Köln'de Mayıs ayı şehitleri anıldı
Almanya'nın Köln kentinde Mayıs ayında İran rejimi tarafından idam edilen Kürt siyasetçiler için bir anma organize edildi
Almanya'nın Köln kentinde Mayıs ayında İran rejimi tarafından idam edilen Kürt siyasetçiler için bir anma organize edildi
Almanya'nın Köln kentinde Mayıs ayında İran rejimi tarafından idam edilen Kürt siyasetçiler için bir anma organize edildi. Anmaya PJAK Meclis Üyesi Ehwen Ciyako ve diğer meclis üyeleri ile birlikte çok sayıda katıldı. KJAR da yazılı mesaj göndererek, halkı duyarlılığından dolayı kutladı ve mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.
'ESKİ KÜRTLER YOK; BAŞARAMAYACAKSINIZ!'
Köln Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde yapılan anmada konuşan PJAK Meclis Üyesi Ciyako konuşmasına Ferinaz Xosrowanî'yi anarak başladı. Ciyako, şunları ifade etti: "Şu anda Mahabad başta olmak üzere, birçok şehirde halkımız hala direnmekte. İran rejimi bir kez daha Kürtlere ahlaksız yüzünü göstermiştir. İran rejimi Kürde sadece baskı ve tecavüz kültürünü layık görüyor. Ama şunu unutmasınlar; ne Kürtler eski Kürtlerdir ve ne de bu politikaları başarıya ulaşacaktır. Bundan böyle halkımızın geleceği söz konusu olduğunda ne gerekiyorsa yapacağız. Şehitlerimize verdiğimiz sözü yerine getireceğiz."
İran'da, 9 Mayıs 2010 tarihinde Şirin Elemhuli, Farzad Kemanger, Ferhad Wekili ve Ali Haydarhıyan gibi Kürt siyasetçiler, 26 Ekim 2003'de de Kürt Siyasetçi Hebibullah Gulperipur, Urmiye Cezaevi'nde idam edilmişti.
Af Örgütü raporlarına göre 2014'te en fazla infazın yapıldığı ülke İran oldu. İran, bütün Uluslararası çağrılara rağmen idam politikasından vazgeçmeyerek, ölüm cezasını uygulamaya devam ediyor. Uluslararası kurumlara göre İran en az 743 kişiyi idam etti. Bunların içinde onlarca Kürt siyasi tutsak da bulunuyordu.