biçilen bu kaderi yerle bir ederek özgür ve demokratik Kürdistan’ı yaratacağız. Bunun en büyük kutlamasını da Amed Dağkapı meydanında yapacağız.

Onlar evlatları ve torunlarının kendi davalarının takipçisi olacağına inanmışlardı. Biz de bu inancı gösterenlere layık olacağız. Bundan sonra da mücadeleyi geliştirerek onların özlemlerini mutlaka yaşamsallaştıracağız.