KCK'den gerillalara kutlama mesajı

Gerillalara kutlama mesajı gönderen KCK, “Bu başarılı sürece katkı sunan tüm yoldaşları can-ı gönülden kutladığımızı belirtiyor ve üstün başarılar diliyoruz” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, HPG ve YJA Star komutan ve savaşçılarına kutlama mesajı gönderdi. KCK, “Öncelikle Bazên Zagrosê ve Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamleleri’nde sonsuzluğa uğurladığımız tüm kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyor, onların bizlere bıraktığı direniş bayrağını zafere taşıyarak anılarını yaşatacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı mesajında şunlar belirtildi:

“Değerli Yoldaşlar

Hareket ve halk olarak önemli ve kritik bir sürecin içinden geçmekteyiz. Köhnemiş AKP-MHP faşist rejimi, 14 Nisan tarihi itibarıyla hegemonik güçler ve yerli işbirlikçilerden de almış oldukları destekle yeni bir saldırı dalgası başlatmıştır. Son bir çırpınış olarak da nitelendirilebilecek bu saldırı dalgasıyla sömürgeci düşman bütün gücüyle saldırmakta, gerillaya karşı elde edebileceği en ufak bir başarıyı kendisi için yaşam suyu haline getirmek istemektedir. Ancak aradan geçen bu iki ayı aşkın zaman içerisinde düşman hiçbir amacına ulaşamamış, başta Zap, Avaşîn ve Metîna olmak üzere Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın tarihi direnişiyle karşılaşmıştır. Bu anlamda siz değerli yoldaşların Bazên Zagrosê ve Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamleleri’nde gösterdiği direnişin başarısı, düşmanın tüm hesaplarını boşa çıkarıp, onu çöküşün eşiğine getirirken, aynı zamanda halkımızın ve dostlarımızın yüreğine su serpmiş, büyük moral olmuştur.

Değerli yoldaşlar

Önder Apo’nun yaşam ve mücadele felsefesiyle yoğrulmuş, komutan Egid yoldaşın 15 Ağustos Atılımı ile bize emanet ettiği gerilla direniş bayrağıyla çelikleşmiş feda kuşağının günümüzdeki temsilcileri olarak, halkımızın karşı karşıya olduğu savaşın en can alıcı olduğu noktadasınız. Sizden önce, aynı bayrağı orada gururla korumuş olan Delal Amedlerin, Reşit Serdarların, Ali Pilingların, Rojin Gewdaların, Savaş Maraşların ismini burada sayamayacağımız kadar çok olan fedai komutanlarımızın takipçileri olarak, şu anda “zirvesel” düzeyde yaşanan savaşın tam merkezindesiniz. Bu topraklarda korumakta olduğunuzun sadece bir bölge ile sınırlı olmadığının, halkımızın özgür geleceği ve tüm vatan toprağı olduğunun bilincindesiniz. Bizler de hepinizin bu önemli görevin sorumluluğunun bilincinde olduğunuzu ve gereklerini yerine getirmekten hiçbir şekilde imtina etmediğinizi zaten bilmekteyiz. Geçtiğimiz yıl Garê’de startı verilen ve Mamreşo, Girê Sor ve Werxelê’de düşmanı sarsan direniş, bu yıl da yine Werxelê’de Kurojahro’da, Şikefta Birîndara’da, Şehîd Şahîn’de, Girê Cûdî, Girê FM ve Girê Hakkarî alanlarında düşmana geçit vermemekte ve tarihin en büyük darbelerini indirmektedir. Mizgîn ve Rohatlarla başlayan, Mahir, Siyabend ve Ekinlerle gürleşen, Nalin ve Özgürlerle doruğa çıkan bu savaş süreci Şehit Berxwedan Savaş Tüneli’nde öncü komutanlarımız Bager, Avzem, Arin ve Şerzanlarla zaferin en büyük müjdelerini vermiştir. İçinden geçmekte olduğumuz Fedailer Ayı’nda Şehit Zilan Yoldaşın (Zeynep Kınacı) ruhu ve Zagrosların asiliğiyle tıpkı tarihimizde önemli bir yeri olan Dörtler gibi kararlı bir şekilde devrimci tavrını koyan bu kahraman şehitlerimiz gelenek ile gelecek arasında bir köprü olmuştur. Her koşulda fedakarlığın, cesaretin, inancın ve yoldaşlığın hangi ruh temelinde olması gerektiğini gözler önüne sermiştir.

Geçen iki buçuk aylık savaş süreci açık bir biçimde göstermiştir ki, çağımızın özgürlük stratejisi olan Devrimci Halk Savaşı Stratejisi’nin doğru bir biçimde hayata geçirilmesi halinde halkımızın ve özgürlük güçlerimizin başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Apocu fedai ruhla ve zafere olan inançla kendini harmanlayan Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın, geçen savaş sürecinde açığa çıkan eksiklikleri de tamamlaması halinde, direnişini en büyük başarılarla taçlandırmaya muktedir olduğu bir gerçektir. Tüm komuta yapımızın ve sevk-idarelerimizin savaşı ilmik ilmik örerek, gerekli analiz ve perspektifleri ortaya koyduğunu biliyoruz. Açığa çıkan dersler ve şehitlerimizin bizlere bıraktığı mesajların doğru yorumlanması halinde, başarıyı kesinleştireceğimize de inanıyoruz.

Bu inanç temelinde bir kez daha bu süreçte verdiğimiz şehitlerimiz şahsında tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Bu başarılı sürece katkı sunan tüm yoldaşları can-ı gönülden kutladığımızı belirtiyor ve tüm yoldaşlara bu tarihi süreçte üstlendikleri görevleri zamanında ve başarıyla yerine getirmeleri için üstün başarılar diliyoruz.”