KCK: Zafer 1 Haziran ruhuyla direnenlerin olacaktır

Medya Savunma Alanlarında gelişen görkemli direnişin 1 Haziran hamlesinin doruk noktasını ifade ettiğini kaydeden KCK YK Eşbaşkanlığı, herkesi gençlerin işgale ve soykırıma karşı başlattığı Werin Cenga Azadiyê hamlesine katılmaya çağırdı.

KCK Yürütme Konseyi (YK) Eşbaşkanlığı, Kürdistan Özgürlük Mücadelesinin dönüm noktalarından olan 1 Haziran hamlesini kutladı.

1 Haziran Hamlesi’nin uluslararası komplonun bir devamı olarak geliştirilen iç ve dış tasfiyeci saldırılara karşı tarihi bir özgürlük ve mücadele hamlesi olduğu kaydedilen açıklamada, herkesi bugün Komalên Ciwan Koordinasyonu’nun işgale ve soykırıma karşı başlattığı “Werin Cenga Azadiyê” hamlesini yanında yer almaya çağırdı.

Eşbaşkanlığın yazılı açıklamasının tamamı şöyle:

“Kürdistan özgürlük mücadelesinin çok önemli dönüm noktalarından biri olan 1 Haziran hamlesini  halklarımıza, devrimci, demokratik tüm güçlere ve direnen insanlığa kutluyoruz. 1 Haziran hamlesinin pratik öncülüğünü başarıyla yürüten ve mücadeleyi bugünlere taşıyan binlerce şehit yoldağın şahsında tüm devrim ve demokrasi şehitlerini saygı ve minnetle anıyor, şehitlerin anısına bağlı kalacağımıza ve anılarını zafere ulaştıracağımıza dair sözümüzü yineliyoruz. 

1 Haziran hamlesi uluslararası komplonun bir devamı olarak geliştirilen iç ve dış tasfiyeci saldırılara karşı özgürlük hareketinin gerilla öncülüğünde geliştirdiği tarihi bir özgürlük ve mücadele hamlesidir. Uluslararası komplocu güçlere dayanan iç tasfiyecilik hareketi özgürlük çizgisinden ve amacından saptırarak ele geçirmeyi ve bitirmeyi hedefliyordu. 1 Haziran hamlesi buna karşı atılan tarihi bir adım olmuştur. 1 Haziran hamlesiyle tasfiyecilik tasfiye  edilmiş ve komplocu güçlerin amaçları boşa çıkarılmıştır.

1 Haziran hamlesi ideolojik, siyasi, toplumsal ve askeri niteliğiyle, ihanete ve teslimiyete karşı Kürt halkının özgürlük duruşunu, ruhunu ve mücadelesini güçlendirmiş, demokratik ulus bilincinde ve örgütlülüğünde yüksek bir düzey  ortaya çıkarmıştır.  Hamle, aynı zamanda Önder Apo'nun geliştirdiği demokratik, ekolojik ve kadın  özgürlükçü paradigmanın inşasına güçlü bir zemin yaratmış, devrimci halk savaşının pratik ifadesi olmuştur. Bugün Zap, Avaşîn, Metîna, Heftanîn ve Xakurkê’de gelişen görkemli direniş, 1 Haziran hamlesinin doruk noktasını ifade etmektedir.

Faşist Türk devletinin Kürt soykırımını tamamlama ve misak-ı milli hayallerini gerçekleştirmek amacıyla geliştirdiği işgal saldırılarına karşı, zafer çizgisinde kahramanca direnen gerilla, düşmana büyük darbeler vurmakta, bozgun yaşatmaktadır. 1 Haziran hamle ruhunu en üst noktaya taşıyan Zap, Avaşîn ve Metîna şehitlerini büyük bir saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Yüksek fedai ruhla direnen, Zap’ı ve Avaşîn’i düşmana mezar eden tüm HPG ve YJA Star komuta ve savaşçılarını en derin yoldaşça duygularımızla selamlıyor, başarılarını kutluyoruz. Bu savaşta soykırımcı sömürgeci Türk  devleti ve işbirlikçileri kaybedecek, gerilla ve halk direnişi kazanacaktır.

GERİLLA DİRENİŞİ TÜRK DEVLETİNİN PLANLARINI BOZMUŞTUR

Soykırımcı sömürgeci Türk devleti, gerilla direnişini kısa zamanda kırarak Başûrê Kurdistan’ı tamamen işgal etmeyi amaçlıyordu. Fedai gerilla direnişi faşist işgalci Türk devletinin planlarını  bozmuştur. Kürdistan özgürlük gerillası sadece çağın en ileri tekniğine karşı değil, savaş ve insanlık suçu kapsamına giren kimyasal silahlara karşı da büyük bir direniş sergilemekte ve yeni bir direniş tarihi yazmaktadır. Apocu fedai ruhla savaşan Kürdistan özgürlük gerillası yenilmez olduğunu ve her şart altında Kürdistan'ı ve Kürt halkını düşmanın saldırılarına ve işgaline karşı savunacağını bir kez daha ortaya koymuştur.

Gerilla düşmanın mevzilenmeye çalıştığı her yerde yüksek vuruş gücüyle başarılı eylemler yapmakta ve işgalci Türk ordusuna her gün onlarca kayıp verdirmektedir. Türk devleti ve AKP-MHP faşizmi ayakta kalmak için tüm umudunu Kürtlere karşı savaşa bağladığından gerçekleri kamuoyundan saklamaktadır. 

TEPKİSİZ KALMAK SUÇA ORTAK OLMAKTIR

Türk devleti gerillaya karşı başarısız olduğundan savaş suçu işleyerek kimyasal silah kullanmaktadır. Kimyasal silah kullanmak bir insanlık ve savaş suçudur. Kimyasal silahları yasaklayan  uluslararası sözleşmelerin altına imza atan tüm güçleri ve kurumları, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere sessizliğini bozmaya, soykırımcı Türk devletine tutum almaya çağırıyoruz. Kimyasal silah kullanımına karşı tepkisiz kalmak işlenen insanlık suçuna ortak olmaktır.

Halkımızı, dostlarımızı ve ilerici insanlığı da Türk devletinin bu insanlık suçlarına karşı mücadelelerini daha güçlü yürütmeye çağırıyoruz.

DEMOGRAFİ DEĞİŞİMİ EN VAHŞİ SOYKIRIM BİÇİMİDİR

Türk devleti ve AKP-MHP faşizmi Kürt düşmanı bir zihniyete sahiptir. Hedefleri sadece gerilla ve Kürt özgürlük hareketi değildir. Kürt özgürlük hareketi soykırıma karşı durduğundan Türk devleti saldırılarını özgürlük hareketine yöneltmektedir. Türk devleti Kürt düşmanıdır ve esas amacı Kürt varlığını ortadan kaldırmaktır. Bu amaç doğrultusunda her yerde Kürtlere saldırmakta, Kürtleri katletmekte, Rojava’da yaşandığı gibi Kürtlerin anayurdunda demografyayı değiştirmektedir. Demografyayı değiştirmek çağımızın en vahşi soykırım biçimidir. Türk devleti ABD ve Avrupa başta olmak üzere ilişkide olduğu her gücü ve kurumu Kürt soykırımına ortak etmeye ve destek vermeye zorlamaktadır. Bu güçleri Türk devletinin soykırım saldırılarına ortak olmamaya, dünyanın  en haklı ve meşru mücadelesini yürüten Kürt halkının yanında durmaya davet ediyoruz.  

AYDIN, YAZAR VE SANATÇILARA ÇAĞRI

Soykırımcı sömürgeci Türk devleti ve AKP-MHP faşizminin Kürt düşmanlığına karşı başta yurtsever Kürdistan halkı olmak üzere tüm halklar, dostlarımız ve demokratik kesimler her yerde mücadele içerisinde olmalıdır. Gerilla nasıl düşmana karşı direniyor ve mücadele ediyorsa herkes bulunduğu yerde AKP-MHP faşizmine karşı mücadeleyi yükseltmelidir.

Aydın, yazar ve sanatçıların topluma karşı sorumlulukları vardır. Kürt varlığına karşı topyekün saldırı karşısında aydın, yazar ve sanatçıların tarihi görevlerine daha fazla sahip çıkmaları ve topluma öncülük etmeleri gerekir. Toplumun ilerici aydın insanları inisiyatif almalı ve harekete geçmelidirler. Başta kimyasal silahların kullanılması karşısında işgal ve ihanete karşı direnen gerillanın ve halkın yanında yer almalı, bu mücadeleye öncülük etmelidirler.

APOCU GENÇLİK RUHUYLA HAMLEYİ BÜYÜTMEYE

Komalên Ciwan Koordinasyonunun işgale ve soykırıma karşı başlattığı WERIN CENGA AZADIYÊ hamlesini çok anlamlı buluyor ve bu hamlenin yanında yer aldığımızı belirtiyoruz. Başta yurtsever Kürt gençleri olmak üzere herkesi gençliğin başlattığı hamleye katılmaya çağırıyoruz. Gerilla gençlik ruhuyla direnmekte ve mücadele etmektedir. Yurtsever Kürdistan halkı ve gençliği her yerde Apocu gençlik ruhuyla mücadeleyi büyütmelidir.

Soykırımcı sömürgeci Türk devleti ve işbirlikçileri kaybedecek, zafer 1 Haziran ruhuyla direnen kadınların, halkların ve yüreği özgürlük ateşiyle atan ilerici insanlığın olacaktır.”