KONGRA-GEL İran’ın Kürt halkına baskılarını şiddetle kınadı

KONGRA-GEL Başkanlık Divanı, İran devletinin Doğu Kürdistan’da sivil toplum aktivistleri ve öğrencilere yönelik artan baskılarını kınadı.

Başkanlık Divanı yaptığı yazılı açıklamada, “İran rejimi Doğu Kürdistan’da kadın sanatçı ve aydınlar olmak üzere Kürt sivil toplum aktivistleri ve öğrencilere karşı operasyonlar yürütüyor ve hapsediyor" dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: "Biz İran rejiminin bu siyasetini şiddetle kınıyoruz. İran rejimi, Kürt halkının taleplerini baskı, zindan, gözdağı, cinayetle susturamaz. Kürt halkının direnişini yenemez. Doğu Kürdistan’daki özgürlük ateşini söndüremez.

Ortadoğu’da Kürt halkına karşı yürütülen politikalar hiçbir ülkeye hayır getirmez. Aksine Kürt halkına düşmanlık siyaseti ilgili ülkelerde kriz, kaosa ve yenilgiye yol açmıştır. İran’daki krizin başlıca nedenlerinden biri, Kürdistan halkının haklarının kabul edilmeyişidir.

İran rejimini bu siyasetine son vermeye ve siyasi tutsakları serbest bırakmaya çağırıyoruz. Kürdistan halkı ile diyalog yoluyla, demokratik ulus temelinde çözüme davet ediyoruz. İran halklarının sorunlarını çözümü için tek yol budur.

Başta kadın ve gençler olmak üzere Doğu Kürdistan halklarını, demokratik ulus ve demokratik konfederalizm temelinde bir çözüm gelişene kadar aralıksız bir şekilde özgürlük mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz. Zafer halkımızındır.”