Kerküklü yazarlardan HDP'ye destek

HDP'ye yönelik baskılara tepki veren Kerküklü yazarlar, Türk devletinin demokrasi sınırlarını aştığını belirtirken, tüm saldırılara karşı HDP'nin yanında olacaklarını belirtti.

Kerküklü yazarlar, Kuzey Kürdistan'da HDP'ye yönelik baskı ve saldırılara tepki gösterdi. HDP'li belediyelerin gasp edilmesi ile halkın iradesine darbe yapıldığını söyleyen yazarlar, tüm saldırılara karşı HDP'nin yanında olacaklarını açıkladı. Kerküklü yazar ve siyasetçi Hîmdad Şahîn, HDP'nin Kuzey Kürdistan'daki rolüne dikkat çekerek şunları belirtti: "Bakur'da yaşananlar Erdoğan öncülüğünde gerçekleşen bir siyasi darbedir.

Bu siyasi darbe aslında HDP'nin Türkiye'deki gücünü bir kez daha ortaya koyuyor. İstanbul seçim sonuçları da bu gerçeği gözler önüne serdi. Bakur'da sadece HDP Kürt halkını temsil ediyor ve haklarını savunuyor. Önder Apo da, "Eğer haklıysan tüm dünya sana karşı da olsa kazanırsın, ama eğer haksızsan tüm dünya yanında olsa da kaybedersin" diyor. Eğer tüm dünya HDP'ye karşı olsa da, HDP kazanacaktır."

DEMOKRASİ ÖLÇÜLERİ HERŞEYİN ÜZERİNDEDİR

Kerküklü yazar ve tarihçi Simko Behroz, demokrasi ölçülerinin çok önemli olduğuna değinerek, "Demokrasi ölçüleri tüm dünyada önemlidir. Özellikle gelişmiş ülkelerde demokrasi kriterleri en önemli ölçüdür. Çünkü hükümetler, başbakanlar ve belediye başkanları bu kriterler sonucu seçiliyor. HDP'nin önemli atılımlarından biri de demokrasi kriterleridir. Halkla birlikte belediyeleri hakkı ile kazandı. HDP'nin başarısı ve Bakur'daki belediye kazanımları meşru haklarıdır" diye konuştu.

Türkiye'de bugün yürütülen siyasete ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Behroz konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Türk devleti Kuzey'deki belediyeleri gasp ederek bir kez daha demokrasi sınırları dışında çıktı. Türkiye şuan demokratik olmayan bir siyasi islam siyaseti ile yönetiliyor. HDP'yi savunan insanların tutumu benimde tutumumdur ve ben de sonuna kadar HDP'yi desteklemeye devam edeceğim."

KÜRTLER HER YERDE HDP'YE DESTEK OLMALIDIR

Yazar ve tarihçi Sitar Ceberî de haksızlığa karşı herkesin tepki göstermesi gerektiğini vurgulayarak şunları belirtti: "Kürtlerin hakkının gasp edildiği her yerde Kürtlere destek olmalıyız. Halkımızın kazanımlarını savunmak için alanlara çıkalım. HDP kimsenin hakkını yemedi, sadece kendi hakkını istiyor. HDP'nin hakkı gasp edildi.

Türk devleti sadece Bakur Kürtlerinin hakkını gasp etmedi, Kürdistan tarihinde tüm Kürtlerin hakkını gasp etti. Örneğin Sovyetlerde Kızıl Kürdistan kuruluyor, Atatürk yıkılması için Bolşeviklerle anlaşıyor. Türk devleti barışa inanmıyor. Ben HDP'li kardeşlerimi destekliyorum. Alanları boş bırakmalılar ve eylemlerini daha da güçlendirmeliler."