Komplo protesto edildi, zindan direnişi selamlandı

Kürt Halk Önderi'ne dönük uluslararası komplo protesto edilmeye devam ediyor. Eylemlerde, komplonun tecrit ile sürdüğü vurgulandı, zindan direnişine ses verme çağrısı yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komplo birçok merkezde protesto edildi.

VAN

Uluslararası komplo Van’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü tarafından yapılan açıklamayla protesto edildi. Parti binasının bahçesinde yapılan açıklamaya çok sayıda partili milletvekili katıldı.
HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, uluslararası komployu "Ortadoğu'ya ilk müdahalenin adımı" olarak nitelendirdi. Uluslararası güçlerin bu adım sonrasında Ortadoğu'yu yangın yerine çevirdiğini söyleyen Orhan, komplonun devamı olarak Öcalan’a yönelik İmralı’da tecrit politikasının devreye konulduğunu ifade etti.
Orhan, Kürtler üzerindeki baskılar ve Kuzey-Doğu Suriye'ye dönük saldırılar ile komplonun güncellendiğini kaydetti.
Tecride karşı cezaevlerinde devam eden açlık grevi eylemlerine dikkat çeken Orhan, "Cezaevlerinde yükselen bu ses, adaletsizliğe ve hukuksuzluğa karşıdır. Siyasi tutsakların çağrısı özgürlük çağrısıdır. Hak ve adalet çağrısıdır" dedi.
Orhan, devamında şunları söyledi: "Türkiye ve bölge halklarının tarihsel ve stratejik ittifakı için 22 yıldır büyük bir mücadele veren Sayın Öcalan üzerindeki tecride karşı çıkmak, bununla mücadele etmek aynı zamanda ülkenin krizlerden ve darboğazdan çıkması için verilen mücadeledir. Halklarımızın geleceğine karşı geliştirilen bütün saldırı politikalarını ve oynanan oyunları lanetliyoruz ve bu temelde mücadeleyi büyüteceğimizi belirtiyoruz."
Açıklama, "Bê Serok jiyan nabe (Başkansız yaşam olmaz)" sloganlarıyla son buldu.

 AĞRI

Uluslararası komplo Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde de protesto edildi. HDP İlçe Örgütü tarafından parti binasında yaptığı etkinliğe çok sayıda kişi katıldı. HDP İlçe Eşbaşkanı Abdullah Ekelik, tecridin İmralı’dan tüm ülkeye yayıldığını belirtti.

ADANA

HDP Adana İl Örgütü, uluslararası komployu protesto etmek amacıyla partinin il binasında açıklama yaptı. "15 Şubat uluslararası komployu lanetliyoruz" yazılı pankartın açıldığı açıklamada, HDP Adana İl Eşbaşkanı Gülseren Tural konuştu. Tural, “Abdullah Öcalan şahsında hayata geçirilen 15 Şubat komplosu, esasen Türkiye ve bölge halklarının bir arada özgür bir şekilde yaşamasına karşı geliştirilmiş kapsamlı bir plandır” dedi.

MERSİN

Komplo, HDP Mersin İl Örgütü binasında yapılan açıklamayla da protesto edildi. HDP Mersin İl Eşbaşkanı Mehmet Alış,  Kürt sorunu başta olmak üzere Türkiye ve Ortadoğu halklarının temel sorunlarının çözümsüz bırakılmak istendiğini söyledi.