Kemal Pêncwinî anıldı

Şehadetinin 5. yıl dönümünde Kemal Pêncwinî anıldı.

Kemal Pêncwinî ve yoldaşı Sadiq şehadetlerinin 5. yıl dönümünde Süleymaniye’ye bağlı Pêncewîne ilçesinde, ailesi, yoldaşları ve Tevgera Azadî üyelerinin katılımıyla anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan törende iki şehidin mezarına güller bırakıldı.
Anma töreninde Şehitler Kurumu adına yapılan konuşmada, her iki şehidin ailesine başsağlığı dilendi, “Kemal yoldaş korku ve şüphe dinlemeden ülkesi için çalıştı. Bir gerilla gibi mücadele etti. Öncülüğüyle düşmanın korkulu rüyası oldu. Bu yüzden her iki yoldaşımız vahşi bir planla katledildiler. Bize düşen görev Kemal yoldaşın bize bıraktığı bayrağı dalgalandırmak ve hayali olan özgür ve bağımsız Kürdistan’ı kurmaktır. Mücadele sözümüzü tekrarlıyoruz” dedi.

'İHANET ÇİZGİSİNİ SARSTI'

Tevgera Azadî adına konuşan Soran Hesû da her iki şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, “Şehit Kemal direnişi ve mücadelesiyle ihanet çizgisini sarstı. Unutmamamız gerekir ki bu komploları yapanlar da ihaneti seçmiş Kürtlerdi, Kemal yoldaşın ve binlerce yoldaşın şehadetinde parmakları var. Burada tekrardan şehit Kemal’in yoldaşı olacağımızın sözünü tekrarlıyoruz” diye belirtti.
Ajansımıza konuşan şehit Kemal Pêncewî'nin oğlu Kardû Pêncwînî de “Biz şehidin ailesi olarak, sağlık koşulları ve korona salgınından dolayı geçen seneler gibi heybetli bir merasim yapamadık. Bu sene de şehitlerin mezarına güller bırakarak, bu komployu yapanlara bir cevap verdik” dedi.