KCK: Her yer Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü için mücadele yeri haline getirilmeli

KCK: Rêber Apo’nun doğum günü olan 4 Nisan Kürt halkına, kadınlara ve tüm halklara kutlu olsun. Başta Rêber Apo’nun doğduğu köy olan Amara olmak üzere her yer Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü için mücadele ve doğum gününü kutlama yeri haline getirilmelidir.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

KCK açıklaması şöyle:

“Rêber Apo’nun doğum günü olan 4 Nisan Kürt halkına, kadınlara ve tüm halklara kutlu olsun. Rêber Apo’nun doğum gününü kutluyor, insanlığa böyle bir evlat bağışlayan Üveyş anayı da minnet ve saygıyla anıyoruz.

Rêber Apo’nun doğumu Kürt halkının, kadınların, tüm ezilen halkların ve toplulukların doğum günüdür. Böyle doğum günleri insanlık için çok önemli olduğu için kutlanmaktadır. Rêber Apo artık bir kişi olmaktan çıkmıştır. Başta ezilen halklar, topluluklar ve kadınlar olmak üzere tüm insanlığın sahiplendiği kolektif bir kimliktir. İnsanlığın özgürlük ve demokrasi tarihinde Rêber Apo’nun doğumu da çok önemli bir dönemeci ifade etmektedir. Rêber Apo, insanlık tarihindeki tüm düşünce birikimini süzülmüş bal kıvamında sundum, diyerek tarihi rolünü çarpıcı biçimde ortaya koymuştur.

Rêber Apo, Kürt halkına, Ortadoğu halklarına, insanlığa ve kadınlara o kadar çok şey kazandırmıştır ki, hepimiz bu Önderliğe borçlu durumdayız. Rêber Apo’nun insanlığa kazandırdıklarını ancak vicdansızlar, zalimler, adalet duygusundan yoksun olanlar inkar edebilir. Rêber Apo, düşünceleri, Kürt halkına, kadınlara ve tüm halklara kazandırdıklarıyla artık inkar edilemez düzeyde tüm insanlığa mal olmuştur. Bu açıdan her 4 Nisan Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlama mücadelesinin yükseltildiği günler haline getirilmelidir. Kürt halkının, kadınların, ezilen toplumların doğum gününe ancak böyle karşılık verilebilir. Rêber Apo’ya karşı borcumuzu böyle bir mücadeleyle ödeyebiliriz. Kuşkusuz Rêber Apo Kürt halkına, kadınlara ve tüm halklara siz kendi özgürlüğünüz için mücadele etmelisiniz, diyerek kendi fiziki özgürlüğüyle Kürt halkının, kadınların ve ezilen toplulukların özgürlüğünün bir bütün olduğunu vurgulamıştır. ‘Tecride, faşizme, işgallere son; özgürlüğü sağlama zamanı’ hamlemiz aynı zamanda Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlama mücadelesidir.

Bu çerçevede başta Rêber Apo’nun doğduğu köy olan Amara olmak üzere her yer Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü için mücadele ve doğum gününü kutlama yeri haline getirilmelidir. 2021 yılı Rêber Apo’yu ve Kürdistan'ı özgürleştirme, Rêber Apo’yla Amed Newroz meydanında buluşma yılı haline getirilmeli diyor, bu doğuma layık olma sözünü yineliyoruz.”