KCK'den Hamit Hacı Derviş için başsağlığı mesajı

Suriye Kürtleri İlerici Demokrat Partisi Genel Sekreteri Hamit Hacı Derviş’in ölümü nedeniyle başsağlığı mesajı yayımlayan KCK, “Hamit Hacı Derviş’in özlemleri bizim de özlemlerimiz olarak mücadelemizde her zaman yaşatılacaktır” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Suriye Kürtleri İlerici Demokrat Partisi Genel Sekreteri Hamit Hacı Derviş’in ölümü nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

“Değerli Kürt yurtseveri, siyasi öncüsü ve Suriye Kürtleri İlerici Demokrat Partisi Genel Sekreteri Hamit Hacı Derviş’in ölümünü üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Tüm Kürt halkına ve değerli ailesine başsağlığı diliyoruz. Özlemi olan Özgür Kürdistan, Demokratik Suriye ve Demokratik Ortadoğu mutlaka gerçekleştirilecektir” denilen açıklamada şunlar belirtildi:

“Kürt siyasi öncülerinden olan Hamit Hacı Derviş Özgürlük Hareketimizin değerli dostlarındandı. Her zaman Özgürlük Hareketimizle ilişki içinde olmuştur. En zor dönemlerde dostluğunu göstermiştir. Tüm Rojava Kürtleri gibi Hamit Hacı Derviş de Önder Apo’ya karşı büyük bir sevgi ve saygı içinde olmuş; her zaman özgürlüğü için çalışmıştır.  Önder Apo’ya selam ve saygılarını sürekli iletmiş, Önder Apo da ona selam, sevgi ve saygılarıyla çalışmalarında başarılar dilemiştir.

Hamit Hacı Derviş başından itibaren Rojava devrimcileri ile ortak hareket etmiş, Rojava’nın özgürleşme ve yeniden inşa çalışmalarında demokratik özerk yönetimle ilişki ve dayanışma içinde olmuştur. Rojava Devrimiyle gösterdiği dayanışma ve özerk yönetimle kurduğu dostluk ilişkileriyle tüm siyasi güçlere örnek bir davranış içinde olmuştur.

Hamit Hacı Derviş defalarca Kandil’e gelmiş, yada gönderdiği mektuplarla özgürlük mücadelemizle dostluk ve dayanışma tutumunu göstermiştir. Bu nedenle dostluğu hiçbir zaman unutulmayacak, öncülüğünü yaptığı siyasi hareketle her zaman dostluk ve dayanışma içinde olunacaktır.

Hamit Hacı Derviş’in özlemleri bizim de özlemlerimiz olarak mücadelemizde her zaman yaşatılacaktır. Onun ulusal birlik ve ortak mücadele duygusu özgürlük mücadelemize güç katacak; bu tutumu tüm Kürt halkını özgürleştirme mücadelesinde her zaman gözetilecektir.  Onun mücadelesini, emeklerini halkımız da Kürt Özgürlük Hareketi de her zaman minnetle anacaktır."

 

 

ı