KNK: Kürtler Newroz alanlarını doldurmalı

Newroz'u kutlayan KNK, "Bütün halkımız ne olursa olsun alanlara akmalıdır. Bu yılı özgürlük yılı yapmalıyız" dedi.

KNK Yürütme Konseyi, yazılı açıklama yaparak, Kürt halkının Newroz Bayramı’nı kutladı.

"Newroz, Kürdistan tarihinde her zaman çok önemli bir yere sahiptir" diyen KNK, "Kürt halkı bugün binlerce yıllık emeği ve bedeliyle Newroz’u büyük bir halk kutlaması ve direniş günü haline getirdi. Kürt halkı, Newroz’u bütün Kürdistan ve diaspora meydanlarında tarihi anlamına değinerek kurtuluş ve özgürlük amacıyla kutluyor. Kürtler, Newroz’u köylerde, şehirlerde, zindanlarda ve yaşamın her alanında bir direniş cephesi haline getirdi" dedi.

'GARÊ RUHUYLA NEWROZ ALANLARINA AKALIM'

"Newroz ateşi bugün Kürdistan’da her zamankinden daha fazla gürleşti" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar da kaydedildi:

"Düşmanlarımız her taraftan bize saldırıyor. Özellikle Türk devleti, halkımızın bütün kazanımlarını yok etmek için Bakur, Başûr ve Rojava’da saldırılar gerçekleştiriyor. İran rejimi de halkı ve aktivistleri açık bir şekilde hedef alıyor. Başûrê Kurdistan’da her ne kadar resmi bir statü olsa da problemler halen devam etmekte ve bazı bölgelerde durum iç açıcı değil. Düşmanlarımız, bu statüyü zayıflatmak ve yok etmek için birçok plan yapıyor. Rojavayê Kurdistan’da da Türk devletini işgal saldırıları devam ediyor. Şam hükümeti de Kürt halkının kazanımlarını yok etmek için her fırsatı kolluyor.

Bu durum bütün Kürtlerin sorumluluklarını da hatırlatıyor. Bütün işgalcilere karşı önlemler alınmalı, savunma güçlendirilmeli, düşmanın saldırıları boşa çıkarılmalı, var olan kazanımlar korunmalı ve yeni kazanımlar elde edilmelidir. Bütün bunların yapılması için öncelikle Kürt ulusal birliği kurulmalı ve güçlendirilmelidir. Bu yılı özgürlük yılı yapmalıyız.


Bütün halkımız ne olursa olsun Covid-19 salgını için tedbirlerini almalı ve alanlara akmalıdır. Bu yılki Newroz’u Garê zaferi ruhuyla kutlayacağız.
Newroz ateşi, Kürdistan’ın özgürlük ve kurtuluş mücadelesi verdiği bu önemli süreçte Kürt ulusal birliğinin ve Kürt halkının ışığı olmalıdır."