KCK: Soykırımcılar gerillanın direniş ve halkın ayağa kalkışıyla püskürtülecektir

Kürdistan’ın tüm parçalarının işgal ve soykırım saldırısıyla karşı karşıya olduğunu belirten KCK Yürütme Konseyi, “Soykırımcı güçler gerillanın direniş ve halkın ayağa kalkışıyla birlikte püskürtülecektir" dedi.

KCK Yürütme Konseyi, Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırılarına yönelik yazılı açıklama yaptı.

KCK, “Soykırımcı faşist AKP-MHP iktidarı 10 gündür Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırısı yürütmektedir. Amaçları Kürt Özgürlük Hareketini tasfiye edip yürüttükleri soykırım politikasını tamamlamaktır. Bu soykırımcı faşist saldırıya karşı HPG-YJA Star gerillaları tarihi bir fedai direniş göstermektedirler. Saldırıların ilk anından bu yana kadar gerilla işgalci güçlere darbe üstüne darbe vurmaktadır. Soykırım saldırısına karşı Kürt halkının var olma ve özgür yaşama savaşı vermektedir. Bazên Zagrosê ve Cenga Xabur Hamlesinde şehit düşen yoldaşlarımızı minnetle anıyor, Komutan Agit ve tüm şehitlerimizin izinde bu tarihi direnişi yürüten gerillaları ve komutanlarını başarılarından dolayı kutluyor, mücadelelerinin mutlaka başarılı olacağı inancıyla sevgiyle selamlıyoruz” dedi.

“Gerilla tüm Kürdistan’ı ve Kürt halkını savunma savaşı yürütmektedir” denilen açıklamada şunlar belirtildi:

“Direnişi de tüm Kürt halkına ve siyasi güçlerine Kürdistan’ı birlikte savunalım çağrısıdır. Çünkü bu direniş sadece Bakur ve Başûrê Kurdistan’ın değil, tüm Kürdistan’ın savunulmasıdır. Tüm Ortadoğu halklarının özgürlük ve demokrasi direnişidir.

Ortadoğu’da yürütülen Üçüncü Dünya Savaşı ortamında başta Kürt düşmanı soykırımcı faşist Türk devleti olmak üzere tüm Kürt düşmanları Kürtlerin özgür ve demokratik yaşama kavuşmaması için tüm kazanımlara ve mücadele mevzilerine saldırmaktadırlar. Dünya savaşları içinde her zaman bazı halkların varlığına yönelik saldırı yürütülmüştür. Üçüncü Dünya Savaşı koşullarında da Kürt halkı soykırıma uğratılmak istenmektedir. AKP-MHP faşist iktidarı politika ve uygulamalarıyla Kürt soykırımını tamamlamadaki ısrarını ortaya koymaktadır. Bu soykırımcı saldırılar karşısında Kürtler varlık yokluk mücadelesi vermektedirler. Sadece Bakurê Kurdistan ve Medya Savunma Alanları değil, Kürdistan’ın tüm parçaları işgal ve soykırım saldırısıyla karşı karşıyadır. Bu açıdan bugün tüm Kürtlerin önünde duran görev Kürdistan’ı birlikte savunmak olmalıdır.

BU DİRENİŞ KÜRDİSTAN’I SAVUNMA DİRENİŞİDİR

Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırısı tüm Kürt halkına yönelik saldırı olduğu gibi, bu saldırıya karşı gösterilen direniş de tüm Kürt halkını savunma direnişidir. Bu açıdan bu direniş tüm Kürtlerin birlikte yürüttüğü ulusal var oluş direnişi haline getirilmelidir. Eğer saldırı ve direnişin bu karakteri görülmezse Kürtler açısından tarihi bir gaflet durumuna düşme yaşanır. Bunun sonuçları da Kürdistan’ın tüm parçaları için ağır olur. Bu açıdan gerilla ordusu komutanı Murat Karayılan yoldaşımızın vurguladığı gibi bu direniş tüm Kürdistan’ı savunma direnişidir. Tüm yurtsever güçler de tarihi sorumluluklarını üstlenip bu direnişte yerlerini almalıdırlar.

GERİLLAYLA  BÜTÜNLEŞEN HALKIN MÜCADELESİNİ HİÇBİR SOYKIRIMCI GÜÇ DURDURAMAZ

Gerilla tüm Kürt halkının onuru olarak büyük bir direniş göstermektedir. Her gerilla Kürdistan ve Kürt halkı için yaşamakta, varlığını Kürt halkına adamaktadır. Kürt halkı tabi ki kendilerine onur kazandıran bu evlatlarına sahip çıkacaktır. Çünkü soykırımcı güçler gerillanın direniş ve halkın ayağa kalkışıyla birlikte püskürtülecektir. Gerillayla bütünleşen halkın mücadelesini hiçbir soykırımcı güç durduramaz. Halkımız gerillayla birlikte direnişi sürdürerek Özgür Kürdistan ve Demokratik Ortadoğu’yu mutlaka gerçekleştirecektir.

Gerillanın Medya Savunma Alanlarının tümünde gösterdiği kahramanca direniş sadece Kürt halkı tarafından değil, dünya halkları ve demokrasi güçleri tarafından büyük bir coşku ve sempatiyle karşılanmıştır. Daha ilk haftasında tüm insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmıştır.

Bu direniş Özgürlük Hareketine ve tüm Kürt halkına büyük bir onur kazandırmaktadır. Bizlere bu onuru kazandıran tüm gerillalarımızı tüm halkımız ve Özgürlük Hareketimiz adına selamlıyor, başarılarının devamını diliyoruz.”