KONGRA GEL: Şengal direnişinin kazanımlarına sahip çıkalım

KONGRA GEL Şengal üzerinde oluşan kaygı verici durumlara dikkat çekerek, yurt içinde ve yurt dışında yaşayan Kürdistanlılara Şengal direnişinin kazanımlarına sahip çıkma çağrısı yaptı.

KONGRA GEL Eş Başkanlık Divan'ı Cejna Êzî vesilesiyle yayınladığı mesajda, Cejna Êzî Êzî'yi kutlayarak, Êzîdi Bayramı Cejna Êzî'nin Kürdistan ulusal birliğine ve Şengal direnişinin kazanımlarına vesile olmasını diledi.

KONGRA GEL, açıklamasında KDP'nin 2014'te Şengal'in DAİŞ'e teslim ettiğini, şimdi de Bağdat hükümetine teslim ettiğini belirterek Şengal halkının fiziksel ve siyasal soykırım planına karşı büyük bir direniş verdiğini kaydetti.

KONGRA GEL aynı zamanda Şengal değerlerinin halk direnişiyle korunacağını, halkın buna inanması gerektiğini belirtti.

KONGRA GEL yurtiçinde ve yurtdışında yaşayan Kürdistan halklarına da Şengal'e sahip çıkılması çağrısında bulundu. Mam Beşir'in (Hasan Dutar) şehadetine de dikkat çeken KONGRA GEL, bu şehadetin Şengal'e sahip çıkma gerekçesi yapılması gerektiğini vurguladı.

 “Şengal halkı DAİŞ'e karşı meşru savunma direnişine geçti” denilen açıklamaya şöyle devam edildi: “Êzidi genç erkek ve kadınları (YBŞ, YŞJ) kendilerini örgütleyerek halk savunmasına geçti ve 74. Ferman'ın amaçlarına ulaşmasına engel oldu. Şimdi de PDK ve Bağdat hükümetini ittifakına karşı kendi halkını koruyorlar.

Şengal direnişinden daha kutsal bir şey yoktur. Şengal savunması bizim için insani, ulusal ve ahlaki bir sorumluluktur. Ülkede ve ülke dışında zafere kilitlenmiş bir ruhla Şengal'e sahip çıkıp direniş büyütülmelidir. Bu şekilde işgalcilerin ve ortaklarının planlarına cevap verilebilir.”