Kızıltepe'de 'gasp' protestosu: Sonunuz geldi!

Kızıltepe Belediyesi'nin gasp edilmesini protesto edenlere polis saldırdı. HDP'liler, "Bu kent bizim. AKP'nin sonu geldi" mesajını verdi.

Mardin’in Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Kızıltepe Belediyesi'nin gasbı protesto edildi. Belediyeyi ablukaya alan polis, çevre ilçelerden kente gelmek isteyen HDP’lileri engellerken, yine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi önünde de polis noktası kurarak, ilçeye gelen şehir içi otobüslerde dahi kimlik kontrolü yaptı. Polisler kimlik kontrolünde ellerindeki listede ismi olanların ilçeye gelmesini engelledi. Bu sırada abluka altına alınan belediye önünde toplanmak isteyenler, barikatlar nedeniyle Leyla Qasim Parkı’nın içinde bulunan bir çay bahçesinde beklemeye başladı. Burada toplananların da kimliklerini alarak GBT kontrolünden geçiren polisler, üst üste defalarca aynı kişilere kimlik kontrolü yaptı.

EŞBAŞKANA DARP

Kimliğini tekrar vermek istemeyen Belediye Eşbaşkanı Zeyni İpek, polisler tarafından darp edildi. Yaşanan gerginlik sırasında alana gelen polis amiri, çay bahçesinin sahibine çay bahçesini kapattırarak, sandalye ve masaları toplattırdı.
Masaların toplatılması üzerine HDP’liler parkın içine geçip oturmaya başladığı sırada polisler, kalkanlarla HDP’lilere saldırdı. Polis amirinin “süpür” talimatı ile yapılan saldırı sırasında Belediye Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz ve beraberindekiler darp edildi.

İMİR: AKP'NİN SONU GELDİ; GİDECEKSİNİZ!

Bu sırada bölgeye gelen HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, polislere, "Bu kent bizim. Kızıltepe bizim. Güvendiğiniz o AKP’nin sonu geldi. AKP’nin destanı bitti. Sizler de onlarla birlikte gideceksiniz” diye tepki gösterdi.
Kitle, ardından Leyla Qasim Parkı’ndan Özgürlük Meydanı’na kadar yürüyüşe geçti. Alkışlar ve sloganlar eşliğinde kitlenin gerçekleştirdiği yürüyüş sırasında HDP’li İmir, kayyum gaspları ve polis saldırısı için “Bu DAİŞ’in intikamıdır” dedi.  
“Kürt halkı iradesine sahip çıkacak. Kürt halkı AKP-MHP faşizmine her yerde cevap verecek. Asla boyun eğmeyeceğiz” diyen İmir, “Burası seçilmişlerin kentidir. İstedikleri sandığın iradesini ortadan kaldırmak. Ama her gün de sandık kursalar bu kentin iradesi biziz. Kürt halkı asla ama asla size boyun eğmeyecek. Biz Kürtler demokrasinin teminatıyız” diye konuştu.