KJAR Doğu Kürdistan ve İran halklarını Abdullah Öcalan için alanlara çağırdı

Doğu Kürdistan Kadınlar Topluluğu (KJAR), Doğu Kürdistan halkını 1999’daki gibi alanlara çıkarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı sahiplenmeye çağırdı.

KJAR yaptığı yazılı açıklamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaşamına ilişkin sanal ağlardaki iddialar ile 22 yıldır tecrit koşullarındaki tutsaklığa dikkat çekti.

KJAR, iddialar konusunda, “Bunları temelsiz olarak görmüyoruz ve çok ciddi ele alıyoruz. Bu nedenle başta Doğu Kürdistan’daki yurtsever halkımız olmak üzere İran’daki tüm özgürlük isteyen halkları, 1999’da isyan alanlarına çıktıkları gibi, aynı duygularla harekete geçmeye ve kendi liderine sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

Doğu Kürdistan halkının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik saldırıları boşa çıkarmak için elinden geleni yapacağına inandıklarını vurgulayan KJAR, Abdullah Öcalan’dan haber alınıncaya kadar alanlarda olmaya çağırdı.

“Mücadelemizle İmralı duvarlarını yıkalım, tecride son verelim ve Önder Apo’yu fiziki özgürlüğüne kavuşturalım” diyen KJAR, Doğu Kürdistan halkı ve dostlarını İmralı sistemini yıkma direnişi saflarında yer almaya çağırdı.

KJAR,  “İmralı duvarlarını yıkmanın zamanı geldi, Önder Apo’yu özgürleştirme zamanı geldi, dönemin Dehaklarına karşı Newroz ateşini gürleştirmenin zamanı geldi” diye kaydetti.