KCK'den 15 Ağustos açıklaması: Gerilla 37. yılda büyük direnecek!

KCK: 15 Ağustos 1984’ten bugüne 36 yıllık mücadele içinde çelikleşen gerilla, 37. yılında da büyük direnecektir. Bu 36 yılda Savaşan Halk Gerçekliğine kavuşan Kürt halkı da direnişini sürdürecek, AKP-MHP faşizmini yenilgiye uğratacaktır.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı’nın 15 Ağustos’un yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklama şöyle:

“Diriliş Devrimini başlatan 15 Ağustos 1984 hamlesinin büyük komutanı Mahsum Korkmaz şahsında şehit düşen tüm gerilla komutanları ve savaşçılarını minnet ve saygıyla anıyoruz. Ağustos ayında şehit düşen büyük komutanlar Engin Sincar, Atakan Mahir ve Zeki Şengali’yi de saygı ve minnetle anıyor, onların özlemleri olan özgür Kürdistan ve demokratik Ortadoğu’yu gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz. Önder Apo’nun, tüm Kürt halkının, dağda, zindanda ve her yerde soykırımcı sömürgeciliğe karşı direnenlerin Diriliş Bayramını kutluyoruz.

15 Ağustos büyük devrimci hamlesi on binlerce kadın ve erkek direniş şehitlerinin komutasında bugün de büyük bir irade ve kararlılıkla sürmektedir. Soykırımcı sömürgeciler yenilgiye uğratılıp Özgür Kürdistan, Demokratik Ortadoğu yaratılana kadar da sürdürülecektir.

Önder Apo’nun her fırsatta vurguladığı gibi 15 Ağustos hamlesi Kürt halkının kuruyan can damarlarına yaşam özsuyu olmuştur. 12 Eylül faşist soykırımcı sömürgeciliğin tam da bitirdim, son darbeyi de vurdum, dediği bir zamanda Kürt halkının yaşam ve özgürlük iradesi olarak soykırımcı sömürgecilerin suratına bir daha kendisini toparlayamayacağı ağır bir yumruk gibi inmiştir. Soykırımcı sömürgeciliğin karşısına özgür ve demokratik yaşam kazanılana kadar geri adım atmayacak bir mücadele iradesi çıkarılmıştır. Bu yönüyle 15 Ağustos hamlesi daha ilk kurşunda zafer kazanmış bir ideolojik güç, irade ve kararlılığa dayanmıştır. Bu nedenle soykırımcı sömürgecilik tarafından 72 saatlik ömür biçilen 15 Ağustos hamlesi, sürekli zaferler kazanarak bugünlere ulaşmıştır. Kürdistan Diriliş Devrimi olarak başlayan bu hamle bugün Ortadoğu Demokratik Devriminin temeli ve ön açıcı gücü haline gelmiştir.

DÜNYANIN EN DENEYİMLİ GERİLLA HAREKETİ OLARAK TARİHTEKİ YERİNİ ALDI

15 Ağustos hamlesi dünya tarihinin en büyük gerilla savaşlarından olduğu gibi tecrübe olarak da dünyanın en deneyimli gerilla hareketi olarak tarihteki yerini almıştır. Mehmet Karasungur ve Mahsum Korkmaz’ın izinde yürüyen Mehmet Sevgat, Mustafa Yöndem, Ahmet Kesip, Kazım Kulu, Doktor Baran, Xebat Derik, Halil Derik, Mehmet Özbey, M.Emin Aslan, Süleyman Aslan, Besê Anuş, Azime Demirtaş, Sultan Yavuz, Hanım Yaver Kaya, Gülnaz Karataş, Zeynep Kınacı, Nuda Karker, Şilan Kobanê, Viyan Soran, Çiçek Kıçi, Delal Amed, Sorxwin Dersim, Çiçek Kurtalan, Şevin Bingöl, Zin Avesta, İsa Dersim, Mahir Amed, Engin Sincar, Adıl Bilika, Kadri Çelik, Rüstem Cudi, Reşit Serdar, Alişer Koçgiri, Numan Amed, Azad Siser, Atakan Mahir, Baran Dersim, Ali Pılıng, Sinane Sor, Kasım Engin, Rubar Dijle, Tekoşer Gever gibi daha onlarca şehit komutanla öyle bir gerilla ruhu, iradesi, inancı ve kararlılığı ortaya çıkarmışlardır ki, bu iradeyi hiçbir savaş gücünün kırması mümkün değildir. Bunların yarattığı fedai komutanlığın ve militanlığın tek hedefi vardır, o da başarıdır; Özgür Kürdistan ve Demokratik Ortadoğu’yu yaratmaktır.

TOPLUMSAL DEVRİMLER YARATTI

15 Ağustos Diriliş Devrimi hiçbir gerilla hareketinin yapmadığı kadar toplumsal devrimler yaratmıştır. Kadın ve gençliğin öncülüğünde Kürt halkı, ulusal devrimi, sosyal devrimi, demokratik devrimi, kadın özgürlük devrimi, kültür devrimi, zihniyet devrimi, vicdan devrimi ve kişilik devrimini yaratmıştır. Yüz yıllar içinde gerçekleşecek değişimler 36 yıla sığdırılmıştır. Tarihin en hızlı döndüğü 36 yıl yaşanmıştır. Yıllar geçtikçe 15 Ağustos devrimci hamlesinin büyüklüğü daha fazla anlaşılacaktır.

Bugün Kürdistan'ın 4 parçasında yaşanan gelişme ve kazanımların temelinde en büyük pay 36 yıldır süren bu hamlenin yarattıklarıdır. Kürtleri bu kadar birleştiren, devlet sınırlarını anlamsızlaştıran bu Diriliş Devrimi olmuştur. Kürtler Ortadoğu’nun en demokratik devrimci halkı haline geldiyse bunu sağlatan da bu büyük devrimci hamledir. Bugün Kürt halkı kazandığı ulusal ve toplumsal karakteriyle dünyada takdir edilen bir halk haline gelmiştir. Kürt halkı başı dik, onurlu ve gururludur.  İmrenilen ve saygı duyulan bir halk gerçeği ortaya çıkmıştır. Çünkü Kürtler özgürlüğe sevdalı savaşan bir halk gerçekliğine ulaşmıştır.

Bugün Kürtler kadın özgürlükçü demokratik ekolojik toplum paradigması ve bu temelde devlet dışı özgür ve demokratik yaşam alternatifiyle tüm dünya halklarının da umudu haline gelmiştir. 15 Ağustos Diriliş Devrimi bugün Ortadoğu halklarının ve dünya insanlığının Diriliş Devrimi haline gelmiştir. Önder Apo’nun dediği gibi, şimdiye kadar yapılanlar büyük hazırlıktı; daha büyük gelişmeler ve kazanımlar önümüzdeki yıllarda sağlanacaktır. Çünkü Önder Apo’nun ideolojik-politik çizgisinde gelişen Diriliş Devrimini hiçbir sınır ve savaş gücü durduramayacaktır. Tarihteki din önderlikli, sınıf önderlikli, toplumcu demokratik önderlikli devrimler nasıl durdurulamadıysa, Önder Apo’nun ortaya koyduğu paradigma temelinde gelişen bu büyük devrim de durdurulamayacaktır.

HEFTANİN’DE GERİLLALAR ZILGITLARLA DİRENİYOR

15 Ağustos Diriliş Bayramını kutlayacağımız bugünlerde Heftanin’de gerillalar Mahsum Korkmaz ve onlarca büyük komutan ve on binlerce şehidin çizgisinde bayram coşkusuyla, zılgıtlarla direnmektedirler. 15 Ağustos devrimci ruhunun kırılamayacağını bu 2 ayda tüm dünyaya göstermişlerdir. 15 Ağustos’un yıldönümünde soykırımcı faşist güçlere kök söktüren bu direnişçileri de saygıyla selamlıyoruz, bayram coşkusuyla sürdürdükleri direnişi kutluyoruz. Heftanin direnişi 15 Ağustos’un 37. yılında Kürdistan'ın her alanında daha büyük direnişlerin geliştirilmesi temelinde sürdürülecek, soykırımcı sömürgecilik saldırı ve işgallerine pişman ettirilecektir. Heftanin direnişinin sembolleri haline gelen Esmer, Nucan ve Rüstem Cudi gibi fedailer yenilmeyeceğine göre, yenilecekler tankına, topuna, tüfeğine, tekniğine güvenenler olacaktır. Korkunun ecele faydası yoktur; 36 yıl olduğu gibi korktukları başlarına gelecektir.

GERİLLA ETRAFINDA DİRENİŞİ BÜYÜTELİM

Soykırımcı sömürgeci Türk devleti önceki 36 yıl gibi ezeceğim, bitireceğim diyerek Bakur’da, Rojava’da ve Başur’da saldırılar ve işgal harekatları yapsa da bu saldırılar sonunu yakınlaştırmaktan başka sonuç vermeyecektir. Gerilla ve Kürt halkının direnişi şimdiye kadar bu saldırıları kırarak büyük gelişmeler yarattıysa, son saldırlar da kırılacak ve büyük gelişmeler yaratacaktır. Çünkü bu Diriliş Devriminin kanunu zorlukları aşarak başarı kazanma diyalektiğidir. Bugün de yürüttüğü amansız mücadelede bu diyalektik işleyecektir. AKP-MHP faşist soykırımcı sömürgecilik kaybedecek; Kürtler, Türkiye halkları, tüm Ortadoğu ve insanlık büyük kazanacaktır.

15 Ağustos 1984’ten bugüne 36 yıllık mücadele içinde çelikleşen gerilla, 37. yılında da büyük direnecektir. Bu 36 yılda Savaşan Halk Gerçekliğine kavuşan Kürt halkı da direnişini sürdürecek, kadınlar ve gençler başta olmak üzere Türkiye ve tüm Ortadoğu halklarıyla birlikte AKP-MHP faşizmini yenilgiye uğratacaktır. Bu temelde tüm Kürt halkını, dostlarını, insanlığın özgürlük ve demokrasi gücü haline gelen kadınları ve Ortadoğu halklarını, tüm halkların devrimci gücü haline gelen gerillanın direnişi etrafında mücadeleyi yükseltmeye, Özgür Kürdistan ve Demokratik Ortadoğu’yu yaratmaya çağırıyoruz"