KCK: Rêber Apo’yu sahiplenme süreklileştirilmeli!

KCK: 2021 Newroz’u halkımızın ve tüm dostlarının Rêber Apo’ya sahiplendiğini ve Rêber Apo için her türlü mücadeleye hazır olduğunu göstermiştir. Rêber Apo’ya yönelik bu sahiplenmenin süreklileşmesi gerektiğini bir daha belirtiyoruz.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklaması şöyle:

“2021 Newroz’u Kürdistan’ın 4 parçasında, metropollerde ve yurt dışında tarihine yakışır biçimde görkemli kutlanmıştır. Halkımıza ve dostlarına büyük moral verirken, Kürt ve demokrasi düşmanlarının da yüreklerine korku salmıştır. Bu Newrozların görkemli geçmesinde emeği olan herkesi, meydanları dolduran halkımızı ve dostları Newroz coşkusuyla selamlıyor ve kutluyoruz. Gerçekleştirilen bu Nerwozlarla 2021 yılı daha şimdiden özgürlüklerin kazanılacağı yıl haline getirilmiştir.

2021 Newroz’u ‘Tecride, faşizme, işgallere son; özgürlüğü sağlama zamanı’ hamlesinin zirveleşmesi ve bu hamlenin 2021 yılında başarıya ulaştırılması çağrısı ve emri olmuştur. Başta gençler ve kadınlar olmak üzere Newroz’u böyle bir mücadele alanı haline getiren halkımız 2021 yılında mücadeleyi saldırılar ve zorluklar ne olursa olsun geliştirecektir. 2021 Newroz’unun gerçekleştiği her yerde bu irade ve kararlılık ortaya konulmuştur.

2014 yazında hazırlanan Çöktürtme Planı; 5 Nisan 2015’te Rêber Apo’ya yönelik başlatılan ağır tecrit, 2015 7 Haziran sonrası gerçekleştirilen siyasi darbe ve halka yönelik saldırılarla topyekun bir saldırı haline getirilmiştir. Halkı sindirmek, Hareketimizi tasfiye etmek temelinde özgürlük mücadelesini çökertip Kürt soykırımını tamamlamayı hedeflemişlerdir. Ancak tüm bu ağır saldırılara karşı Rêber Apo da Özgürlük Hareketimiz de gerilla da zindanlar da demokrasi güçleri de halkımız da tarihi bir direniş göstermiştir. Düşman hiçbir alandaki saldırısında sonuç alamamıştır. 2021 Newroz’u Çöktürtme Planının hiçbir biçimde sonuç alamayacağını; Çöktürtme Planının kaçınılmaz olarak çökeceğini ilan etmiştir.

2021 Newroz’u halkımızın Rêber Apo’nun vurguladığı gibi Newroz halkı ve serhildan halkı haline geldiğini gözler önüne sermiştir. Kürt halkı varlığı ve özgürlüğü için savaşan bir halk haline gelmiştir. Hiçbir baskının kendini varlık ve özgürlük mücadelesinden vazgeçiremeyeceğini dost düşman herkese göstermiştir. Kürt halkı kimliği, dili, kültürü ile vatanında özgür biçimde yaşamaya kararlıdır. Özgür ve demokratik yaşam kararlılığını da 2633 yıl önceki Newroz ruhuna uygun olarak Demokratik Ulus ve halkların kardeşliği temelinde gerçekleştirmek istediğini de duruşuyla bir daha ortaya koymuştur. Newroz’da HDP’ye güçlü biçimde sahiplenmesi de bu yaklaşımının en somut ifadesi olmaktadır.

HALKIMIZ NEWROZ’DA GÜÇLÜ BİR BİÇİMDE ÖNDERLİĞİ SAHİPLENMİŞTİR

2021 Newroz’unda halkımız ‘Biji Serok Apo’ ve ‘Rêber Apo’ya Özgürlük’ sloganı atarak Önderliğe güçlü biçimde sahiplenmiştir. Bu sahiplenme aynı zamanda Rêber Apo’nun sağlığına ve yaşamına yönelik haberlere bir cevap olmuştur. Halkımız bir an önce Rêber Apo’nun sağlık ve güvenliği konusunda net ve sağlıklı haber olmak istemektedir. Çünkü mevcut Kürt düşmanı faşist iktidar bloğunun Kürdün her türlü değerine düşman olduğu bilinmektedir. Bu açıdan halkımız artık sadece tecridin kalkmasını istemiyor. Bir daha bu tür haberlerle karşılaşmamak için Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü talep ediyor; mücadelesini de bu yönde sürdürüyor.

HALKIMIZ RÊBER APO İLE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞENE KADAR EYLEMLERİNİ SÜRDÜRMELİ

Rêber Apo’nun sağlık ve güvenlik konusu halen netleşmemiştir. Mevcut iktidarın Kürt düşmanı karakteri yaptıkları hiçbir açıklamasını inandırıcı kılmamaktadır. Bu açıdan avukatların Rêber Apo’yla yüz yüz görüşmesi zorunludur. Bu gerçekleşmeden halkımız Newroz’da ortaya koyduğu Önderliğe sahiplenme tutumunu zengin eylem biçimleriyle sürdürmelidir. Başta gençler ve kadınlar olmak üzere tüm halkımız ve dostları Rêber Apo’nun sağlık ve güvenliği konusunda net bilgi alana kadar ayakta olmalıdır.

Halkımız da biz de dostlarımız da kısa sürede Rêber Apo’nun sağlığı ve güvenliği konusunda net bilgi beklemekteyiz. Kısa sürede Önderliğin durumu netleşmediği taktirde yeni bir tutum açıklaması yapacağız. Halkımız da dostlarımız da tüm demokrasi güçleri de kısa sürede netleşme olmadığı taktirde yeni mücadele yol ve yöntemlerine hazır olmalıdırlar. Rêber Apo’nun sağlık ve güvenliğinden haber almayı sağlamak için yürütülen mücadeleyi yeni bir aşamaya taşıma sorumluluğumuz bulunmaktadır. Tüm ömrünü halkı ve bizler için veren Önderliğe sahiplenmek varlığımıza ve özgürlüğümüze sahiplenmektir.

2021 Newroz’u halkımızın ve tüm dostlarının Rêber Apo’ya sahiplendiğini ve Rêber Apo için her türlü mücadeleye hazır olduğunu göstermiştir. Rêber Apo’ya yönelik bu sahiplenmenin süreklileşmesi gerektiğini bir daha belirtiyor; Newroz’da ayağa kalkarak tutumu ve coşkusuyla herkese özgürlüğü için savaşan bir halk olduğunu gösteren gençleri, kadınları ve tüm halkımızı bir daha selamlıyoruz.”