KESK'liler, direnişteki Şenyaşarlar'ı ziyaret etti

KESK Amed Şubeler Platformu, direnişteki Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret etti. Anne Şenyaşar, "Bu nasıl devlet" diye tepki gösterdi.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa'daki adliye önünde başlattığı Adalet Nöbeti 158. gününde devam ediyor. Aileyi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu ziyaret etti.

Kendisini ziyaret edenlere ve çevrede toplanan halka hitaben konuşan Emine Şenyaşar, “Benim çocuklarım ne yaptı? Bu nasıl hükümet, nasıl devlet? Bize ceza yazıyorlar. Ne yaptık da ceza yazdılar? Adalet yok. Erdoğan, benim çocuklarımı kim katletti? Ben yiğitlerimi kaybettim. Ey savcı!Neden kayıtları ortaya çıkarmıyorsun? Yeter artık, oğlumu bırakın, evime gideyim” dedi.
Ferit Şenyaşar ise, hastanedeki saldırılara dikkat çekerek, “Olayın üzerinden 3 yıl geçti. Bu katliamları yapanlar hakkında şu ana kadar bir işlem yapılmadı. Burada sahte evraklarla bizi gözaltına alıyorsunuz. Keyfi uygulamalarla bizi gözaltına alanlar da elbet bir gün yargılanacak. Adalet istiyoruz. Karşılığında bize para cezası kesiyorlar. Yeter artık. Adalet talebimizi engellemeyin. Bu zulme ortak olmayın” diye konuştu.

 KESK Amed Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sıraç Çelik, ailenin adalet talebiyle başlattığı mücadelenin yanında olduklarını söyledi.

 KESK’liler, konuşmaların ardından bir süre aileyle birlikte nöbet tuttu.