KCK’nin Ramazan ayı mesajında ‘ulusal birlik’ çağrısı

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi, yayınladığı Ramazan ayı mesajında, “vaaz ve hutbelerde Kürdistan demokratik ulusal birliğini sürekli gündeme almaya” çağırdı.

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi, Ramazan ayı mesajında, “Müslümanlar, yeni bir ramazan ayına girmiş bulunuyor. Ramazan ayında ibadetlerin, tefekkürün ayrı bir anlamı ve değeri vardır. Bu vesile ile Ramazan ayında oruçlarıyla doğruluğa, adalete, kardeşliğe, paylaşıma yönelen Müslümanların dualarının ve temennilerinin kabul edilmesini diliyoruz. Bu Ramazan’da başta Kürdistanlılar olmak üzere tüm Müslümanları, daha fazla paylaşımcı olmaya çağırıyoruz. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ ahlaki emrini özellikle de bu Ramazan’da yaşatacaklarına inanıyoruz” dedi.

Mesajda devamla şu ifadeler yer aldı:

“Müslümanlar bu yıl ki Ramazan’a da siyasal, ekonomik ve sosyal büyük sorunlar içinde girmiştir. Özellikle de Ortadoğu halklarının sorunları daha büyüktür. AKP-MHP rejiminin son yıllardaki dinci faşist işgalci politikaları bu sorunları daha da ağırlaştırmıştır. Bu faşist ve münafıklar rejimi, Kürtleri soykırıma uğratmak istemektedir. Türkiye halklarını büyük baskı ve zülüm altında yokluk, yoksulluk ve işsiz altında ezmektedir. Suriye, Irak, Libya başta olmak üzere Arap halkı içine fitne sokmuş, neden olduğu çelişkilerle çatışmaları körüklemiştir. Türk devleti mültecileştirdiği Suriyelileri AB’den milyar Eurolar kopartmak için tam bir şantaj aracı olarak kullanmaktadır. Bu ve benzer sorunlar, Müslümanların Ramazan’ı sadece oruç tutarak geçirmelerinin makul ve makbul olamayacağını göstermektedir.  Ramzan ayı bu sorunlar üzerinde daha çok düşünüp çözüm için gerekli adımlar atmayı da zorunlu hale getirmiştir. Bu sebeple başta Kürdistanlı Müslümanları olmak üzere tüm Ortadoğulu Müslümanları, bölgemiz için gerçek tehlike ve öldürücü virüs olan faşist Türk devletine karşı birlik içinde mücadele etmeye çağırıyoruz. Demokrasi için çalışmanın en büyük sevaplardan biri olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

Bakur Kürdistan ve Yurt dışındaki Müslüman halkımız,

 Türk devlet kurumlarına, sömürgeci devlet ile en ufak bir ilişki içindekilere ve kendilerini Kürdi ad ve sıfatlarla sunan Türk sömürgeciliğiyle ilişki ve irtibat içindeki kurum ve kuruluşlara fitre ve zekatlarınızı vermeyin. İslam'a göre bunlara vereceğiniz zekatlarınızın sevabı yoktur. Çünkü bu kurum ve kuruluşlara verecekleriniz size zulüm olarak geri dönecektir. Bu Ramazan vesilesiyle Bakur ve yurt dışındaki Müslüman halkımızı, aynı zamanda istihbarat büroları da olan Türk Diyanetinin camilerine gitmemeye çağırıyoruz. Türk diyanetine bağlı camilerde Kürt halkına dönük, inkar, yalan, iftira, fitne, fesat, katliamlara çağrı, ikiyüzlülükten başka bir şey yoktur. Her gün kimliğinize, dini duygularınıza, ahlaki değerlerinize hakaret ederek şahsınızda inandığınız dinin ayetlerini inkar eden vaazların verildiği o camilere gitmeyin. Namazınızı evlerinizde, mahallenizde, kendi imkanlarınızla hazırlayacağınız mütevazı mescitlerinizde ve münasip mekanlarda kılmanızın daha hayırlı olacağını vurgulamak istiyoruz.

Fedakar Başûr halkımız,

Bu Ramazan’daki sohbetlerinizde, vaaz ve hutbelerinizde Kürdistan demokratik ulusal birliğini sürekli gündeminize almaya çağırıyoruz. Başûrlu alim ve seydaları Şengal’deki Êzidî direnişini daha çok sahiplenmeye çağırıyoruz. Sömürgeci soykırımcı Türk devletinin sizin olan maddi zenginlikleri, bir avuç işbirlikçiyle kurduğu ittifakla ele geçirdiğini, bu kaynakları ülkemizi işgal, halkımızı soykırımdan geçirmek için kullandığını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Başûr Kürdistandaki alimleri, seydaları, Kürt düşmanı TC’ye   askeri ve istihbarat desteği veren işbirlikçi hainleri bu Ramazan’da daha çok teşhir etmeye çağırıyor, bunun yurtseverlik ve insani görevleri olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

Doğu Kürdistan halkımız bu Ramazan’a rejimin baskıları, yanlış politikalarının neden olduğu yoksulluk yanında virüs salgının yol açtığı daha zor şartlarda girmiştir. Rojhılat halkımızın bu zorlukları birliğini çok daha fazla geliştirerek ve dayanışmasını büyüterek aşacağına inanıyoruz.

Rojava ve kuzey doğu Suriye halklarımız bu Ramazan’a da soykırımcı ve işgalci TC'nin tehdit ve saldırıları altında girmiştir. Bu bölgedeki halklarımızın bu Ramazan’ı, demokratik ulus örgütlemesini daha da güçlendirmeye vesile etmesini, öz savunmasını güçlendirmesini, işgal altındaki topraklarını özgürleştirmeye vesile etmesini diliyoruz.

Dört parça halkımızın bu Ramazan’ı birliğini güçlendirmeye, küskünlüklerini gidermeye, dayanışmasını artırmaya vesile yapmaya çağırıyoruz. Bu yılki fitre ve zekatlarını Kürdistani yurtsever kurum ve kuruluşlara vermesini, bağışlarıyla yurtsever hayır kurumlarını güçlendirmelerinin yurtseverlik görevleri olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Bir kez daha başta Kürdistanlı Müslümanların olmak üzere demokratik Müslümanların, Ramazanlarının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, oruçlarının, dua ve niyetlerinin kabul görmesini diliyoruz."