KNK, TEV-DEM ve Kongreya Star’dan 15 Şubat mesajları

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) ve Kongraya Star, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik devletler arası 15 Şubat komplosunu 22’nci yıldönümünde kınadı.

Kürdistan Ulusal Kongresi Konseyi (KNK) Yürütme Konseyi, 15 Şubat 1999’da Abdullah Öcalan’ın esaretiyle sonuçlanan komployu gerçekleştiren güçlerin PKK’nin yok olacağını düşündüklerine dikkat çekti

KNK: PKK HER ZAMANKİNDEN DAHA GÜÇLÜ

KNK,  “Bu 22 yıllık süre içinde taleplerinin tam tersi çıktı. Ne Sayın Öcalan mücadelesini bıraktı ne de Kürdistan halkı. Kürt halkının 15 Şubat 1999 komplosuna karşı cevabı çok sert oldu” dedi. 

“PKK ve Kürdistan halkı mücadelelerini büyüttü ve bugün her zamankinden daha güçlüdür” diye ekleyen KNK, Türk devletinin işgal saldırılarına da işaret ederek, “Türk devleti ana düşmandır. Tüm Kürt güçleri Türk devletine karşı koymalıdır” vurgusunda bulundu.

Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü için yürütülen kampanyay hatırlatan KNK, "Artık Kürt halkının dostlarıyla birlikte uluslararası düzeyde 'Dem Dema Azadîyê ye (Özgürlüğün zamanı)’ adıyla Öcalan’ın tahliyesi için geniş çaplı bir kampanya başlattı. KNK olarak Sayın Öcalan’ın serbest bırakılmasını destekliyor, halkı ve tüm Kürt güçlerini bu kampanyayı desteklemeye çağırıyoruz” dedi.

TEV-DEM:  ORTADOĞU KRİZİNİ ÇÖZMENİN TEK YOLU

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), “Önder Öcalan, özgür insanın ve toplum kesimlerinin iradesini temsil etmenin yanı sıra demokrasi ve barışı sağlamaya, diyalogların kurulması için yapıcı bir rol üstleniyor. Bundan dolayı Önder Öcalan’ın özgürlüğü Ortadoğu krizini çözmenin tek yoludur” mesajını verdi.

Güney Kürdistan ve Rojava’daki Türk işgal saldırılarına da tepki gösteren TEV-DEM, “Bölgenin demografik yapısını değiştirmek, Kürt halkını ve kimliğini soykırımdan geçirmek istemesi Uluslararası Komplonun devamı niteliğindedir” diye belirtti.

TEV-DEM şu çağrılarda bulundu: “Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) hareketi olarak, Kürt ulusal siyasi güçlere ve sivil toplum örgütlerine, Türk devletinin Güney Kürdistan’daki hareketlerine karşı ulusal tavır göstermesi çağrısı yapıyoruz.

Ayrıca dünyadaki bütün demokrasi ve özgürlük yanlılarını Uluslararası Komployu boşa çıkarmak için Önder Abdullah Öcalan’ı fiziki özgürlüğüne kavuşturması çağrısı yapıyoruz. Önder Öcalan sadece Kürt halkının değil, aynı zamanda kendi özgürlüğünü Önder Öcalan’ın özgürlüğünde gören bütün bileşenlerin sembolü haline geldi.”

KONGREYA STAR: ORTAK YAŞAMI SAVUNAN FARKLI ULUSLARIN TEMSİLİ

Kongreya Star Koordinasyonu, komplo ve tecridin tüm uluslararası anlaşmalara, sivil ve siyasi haklara aykırı olduğunu belirterek, “Önder Apo, milyonlarca Kürdün iradesini ve özgürlük, demokrasi, ortak yaşamı savunan bütün farklı ulusların temsilidir” dedi.

Kongreya Star, cezaevlerindeki direnişi de selamlayarak, “Dünyadaki bütün barış yanlılarına Önder Apo üzerindeki tecridin kaldırılması için çalışmalarını genişletmesi çağrısı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamada ayrıca şu çağrılar yer aldı: “Avrupa Birliği İnsan Hakları Meclisi ve Uluslararası Af Örgütü’ne Türk devletinin uyguladığı tecridi sona erdirmeye zorlama ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamaya çağrısını yapıyoruz.”