KONGRA-GEL, 15 Ağustos'u selamladı, seferberliğe çağırdı

KONGRA-GEL, 15 Ağustos'u selamlayarak, "Irkçı Türk devletinin sistemine son verme inancı daha büyüktür. Tüm Kürtler seferberlik durumuna geçmelidir" dedi.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, 15 Ağustos Atılımı'nın yıldönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

KONGRA-GEL'in açıklaması şöyle:

"15 Ağustos Atılımı'nın 37. yıldönümü başta Önder Apo, şehitlerimizin ailelerine, Kürdistan halkına, dağlarda bulunan ve zindanlarda direnen tüm arkadaşlarımıza kutlu olsun. Bu temelde büyük komutan Egid Yoldaş şahsında tüm 15 Ağustos şehitlerini saygıyla anıyoruz.

Tarihi 15 Ağustos Atılımı Kürdistan halkının kaderini değiştirdi ve Kürdistan halkları açısından bir milat oldu. Britanya öncülüğünde emperyalist devletler I. Dünya Savaşı'nda Kürdistan'ı bölüp Kürt halkını 4 ırkçı devlete teslim ettiler. PKK'nin kuruluşuna kadar işgalci devletler tüm Kürt serhildanlarını birkaç ay-yılda bastırdılar. Önder Apo 15 Ağustos Atılımı'yla bu makus tarihi ters yüz etti. 15 Ağustos Atılımı Kürt halkının dirilişi ve demokrasi bayramı oldu ve bu temel üzerinde 37 yıldır devam ediyor.

'TÜRK DEVLETİNİN SİSTEMİNE SON VERİLECEK'

15 Ağustos Atılımı'yla gerilla direnişi, kahramanlığı, militanlığı ve yaşamıyla dört parça Kürdistan halkı için özgürlük umudu oldu. Bu çerçevede Kürdistan'ın dört bir yanından Kürt kadınları ve gençleri gerillaya akın ettiler. Kürdistan halkının ordusu olan gerillayı oluşturup, Kürdistan halkının savunma gücü oldular. Gerilla Kürdistan halk birliğinin çatısı haline gelip, halkımızın umut ve inancı oldu.
Irkçı Türk devleti ve ortakları tüm imkanlarını seferber ederek, teknik savaşa dayalı olarak gerilla direnişini kırmak istiyorlar. Fakat Kürdistan Özgürlük Gerillası Heftanîn, Metina, Zap, Avaşin, Xakurkê, Zagros, Botan, Serhat ve Dersim'de, modern savaş biçimiyle ırkçı Türk devletinin ve ortaklarının planlarını boşa çıkardı.  Gerilla her geçen gün yeni savaş tarzıyla daha da güçleniyor. 15 Ağustos 37. yıl dönümünde gerilla ve Kürdistan halkının beraber vereceği mücadeleyle ırkçı Türk devletinin sistemine son verme umut ve inancı daha büyüktür.

Türk devletinin Kürtler üzerine geliştirdiği siyaset başarıya ulaşmadı, bu ırkçı politikadan kaynaklı Türk devlet sistemi büyük bir kriz içinde. Türk devlet faşizminin rejimi kendi yıkılışının engellemek ve gündemi değiştirmek adına Kürt ailelere ve Suriye mültecilerine karşı ırkçı saldırıları geliştirmekte. Bu ırkçı saldırı ve katliamlarla halkın sindirilmesi ve halk direnişinin önünün alınması amaçlanıyor. Fakat devletin hesapları tutmayıp, devletin bu ırkçı saldırıları halkımızın kinini daha da arttırmaktadır.

'TÜM KÜRTLER SEFERBERLİK DURUMUNA GEÇMELİ'

Ortak bir direnişle biz Kürdistan halkı devletin ırkçılığa dayanan sistemini yıkabiliriz. Fakat böyle bir süreçte KDP Metina-Zap-Avaşin savaşında Türk devletinin umudu ve gerilla önünde de büyük bir engel olma pozisyonunda. Bu hiçbir biçimde kabul görülecek bir durum değildir. Adında Kürdistan isminin taşıyan bir parti Kürt halkının düşmanıyla ortak olamaz.

Bu konu halkımız açısından en tehlikeli sorundur. Çözümün de Kürdistan halkı tarafından ortaya konulması gerekir. Bu sebeple tüm Kürt siyasi partileri, sivil toplum örgütleri, aydınlar, sanatçılar, Kürt medyası acil bir biçimde seferberlik durumuna geçmeli; bu tehlikenin bertaraf edilmesi gerekir. Böyle bi çaba sonuç getirebilir ve ırkçı Türk devletinin planlarını boşa çıkarabilir.

Gerillanın direnişini, özellikle de Metina-Zap-Avaşin direnişini selamlıyoruz. Bu heybetli direniş halkımız için gurur kaynağıdır. Bu dönemde toplumsal alan mücadelesi daha da büyüyecek, gerilla ve halk alanı birbirini tamamlayacaktır. Büyük bir umut ve inançlarla 38. 15 Ağustos Yılı'na giriyoruz.

Bu temelde Diriliş Bayramı'nı Önder Apo'ya, Kürdistan halkına, tüm arkadaş ve dostlara kutluyor, başarı gerilla ve Kürdistan halkınındır, diyoruz."