KONGRA-GEL: 2021'i özgürlük ve çözüm yılına dönüştüreceğiz!

Yeni yılı kutlayan ve direnişleri selamlayan KONGRA-GEL, "2021 yılında Türk devlet faşizmini yenilgiye uğratarak bu yılı özgürlük ve çözüm yılına dönüştürebiliriz" dedi.

KONGRA-GEL Başkanlık Divanı, yeni yıl vesilesiyle yazılı mesaj yayımladı.
KONGRA-GEL'in mesajı şöyle:
"Önder Apo'nun, özgürlük tutsaklarının, tüm yoldaşların, Kürdistan halkının ve ilerici insanlığın yeni yılını kutlarız. Yeni yılın özgürlük ve demokrasiye vesile olmasını umut ediyoruz.
2020'de Kürdistan halkınının özgürlüğü adına işgalci devletlere karşı kahramanca bir direniş verildi. Bu vesileye Egid Civyan, Kasım Engin, Zin Cizre, Leyla Agiri ve Heftanin direnişi şehitleri şahsında tüm Kürdistan şehitlerini saygıyla anıp, amaçlarını gerçekleştirme sözünü tekrarlıyoruz.
2020'de Covid-19 virüsü Kürdistan halkı ve tüm insanlık için büyük bir tehlike oluşturdu ama faşizmin Kürdistan halkı üzerinde yarattığı tehlike Covid-19 tehlikesinden daha büyük bir tehlike oluşturdu.

'DİRENİŞ TÜRK DEVLETİNE BÜYÜK DARBE VURUYOR'

AKP-MHP, devletin tüm imkanlarını kullanarak Kürdistan halkına ve Özgürlük Hareketine saldırdı. Dünya ve bölgede tüm imkanlarını seferber etmesine rağmen bir sonuç alamadı.
2020'de Kuzey Kürdistan'da Kürt halkına karşı düşmanlık doruğa çıkarıldı. Faşist devlet yapılanması Kürt iradesini kırma, teslim alma amacıyla Kürt halkının kazanım ve değerlerine karşı saldırılarını sürdürdü. Önder Apo üzerinde uygulana tecrit Kürdistan ve Türkiye halkına kadar yayıldı. HDP ve Kürtler üzerindeki saldırılar devam etti. Faşist devlet saklama gereği duymadan Kürt düşmanlığını açık bir biçimde yürütüyor.
Heftanin'de gerilla direnişiyle Türk devletinin Güney Kürdistan'da tekniğe dayanan savaş konsepti boşa çıkarıldı. Bu da gerilla için büyük bir başarıydı. Heftanin'deki gerilla direnişi Türk devletinin tekniğe dayalı savaşına büyük bir darbe oldu.

'PKK'NİN SORUMLU DAVRANIŞI OLASI SAVAŞI ÖNLÜYOR'

Güney Kürdistan'da ekonomik, siyasi ve toplumsal bir kriz var. İşgalci Türk devleti bu durumda, KDP ittifakına dayanarak Güney'de PKK'ye karşı savaş yürütüp, KDP ve PKK arasında bir savaş çıkarma arayışında.
Bu şekilde Kürt umudu ve maneviyatına darbe vurmayı amaçlıyor. Şu ana kadar birçok kez provokasyonlara girişti fakat PKK'nin sorumlu davranışı olası bir savaşın önünü kesti. Kürdistan halkının bu konuda hassas olması gerekiyor ve böyle bir savaşın çıkmaması için KDP üzerinde baskı uygulaması gerekiyor. KDP ve PKK arasından bir savaş Türk devletine hizmet edip, Kürt halkı için büyük bir tehlike oluşturur.
Bu yıl KDP ve Bağdat Şengal'e karşı bir anlaşma yaptı. Bu anlaşma Êzidi halkı nazarında 75. Ferman'dır. Kürdistan halkı için büyük bir kırılmadır. Bu sebeple tüm halkımızın 2021 yılında Şengal'e sahip çıkması gerekiyor. Şu an halkımızın Şengal'de verdiği direniş kutsal bir direniş olup, içtenlikle bu direnişi kutluyoruz. Halkımızın direnişiyle Şengal kazanımları garanti altına alınacaktır.

DİRENİŞ VE HAMLELER SELAMLANDI

Efrîn halkının direnişini saygıyla selamlıyoruz. Şehba'da ağır koşullar altında direnen halkımız, topraklarının işgalci Türk devletinin çetelerine bırakılmayacağını gösteriyor. Bu büyük bir iradedir ve başarıyı getirecek olan da bu iradedir.
İşgalcilerin tüm saldırılarına rağmen Önder Apo, Özgürlük Hareketi ve Kürdistan halkının direnişi 2020 yılında damgasını vurdu. Türk devleti iç ve dış siyasette daha da sıkıştı, ekonomik, toplumsal, siyasal kriz daha da ağırlaştı. İşgalci devlet için 2021 yılı 2020 yılından daha kötü bir yıl olacaktır.
Bu sebeple, Özgürlük hareketinin, ''Tecrit, faşizm ve İşgale hayır; özgürlük zamanı' hamlesine yönelik aldığı karar 2020 yılının en tarihi kararıdır. Ülke içinde ve dışında bu hamle halkımız ve dostlarımız arasında yayılıyor. Özellikle zindanlarda Önder Apo'nun özgürlüğü için başlayan açlık grevi, hamlenin yayılması ve büyümesi noktasında temel bir rol oynayacak. Bu vesileyle zindanlarda başlamış olan açlık grevi direnişini içtenlikle selamlıyoruz.
Kürdistan halkı ve Özgürlük Hareketi olarak başarılı bir direniş, umut ve inançla 2021 yılına giriyoruz. 2021 yılında Türk devlet faşizmini yenilgiye uğratarak bu yılı özgürlük ve çözüm yılına dönüştürebiliriz. Önder Apo ve halkımızın özgürlüğünün sağlama imkanları her zamandan daha fazladır.
Bu çerçevede yine Kürdistan ve Ortadoğu halklarının yeni yılını kutlar, 2021 özgürlük ve demokrasi mücadelelerinde başarılar diliyoruz."